Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Δ. Μπίνος : Με κύρος και οντότητα διεκδικεί τον Δήμο Αλμωπίας!!!


 Λάθη κάνουν μόνο όσοι  δεν προσπαθούν. Αυτό είναι το ρητό που έχει υιοθετήσει ο Δημήτρης Μπίνος που θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας. Ο ίδιος είχε μια αμφιλεγόμενη θητεία έχοντας θετικά και αρνητικά σημεία... Πλέον αφήνει τον αρνητισμό πίσω και πιο ώριμος είναι έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή. Άλλωστε μετά από μια καταστροφική θητεία μέχρι στιγμής από την παράταξη του νυν Δημάρχου Χρ. Μπάτση, αρκετοί πολίτες βλέπουν ως όαση την υποψηφιότητα Μπίνου. Η ανανέωση του ψηφοδελτίου με νέους και έμπειρους πολίτες είναι το στοίχημα του. Στόχος φυσικά η είσοδος στην δεύτερη Κυριακή και η νίκη στις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο στην Αλμωπία. 

Ο Δημήτριος Μπίνος γεννήθηκε το 1962 στο Γαρέφι Αλμωπίας. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Χατζηγιαννάκη Αναστασία και έχει ένα παιδί, τη Μαρία φοιτήτρια Γεωπονικής.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Σπούδασε Θεολογία και Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε ανασκαφές στο Δίον Πιερίας υπό την εποπτεία του καθηγητή κ. Δημητρίου Παντερμαλή κάνοντας την πρακτική του άσκηση στην Αρχαιολογία. Πρόσφατα, πήρε το πτυχίο στην Ιταλική Γλώσσα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός με ειδικότητα στη Διαχείριση Υλικού Πολέμου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ανήκει -ως μέλος- στην Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Αξιωματικών, στο βαθμό του Υπολοχαγού.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων συμμετέχοντας σε σεμινάρια και συνέδριά (8ο Πανελλήνιο Θεολογικό Συνέδριο, που συνήλθε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1999 και στο 9ο Θεολογικό Συνέδριο που συνήλθε στην Αθήνα 9 Σεπτεμβρίου 2007 υπό την προεδρία του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Χριστοδούλου).

Το 1994 εκλέχτηκε πρόεδρος της κοινότητας Γαρεφείου, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα για την ανάπτυξη του χωριού και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του δημοπρατήθηκαν έργα ύδρευσης, οδοποιίας, σχολικών κτιρίων, εκκλησιών, ανάπλασης πλατειών. Το 1997 εκλέχθηκε πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αλμωπίας που είχε ως έργο του την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.



Κατά τη διάρκεια της θητείας του δημοπρατήθηκε ο πρώτος χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Νομού και από τους πρώτους στη Μακεδονία και τη Θράκη δαπάνης 800.000.000 δρχ. Έγινε προμήθεια δύο απορριμματοφόρων, ενός οχήματος – πλυντηρίου κάδων και ενός φορτηγού. Το 1996 παρακολούθησε στα ΝΕΛΕ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας μαθήματα πληροφορικής 150 διδακτικών ωρών.

Για το σχολικό έτος 1998 – 1999 και τις Γενικές Εξετάσεις (1999) ορίστηκε μέλος της ομάδας παρακολούθησης και συντονισμού της ύλης των μαθημάτων της Β΄ τάξης Ε. Λ. υπεύθυνος για τα Θρησκευτικά.

Το Σεπτέμβριο του 1999 παρακολούθησε ταχύρρυθμο επιμορφωτικό πρόγραμμα για τα νέα βιβλία του Ενιαίου Λυκείου στην Έδεσσα. Τα έτη 2005 και 2006 συμμετείχε ως μέλος και βοηθός γραμματέα αντίστοιχα των Λυκειακών Επιτροπών για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου.

Το 2005 παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση» στο Κ.Σ.Ε. του Ε.Λ. Αριδαίας.

Τον Απρίλιο του 2006 συμμετείχε σε ενημερωτική ημερίδα στην Έδεσσα με τίτλο «Προηγούμενες Τηλεματικές Υπηρεσίες για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» με φορέα χρηματοδότησης – λειτουργίας το ΥΠΕΠΘ και φορέα υλοποίησης του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το Δεκέμβριο του 2006 παρακολούθησε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Η Διδακτική των Θρησκευτικών» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ενιαίο Λύκειο Σκύδρας.

Στις 28/3/2009 παρακολούθησε ημερίδα στη Θεσ/νίκη με θέμα «Διάσπαση Προσοχής: Πρακτικές συστάσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς».

Έχει δημοσιεύσει στον τοπικό Τύπο άρθρα σχετικά με την τοπική Ιστορία, Ναοδομία της περιοχής, Λαογραφία, Αρχαιολογία και θέματα σχετικά με το Περιβάλλον και την Αυτοδιοίκηση. Υπό την προεδρία του στο Σύνδεσμο Καθαριότητας Αλμωπίας, εκδόθηκε περιοδικό με τίτλο «Περιβάλλον» στο οποίο συμπεριλήφθηκε το άρθρο του «Το περιβάλλον και η Αρχαιότητα».

Το 2000 ο Δήμος Αριδαίας με την 266/2000 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του απένειμε τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του στην τοπική κοινωνία. Επίσης, για την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση του Νομού για τα έτη 1990-1998 του απονεμήθηκε από τον Ο.Τ.Α. Νομού Πέλλας τιμητική διάκριση στις 6 Απριλίου 2002. Είναι μη εν ενεργεία Διαιτητής Α΄ Εθνικής στο Ποδόσφαιρο.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2006 η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Πέλλας του απένειμε τιμητική διάκριση εκτιμώντας την προσφορά του στη Διαιτησία Ποδοσφαίρου.

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας τον διόρισε μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Ματθαίου του Ευαγγελιστού για το χρονικό διάστημα από 1-1-2005 έως 21-12- 2007.

Κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του παραπάνω Ναού. Συνδικαλίστηκε στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκλέχθηκε το 1997 Οργανωτικός Γραμματέας στην Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας και το 2006 μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Το 1998 και το 2006 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, το 2002 υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος, ενώ το 2010 συμμετείχε στις Περιφερειακές Εκλογές.

Ορίστηκε Υποδιευθυντής του Γενικού Λυκείου Αριδαίας για τα σχολικά έτη 2005 – 2006 και 2006 – 2007.

Με απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στο 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας με τετραετή θητεία.

Συμμετείχε στη διαδικασία πιστοποίησης Α΄ Επιπέδου στο Πρόγραμμα 18 – 115 – 17 με επιτυχία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007 – 2013).

Στις 13 / 4 / 2011 ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αλμωπίας.

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και την πράξη 32/16-08-2011 του ΠΥΣΔΕ Ν. Πέλλας τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας με τετραετή θητεία (έως 31-07-2015).

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας του αποδόθηκε η δεύτερη ειδικότητα του Φιλολόγου (ΠΕ 02).

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Αλμωπίας.Το 2019 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος εκ νέου. Σήμερα είναι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αλμωπίας και Δημοτικός σύμβουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more