Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Δημοφιλείς προορισμοί για τα Χριστούγεννα Λουτρά Πόζαρ και Άγιος Αθανάσιος

 Στο 85 % οι προκρατήσεις-επιβεβλημένη η συζήτηση για τον τουριστικό οργανισμό Πέλλας 

Κορυφαίος προορισμός για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναδεικνύεται ο νομός Πέλλας και συγκεκριμένα ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας μαζί με τα Λουτρά Πόζαρ, σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και

ι στηρίζεται στις προκρατήσεις που έχουν γίνει για τη συγκεκριμένη περίοδο. Παλιός Άγιος Αθανάσιος, Παναγίτσα, Όρμα και Λουτράκι, φιγουράρουν στη λίστα των κορυφαίων χριστουγεννιάτικων προορισμών, μετά την Αράχωβα, διατηρώντας την παράδοση που θέλει τα τελευταία χρόνια την περιοχή μας  σταθερά στις υψηλές θέσεις των προτιμήσεων των τουριστών.

«Κορονοϊού επιτρέποντος θα είναι μία δυνατή περίοδος, που θα μας δώσει σημαντική οικονομική ανάσα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λουτρακίου  για τη ζήτηση δωματίων που υπάρχει στα Λουτρά Πόζαρ  ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  ήδη με βάση τις προκρατήσεις οι πληρότητες έχουν φθάσει στο 85% και η ζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. «Ελπίζουμε ότι ο κορονοϊός δεν θα ανατρέψει τα γιορτινά σχέδια των επισκεπτών και ότι οι πληρότητες θα κινηθούν στο 100% μέσα στις γιορτές», σημείωσε. 

Στον ορεινό όγκο της Έδεσσας αλλά και στην περιοχή της Αλμωπίας, ήδη η εύρεση δωματίου είναι δύσκολη και σιγά- σιγά φουλάρουν καταλύματα και σε άλλους προορισμούς. «Τα ξενοδοχεία τους ετοιμάζονται να ανοίξουν και επιχειρηματίες που τα έκλεισαν προσωρινά, ακριβώς επειδή λαμβάνουν θετικά μηνύματα για τη γιορτινή περίοδο», σχολιάζει.

«Αγκάθι» της φετινής εορταστικής περιόδου είναι ότι τα Χριστούγεννα, όπως και η Πρωτοχρονιά, «πέφτουν» Κυριακή κι έτσι περιορίζεται ο χρόνος των εξορμήσεων. Οι προκρατήσεις αφορούν κυρίως σε τριήμερα και οι τιμές κυμαίνονται από 70 έως 120 ευρώ κατά μέσο όρο το άτομα με πρωινό. «Οι επισκέπτες καλό είναι να αναζητήσουν και προσφορές που κάνουν τα ξενοδοχεία, προσφέροντας συμμετοχή σε ρεβεγιόν», συμβουλεύει  άλλος επιχειρηματίας που ασχολείται με τις ενοικιάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, η εορταστική κίνηση αναμένεται να αποτελέσει μια σημαντική ανάσα για τους ξενοδόχους. «Αυτή την περίοδο έχουμε να αντιμετωπίσουμε το υψηλό ενεργειακό κόστος. Για τις επιχειρήσεις μας δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ανακούφισης και αυτές οι γιορτές θα είναι πραγματικά ανάσα για εμάς», τόνισε.

Αυτή την περίοδο, ο παλαιός Άγιος Αθανάσιος  κινείται τουριστικά σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Έδεσσας, όπου οι πληρότητες κυμαίνονται πάνω από το 60%. Ο στολισμός της πόλης, οι εκδηλώσεις με κορυφαία τη φωταγώγηση της Πρωτεύουσας της Πέλλας, φαίνεται να αποτελούν τουριστικό προσκλητήριο σε επισκέπτες έστω και για ένα σαββατοκύριακο.  Έτσι μια καλή επιλογή για κάποιους είναι η διανυκτέρευση στην Έδεσσα ή στην Αριδαία και στην συνέχεια οι εξορμήσεις στο βουνό, στα Λουτρά του Πόζαρ καθώς είναι επιβεβλημένη και μια επίσκεψη στο Μουσείο της Πέλλας. Άρα άνετα ένας επισκέπτης μπορεί να μείνει στην περιοχή μας πάνω από 7 μέρες που θα πρέπει να είναι το στοίχημα. 

Ο Τουριστικός οργανισμός 

Πάρα πολλές φορές η εφημερίδα μας αλλά και ο δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης στο κύριο άρθρο του, έχει αναφερθεί στην ανάγκη η Πέλλα να αποκτήσει κοινή τουριστική ταυτότητα μέσα από την ίδρυση ενός τουριστικού οργανισμού με τη συμμετοχή των Δήμων, της Περιφέρειας και άλλων φορέων όπως το Επιμελητήριο Πέλλας, αλλά και ενώσεις επιχειρηματιών της εστίασης και των ξενοδοχείων. Αυτός ο οργανισμος σε ετήσια βάση θα οργανώνει την τουριστική προβολή σε επίπεδο Πέλλας με σκοπό και στόχο ο τουρίστας να κάθεται εδώ 7 μέρες και όχι 2 μέρες που έρχεται σήμερα. Σε αυτή την κουβέντα θα πρέπει να μπουν και οι Δήμοι Πέλλας και Σκύδρας που από τις περιοχές τους παίρνουν τα φορτία με τους ταξιδιώτες και σαφώς μια στάση στο ντεκοβίλ της Σκύδρας και την στολισμένη πόλη  για καφέ και μια επίσκεψη στο Μουσείο της Πέλλας είναι επιβεβλημένη. Η περιοχή μας στο σύνολο της είναι πολύ όμορφη και σαφώς ο τουριστικός οργανισμός ειδικά τέτοιες μέρες δείχνει πόσο σημαντικός θα ήταν. Σήμερα δυστυχώς το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινή τουριστική πολιτική θα μας στοιχίσει αναφορικά με τον χρόνο που θα υπάρξουν οι διανυκτερεύσεις. 

Να ιδρυθεί Ένωση Ξενοδόχων Πέλλας 

Άλλη μια πρόταση που θα πρέπει να εξετάσουν οι ξενοδόχοι της περιοχής είναι η οργάνωση τους αλλά και ίδρυση ένωσης Ξενοδόχων Πέλλας με τη συμμετοχή των τουριστικών καταλυμάτων σε Λουτρά Πόζαρ και Παλαιό Άγιο Αθανάσιο αλλά και αστικών ξενοδοχείων σε Έδεσσα, Αριδαία, Σκύδρα και Γιαννιτσά. Σαφώς αυτή η ένωση θα είναι ισχυρή και θα μπορεί να παρεμβαίνει στα ζητήματα του κλάδου που αφορούν την Πέλλα είτε μεμονωμένα είτε μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) που πραγματικα μπορεί και πρέπει να παρεμβαίνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού καθώς καθώς και στου Υπουργείου Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more