Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Εκλογές και Πέλλα: Η ώρα των ψηφοδελτίων – Η ΝΔ, η Λύση και ο Ηλίας....


 

Ένα μήνα πριν ο Κυριάκος με ένα γρήγορο αλλά ουσιαστικό πέρασμα από την Πέλλα, δήλωσε αποκλειστικά στην μοναδική καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας ότι έχει τον τόπο μας στην καρδιά του. Πολλοί παραξενευτηκαν  από αυτή την δήλωση και πως ο Πρωθυπουργός μίλησε αποκλειστικά σε ένα τοπικό μέσο. Προ ημερών στην Αχαΐα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Έτσι φαίνεται πως αλλάζει πολιτική στόχευση. Προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Έδεσσα όπου και μετά από μια μεγάλη κινητοποίηση, άκουσε για πρώτη φορά το σύνθημα ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!! Δυο κόσμοι διαφορετικοί. Το μόνο που θα τους ενώσει είναι η μεγάλη κόντρα τους στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές. Η μάχη θα είναι σκληρή καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα αλλά και συνάμα δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες. Η Πέλλα διαχρονικά είναι το βαρόμετρο των εκλογών. Οι φόβοι έχουν αφενός να κάνουν με την επίδειξη δύναμης που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας που κατάφερε να μαζέψει πιό πολύ κόσμο από ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφετέρου η Ελληνική Λύση αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης με τους ΕΛΛΗΝΕΣ που πραγματικά σε τοπικό επίπεδο πλαγιοκοπούν τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα μυστικές δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για μια παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα για λίγο παραπάνω από το 32%, τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 25%, το ΠΑΣΟΚ στο 14%, την Ελληνική Λύση λίγο πάνω από το 7% και τους Έλληνες στο 3%. Σε αυτό θα πρέπει να προσ μετρήσουμε το ΚΚΕ και τα λοιπά Κόμματα ενώ υπάρχει και μια γκρίζα ζώνη της τάξης του 10% Το αντίδοτο που ψάχνει η Νέα Δημοκρατία έχει να κάνει με την ανανέωση του ψηφοδελτίου  της που θα αποτελέσει την καλύτερη συνταγή ώστε το Κόμμα να μπορέσει να φτάσει και γιατί όχι να ξεπεράσει το 35%. 


Η Πέλλα 

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα κομματικά επιτελεία στην Πέλλα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς, ανεξάρτητα από την παρασκηνιακή σεναριολογία που φουντώνει κάθε τόσο για τον χρόνο των εκλογών, τρέχουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Μέγα στοίχημα για τη ΝΔ (και όχι μόνο) είναι να δοθεί εικόνα ανανέωσης μέσα από τις λίστες των υποψηφίων στην Πέλλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τοπικό γαλάζιο ψηφοδέλτιο είναι κλεισμένο  γαλάζια ψηφοδέλτια είναι κλεισμένο σε συντριπτικό ποσοστό και μένουν τελευταίες επιμέρους… ενέσεις.

«Δεν πάμε με λογική ανακύκλωσης ψήφων. Θέλουμε οπωσδήποτε νέες ψήφους στο κόμμα. Και εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες» λένε στην Άποψη  γαλάζιες πηγές, δίνοντας μια ιδέα για όσα συζητούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες της κομματικής έδρας στην οδό Πειραιώς.

Άλλωστε οι επιτελείς της ΝΔ – ο γραμματέας Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, ένας άνθρωπος που ξέρει σε βάθος τις ισορροπίες και την ανθρωπογεωγραφία στη γαλάζια παράταξη στην Πέλλα– μαζί με τον γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο βρίσκονται καιρό τώρα σε ανοιχτή γραμμή, προκειμένου να μεταφέρουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις εισηγήσεις τους ώστε η Περιφερειακή ενότητα να μην απειληθεί και να σηκώσει την σημαία της μεγάλης ανατροπής και επικράτησης στις επόμενες εκλογές. Το Μαξίμου, ενόψει «μιας από τις κρισιμότερες» -με τα λόγια Μητσοτάκη-  «αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης», δεν θα ήθελε σοβαρές αναταράξεις σε εσωτερικές ισορροπίες. Ταυτόχρονα όμως εξετάζονται βιογραφικά και δυνατότητες προσώπων κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια (ειδικά νυν, εκλεγμένα στελέχη) και την αγορά. Συγκεκριμένα τα ονόματα που παίζουν εκτός από τους τρεις Βουλευτές Γιώργο Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη, είναι αυτά των Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννη Ανδρίτσου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει πάση θυσία και η Μαρία Ζωγράφου η οποία πιστεύει πως αυτή τη φορά θα κάνει πολύ καλύτερη εμφάνιση από την προηγούμενη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more