Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Πολύς ο κόσμος σήμερα σε Έδεσσα και Αριδαία από τουρίστες!!!

 


Πρωτοφανής φέτος η ζήτηση για δωμάτια σε Λουτρά και ορεινό όγκο 



Σύμμαχος ο καιρός στις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις…


• Τις προ πανδημίας ανέμελες εποχές θυμίζουν ο νόμος Πέλλας όχι μόνο από την τρομερή κίνηση στο οδικό δίκτυο αλλά και από το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες με την πληθώρα των γιορτινών εκδηλώσεων που γίνονται σε κάθε γωνιά της Έδεσσας των Γιαννιτσών και της Σκύδρας  και με την αυξημένη κίνηση η οποία παρατηρείται στην αγορά, καθώς οι πολίτες κάνουν τις ετοιμασίες τους για τα Χριστούγεννα. 

Όσο για τον καιρό, αυτός θα είναι καλός γενικά για την εποχή και θα σταθεί σύμμαχος στα σχέδια όσων ετοιμάζονται να αφήσουν τις πόλεις και να εξορμήσουν προς τα ορεινά.

Κίνηση στην αγορά

Άκρως εορταστικό είναι το κλίμα σε Έδεσσα Γιαννιτσά και Αριδαία καθώς και στην Σκύδρα  ενόψει των Χριστουγέννων, με πληθώρα εκδηλώσεων να λαμβάνουν χώρα παντού . Όσο για την αγορά, τις τελευταίες ημέρες κινείται κι αυτή σε ρυθμούς αντίστοιχους με το πνεύμα των ημερών. 

Ειδικά χθες η κίνηση στο κέντρο της Έδεσσας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα, με τους πολίτες να σπεύδουν για την προμήθεια των ειδών που συνθέτουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και δώρων για όσους γιορτάζουν και φυσικά για τα παιδιά, που τέτοιες ημέρες έχουν την τιμητική τους. Αντίστοιχη κίνηση και ακόμα μεγαλύτερη αναμένεται για σήμερα, Σάββατο στα εμπορικά, τα οποία έπειτα από μία δύσκολη περίοδο, βλέπουν τις τελευταίες ημέρες τον τζίρο τους να ανεβαίνει.


Επί ποδός η Τροχαία

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης έχει θέσει σε εφαρμογή από χθες η Τροχαία και στην περιοχή μας, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων των γιορτών, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η επιτήρηση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης και έλεγχοι για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

 Σύμμαχος ο καιρός

Ο καιρός παίζει φυσικά βασικό ρόλο σε περιόδους γιορτών με αυξημένη τουριστική κίνηση στην περιοχή μας. Για το τριήμερο των Χριστουγέννων οι συνθήκες θα είναι καλές σχετικά για την εποχή με εξαίρεση τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σήμερα κυρίως, πρωινές και βραδινές ώρες τόσο στα Γιαννιτσά όσο και στα ορεινά. Το μεσημέρι πάντως τα θερμόμετρα στην Έδεσσα  θα δείξουν 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από δύο έως 14 βαθμούς. Κατά τα άλλα, τις πρωινές ώρες θα κυριαρχεί η ομίχλη στην πόλη, ενώ στα ορεινά θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Βροχές ή άλλα φαινόμενα όπως παγετός δεν προβλέπονται, τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε οι εκδρομείς των γιορτών θα κάνουν ανεμπόδιστα τις εξορμήσεις τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more