Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Κ. Ιγνατιάδου: Ως Δημοτική αρχή Σκύδρας επιδιώκουμε να στηρίζουμε τον συνδημότη μας σε όλους τους τομείς.



Δήλωση για μια σημαντική διοργάνωση έκανε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου η οποία αναφέρθηκε για το ζήτημα της υγείας από το βήμα εκδήλωσης. Η ίδια δήλωσε τα ακόλουθα:

Έχουμε μία ανθρωποκεντρική πολιτική, δηλαδή ασκούμε τη διοίκηση του δήμου έχοντας στο επίκεντρο της τον άνθρωπο.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αναλαμβάνουμε δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης σχετικά με τη δημόσια υγεία.
Είμαστε από τους πρώτους δήμους που ιδρύσαμε ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ (2016) , μάλιστα βραβευτήκαμε το 2018 από τον πρόεδρο του Ελληνικού δικτύου υγιών πόλεων, στο οποίο συμμετέχει ο δήμος μας, πολλά χρόνια.
Αρχές του 2022 ιδρύσαμε και το συμβουλευτικό σταθμό άνοιας στο δήμο μας, θέλοντας να στηρίξουμε όλους τους συνδημότες μας, είτε προληπτικά, είτε όσους αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα νοητικής διαταραχής, όπως και τους φροντιστές τους.
Η άνοια αποτελεί τη μάστιγα του 21ου αιώνα, δυστυχώς αυξάνονται ραγδαία τα περιστατικά εμφάνισης της νόσου.
Χθες, στο πνευματικό κέντρο Σκύδρας, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με την άνοια, σε συνεργασία με την ιατρό νευρολόγο Βασιλική Μαχτή , το νοσοκομείο Έδεσσας, το κέντρο υγείας Σκύδρας.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούμε για την πρόληψη, την αντιμετώπιση, τη θεραπεία της νόσου, την ενδυνάμωση ασθενών και φροντιστών.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, την αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, Ευφροσύνη Κρητίδου, που ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και δούλεψε πάρα πολύ με θετικό αποτέλεσμα, την κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας, την προ'ι'σταμένη Χαρούλα Γραμματοπούλου, τις υπαλλήλους μας Χριστίνα Φασουλάκου, Σουλτάνα Στεργίου, όλες τις εισηγήτριες της εκδήλωσης, την ιατρό- νευρολόγο Βασιλική Μαχτή, την Χριστίνα Ηλιούδη, από το γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης του νοσοκομείου Έδεσσας, το κέντρο υγείας Σκύδρας, τη Νίκη Ποζίδου, προ'ι'σταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, την Αθηνά Τασιώνα, επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Σκύδρας και τη ψυχολόγο του κέντρου κοινότητας του δήμου μας και υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού άνοιας, Κωνσταντίνα Μπατζάκα.
Συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more