Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ και στην Πέλλα

 ΚΟΜΜΑΤΑ


Αλλαγή κλήματος μετά την επιτυχημένη επίσκεψη Τσίπρα στην Πέλλα 

Ανακοίνωση ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ
Σε εκλογική ετοιμότητα έχει θέσει την Κουμουνδούρου ο Αλ. Τσίπρας.

  •  
  •  

Σε εκλογικό συναγερμό έχει βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψη του στην Πέλλα που χαρακτηρίζεται άκρως επιτυχημένη, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες της καθημερινής εφημερίδας ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ– η κοινή εκτίμηση των στελεχών του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού ήταν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ πιθανό να «πατήσει το κουμπί» των εκλογών ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατέληξαν το περίπου 80% των ψηφοδελτίων να ανακοινωθεί το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για το θέμα των παρακολουθήσεων κατηγορώντας τον πως κρύβεται από τη Βουλή. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «ταυτόχρονα σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω της προκήρυξης εκλογών πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων. Δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν. Το αντίθετο θα ήταν είδηση, αν επιχειρούσε να τηρήσει τα λεγόμενά του και να εξαντλήσει την τετραετία. Είναι πια ηλίου φαεινότερον ότι δεν μπορεί άλλο να σταθεί».

Επιμένοντας στο θέμα των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε προς τα μέλη του οργάνου: «Αν ο πρωθυπουργός “μυρίζει εκλογές”, η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή. Αφού βούλιαξαν την κοινωνία σε πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας, επιδείνωσαν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους την ενεργειακή κρίση, λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και άφησαν την πρώτη κατοικία των ανθρώπων βορά στους κάθε λογής “Πάτσηδες”, τώρα μιλούν και για δεύτερη θητεία για να αποτελειώσουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη». Οι μηχανές ανάβουν στο φουλ στην Κουμουνδούρου, καθώς επιθυμούν η δημοσκοπική ψαλίδα να κλείσει πιο πολύ μέχρι το τέλος του χρόνου. Το κυβερνητικό πρόγραμμα θα έχει επικαιροποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ για τον Δεκέμβριο σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν 2-3 θεματικές εκδηλώσεις. Οι επισκέψεις στα «κάστρα» της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστούν. Μετά τις Σέρρες και την Πέλλα ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα είναι στο Κιλκίς. 

Συνεχίζοντας το πρέσινγκ προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε για πέμπτη φορά να απαντήσει για το θέμα των παρακολουθήσεων: «Θα βρείτε το θάρρος να έρθετε στη Βουλή για να διαψεύσετε ότι παρακολουθούσατε την εισαγγελέα της ΕΥΠ, τον οικονομικό εισαγγελέα και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ; Θα απευθυνθείτε στην ΑΔΑΕ και τους παρόχους για να μάθουμε αν τα πρόσωπα που έχουν δημοσιευθεί πως ήταν υπό παρακολούθηση ήταν και επισήμως “επισυνδεδεμένοι” με εντολή της ΕΥΠ;», αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν τα 3 από τα 6 πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Πέλλας. Πρόκειται για την Βουλευτή και πρώην Υπουργό Θεοδώρα Τζάκρη, για τον πρώην Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη καθώς και για τον ιατρό κο Μουρατίδη από την πλευρά του ορεινού όγκου και της Έδεσσας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more