Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα στην Πέλλα για χιλιάδες επισκέπτες!

 



- Γεμάτα τα καταλύματα σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς…


• Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με την Πέλλα και κυρίως τους ορεινούς και ημιορεινούς προορισμούς να ετοιμάζονται να υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες που για μια ακόμη χρονιά θα επιλέξουν την περιοχή μας για ολιγοήμερες διακοπές. Στα Λουτρά Λουτρακίου καθώς στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο αναμένεται τις μέρες των εορτών να μην πέφτει καρφίτσα. 

Οι κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, αλλά και των Φώτων που πέφτει τριήμερο, τόσο στην πόλη της Έδεσσας  όσο και σε αρκετά χωριά του ορεινού όγκου, κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, σχεδόν έχουν πιάσει το απόλυτο, γι’ αυτό και όσοι είναι της τελευταίας στιγμής θα δυσκολευτούν να βρουν κατάλυμα, τουλάχιστον στους δημοφιλείς προορισμούς. 

Ο Πρωθυπουργός στο Μέτσοβο!

Πάντως ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, επέλεξε να περάσει φέτος τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Νομό Ιωαννίνων. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού το Σάββατο, φέτος θα γιορτάσει στο γραφικό Μέτσοβο, το οποίο… παραδοσιακά αποτελεί κορυφαίο χειμερινό προορισμό. «Στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις. Έχουμε αποφάσεις να πάρουμε», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, προφανώς εννοώντας την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, χωρίς όμως να πει περισσότερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός δεν κρύβει την προτίμησή του στην περιοχή, αφού συχνά βρίσκεται στην Ήπειρο. Ακόμη και όταν έρχεται για επίσημη επίσκεψη, ξεκλέβει λίγο χρόνο για στιγμές χαλάρωσης. Η τελευταία επίσκεψή του ήταν για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, που μετά το τέλος των επίσημων εκδηλώσεων βρέθηκε στην Αρίστη Ζαγορίου, όπου απόλαυσε τις ομορφιές της φύσης ποδηλατώντας στην περιοχή, ενώ πρόθυμα συναναστράφηκε και φωτογραφήθηκε με ντόπιους και επισκέπτες. Για τις ημέρες των Χριστουγέννων επέλεξε το Μέτσοβο, όπου κι εκεί αναμένεται να γίνεται το αδιαχώρητο.

Γιορτινή ατμόσφαιρα…

Η Έδεσσα πάντως, που αποτελεί είτε τη βάση είτε το πέρασμα για πολλούς επισκέπτες, έχει φορέσει τα γιορτινά της. Η φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σε συνδυασμό με τον εορταστικό διάκοσμο των καταστημάτων και των δρόμων, δημιουργούν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα για όλους και έστω για λίγο, τα προβλήματα μένουν στην άκρη!

Τις επόμενες μέρες που θα κορυφωθεί η κίνηση τόσο οι εμπορικοί δρόμοι στην Έδεσσα, την Σκύδρα, την Αριδαία και τα Γιαννιτσά θα σφύζουν από ζωή!


Και έρημα χωριά…

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες του τουρισμού από την εικόνα που παρουσιάζουν οι κρατήσεις, αν και -όπως υποστηρίζουν – αυτό δεν ισχύει για όλη την Πέλλα. Μπορεί στην Έδεσσα και στον ορεινό όγκο  να παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, αυτό όμως δεν ισχύει για τα περισσότερα χωριά της Πέλλας , στα οποία δεν αναμένεται να λειτουργήσει ούτε το καφενείο! Σε αρκετά έφυγαν ακόμη και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι, κυρίως οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι θα περάσουν τις γιορτές μαζί με τους συγγενείς τους στα αστικά κέντρα. Δυστυχώς η Πέλλα έχει δύο εικόνες. Η μια της τουριστικής ευημερίας και η άλλη της απόγνωσης και της ερήμωσης. 

Ο καιρός…

Όσον αφορά τον καιρό, φαίνεται πώς μετά τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων, ημερών, θα μας… επισκεφθεί και πάλι ο χειμώνας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από σήμερα Δευτέρα αναμένεται κάθετη πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα στα Γιάννενα η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 12 βαθμών, την Τρίτη από 2 έως 10 και την Τετάρτη από 0 έως 10 βαθμούς. Η αίσθηση όμως του κρύου τις πρωινές ώρες θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. 

Για τις 23 και 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, φαίνεται από τα δυτικά να έρχονται κάποια βροχοσύννεφα, τα οποία θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα.

Για μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κι άλλο μετά τις 26 Δεκεμβρίου και αναμένονται βροχοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more