Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Τουριστικός οργανισμός εχθές στην Πέλλα…του Χρήστου Δημητριάδη

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 37η διεθνής έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στην Θεσσαλονίκη. Αυτό που αναδείχθηκε σαφώς είναι η πρόταση που έχουμε καταθέσει για την δημιουργία ενός κοινού τουριστικού προϊόντος στο νομό Πέλλας. Φυσικά το brad name PELLA είναι πολύ πιο ισχυρό ακόμη και από αυτό της Χαλκιδικής. Αρκεί βέβαια να το εκμεταλλευτούμε. Για να γίνει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί ένας τουριστικός οργανισμός με σύνθημα το visit PELLA.

Αν δεν ενοποιήσουμε τις περιοχές μας δεν θα έχουμε τύχη στην νέα εποχή που έρχεται. Και φυσικά ο τόπος μας διαθέτει αντικειμενικά το νερό με τους καταρράκτες και τα Λουτρά Πόζαρ, το βουνό και το χιόνι με τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, τον αγροτουρισμό με τον ορεινό μ ας όγκο, τον θρησκευτικό τουρισμό με τα ιστορικά μας Μοναστήρια αλλά και το Μουσείο της Πέλλας που μας θυμίζει την ιστορία μας.

Σε αυτό το ψηφιδωτό εχθές θα έπρεπε να ιδρύσουμε τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής ως ένα μη  κυβερνητικό, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την προβολή και προώθηση της Πέλας ως τουριστικού προορισμού στο εσωτερικό και γιατί όχι στο εξωτερικό.

Μάλιστα θα πρέπει οι φορείς της περιοχής όπως η Αντιπεριφέρεια Πέλλας, οι Δήμοι Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας και Σκύδρας καθώς και το Επιμελητήριο Πέλλας μπορούν να κάνουν την αρχή. Ακόμη ο οργανισμός αυτός θα μπορεί να δημιουργεί στοχευμένα προγράμματα marketing καινα  συνεργάζεται στενά με ΟΤΑ, Tour Operators, ΜΜΕ, τουριστικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρείες και άλλους εταίρους.

Σίγουρα ο τουριστικός αυτός οργανισμός θα έχει παρουσία και στα κέντρα αποφάσεων όπως είναι ο ΕΟΤ. Η εποχή των μεμονομένων προσπαθειών έχει ξεπεραστεί και σαφώς η ισχύς εν τι ενώσει είναι αυτή που μετρά. Το θέμα είναι να το καταλάβουμε όσο το δυνατών πιο γρήγορα ώστε αυτή η πρόταση να υλοποιηθεί.

Τέλος αποτελεί φλιβερό γεγονός ότι παρά τον τουρισμό του ορεινού όγκου και του ότι διαθέτουμε εκατοντάδες τουριστικές μονάδες στο νομό μας, δεν έχει δημιουργηθεί μια Ένωση Ξενοδόχων στην περιοχή μαςΠολλές φορές ακούμε επιχειρηματίες που κινούνται στον χώρο της εστίασης και ξενοδόχους να τα βάζουν με την πολιτεία και διαρκώς να γκρινιάζουν. Τι κάνουν όμως αυτοί για τον τόπο τους και τις δουλειές τους; Την Κυριακή δεν υπήρχε άδειο τραπέζι το μεσημέρι στην Έδεσσα και ο κόσμο έφευγε. Μήπως δεν κάνουμε κάτι καλά; Ας αναρωτηθούν λοιπόν οι υπεύθυνοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more