Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Και με τη βούλα υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας ο Λάκης Τεκτερίδης

 





Συνταγή με ορκωτούς λογιστές και μείωση Δημοτικών τελών!!!






Το επίσημο πρόγραμμα της παράταξης του Δημοτική Πρωτοβουλία Πολιτών εξήγγελλε με επίσημη ανακοίνωση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Λάκης Τεκτεριδης. Ο ίδιος λοιπόν και επισήμως δηλώνει παρών στην μάχη για το 2023. Μια μάχη κρίσιμη που ο ίδιος και η δημοτική του ομάδα θα δώσει την λύση. Στις προτάσεις του εντύπωση προκάλεσε η δέσμευση του για έλεγχο των συμβάσεων του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου από ορκωτούς λογιστές καθώς η μείωση των Δημοτικων τελών. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε πως μοτα μοτα υπάρχουν θέσεις και προτάσεις ακόμη και για τα πιο μικρά. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:


Προγραμματικές δηλώσεις

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΤΕΚΤΕΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΛΑΚΗΣ)

Συνέχεια των επαφών στα προβλήματα που υπάρχουν στο σύνολο στην Πόλη και στα Χωριά, έγινε καταγραφή με προτεραιότητες και δηλώνουμε ετοιμότητα για την ανάδειξη του Δήμου μας.

Οι παραλήψεις, η αδικαιολόγητη αδυναμία και αποχή της Δημοτικής Αρχής καθιστά τον Δήμαρχο υπεύθυνο για την εγκατάλειψη του Δήμου μας. Έχουν περάσει 12 χρόνια, και απέμεινε άλλος ένας για την ολοκλήρωση της τρίτης θητείας του. Αν και 12 χρόνια ήταν αρκετά για να αναδείξει τις ηγετικές του ικανότητες αλλά και την προσπάθειά του για το κοινό καλό και το όφελος των πολιτών, κανένας από εμάς δεν έχει να θυμηθεί ένα αξιόλογο και σημαντικό του έργο.

Το μόνο που έχει καταφέρει η σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι η νομιμοποίηση και η εδραίωση της απόλυτης στασιμότητας.

Έφτασε ο καιρός των ριζικών αλλαγών και η αρχή μιας νέας εποχής ανατροπών και δημιουργίας.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι επιθυμώ να αναλάβω την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Πέλλας, με τους συνεργάτες που θα επιλέξετε εσείς οι ίδιοι, με τη δική σας ψήφο, (ως αξιόλογο προσωπικό του Δήμου μας).

Τέλος οι υπεκφυγές με ένα δήθεν μεγάλο οραματικό έργο. Δίνουμε έμφαση στον πολιτισμό της καθημερινότητας, τα πεζοδρόμια, τα σκουπίδια, την ανακύκλωση και πρωτίστως στη συλλογική αρμονική συνύπαρξη στο δημόσιο χώρο.

 Ο Δήμος μας απαιτεί αξιολόγηση και επαναπροσδιορισμό των υπηρεσιακών δομών και των αρμοδιοτήτων του προσωπικού και συνεχής μέτρηση της αποδοτικότητας.

Τα στοιχήματα και οι προτεραιότητες αλλάζουν μέσα στον χρόνο.

Η ταχύτητα και η προσαρμοστικότητα είναι τα πιο σημαντικά προτερήματα της εποχής στα οποία και θα επενδύσουμε.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

1.ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ – ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Για την περίοδο 2011-2023 προκειμένου οι πολίτες να λάβουν γνώση του πως διαχειρίστηκε ο Δήμαρχος τις τακτικές επιχορηγήσεις και επανέλεγχος όλων των συμβάσεων.

2. ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Μείωση δημοτικών τελών κατά 20% σε όλα τα τιμολόγια φωτισμού, καθαριότητας, ύδρευσης.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των μαγαζιών που πρόκειται να κλείσουν ή έμειναν κλειστά λόγω πανδημίας αλλά και λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από τα μνημόνια.

3. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

Επαναλειτουργία των πρώην δημοτικών ενοτήτων Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης, Πέλλας, Κύρρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα Δημοτικά καταστήματα θα στελεχωθούν με το ανάλογο προσωπικό προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών. Καθώς και το προσωπικό καθαριότητας.

Με Αντιδημάρχους  εκλεγμένους από την Ενότητά τους οι οποίοι σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλιά τους, θα έχουν την ευθύνη να διοικούν και να διαχειρίζονται τα δημοτικά καταστήματα έχοντας τις παρακάτω αρμοδιότητες: 

  • Ευθύνη λειτουργίας του καταστήματος, ευθύνη της υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και εγγράφων γενικότερα που εξυπηρετούν τους πολίτες
  • Πάγια προκαταβολή η οποία θα ανανεώνεται κάθε τρίμηνο
  • Πληθυσμιακή κατανομή του κράτους ΣΑΤΑ για έργα στην Ενότητας
  • Συντήρηση των δρόμων εντός οικισμού
  • Συντήρηση αγροτικών δρόμων
  • Διαχείριση των δικτύων ύδρευσης
  • Ευθύνη λειτουργίας των λαϊκών αγορών
  • Διαχείριση των δικτύων άρδευσης
  • Συντήρηση εξωτερικού φωτισμού και αποχετευτικών δικτύων
  • Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων και συντήρηση των χαλικοστρωμένων δρόμων
  • Επιστροφή των μηχανημάτων στις πρώην Δημοτικές Ενότητες
  • Ευθύνη για συντήρηση και καθαριότητα των πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών, σχολικών συγκροτημάτων, γηπέδων, κλειστών γυμναστηρίων, νεκροταφείων

4. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Αντικατάσταση όλων των δικτύων ύδρευσης που λειτουργούν με σωλήνες αμιάντου και κατάργηση των υδατόπυργων για ελεγχόμενη ποιότητα και πίεση νερού στα δίκτυα, με σύγχρονα πιεστικά μηχανήματα για την ευκολότερη αλλά και πιο υγιεινή ζωή όλων των πολιτών.

5. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Αντικατάσταση συμβατικών κάδων απορριμμάτων κοινής χρήσης με  φυτευτούς κάδους απορριμμάτων, περιμετρικά του Δήμου μειώνοντας το κόστος συντήρησης και λειτουργίας.

6. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Καταγραφή όλων των ελλείψεων στην πόλη των Γιαννιτσών, την περιοχή της Κρύας Βρύσης καθώς και στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων. Παράλληλα, θα μεριμνήσουμε να τοποθετηθούν ξύλινα παγκάκια και κάδοι στα πάρκα, στην κεντρική αγορά της πόλης, στις πλατείες των χωριών και σε χώρους που θα κριθεί απαραίτητο.

7. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Εγκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας κάτω από το έδαφος λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν, όπως η ασφάλεια, η ελαχιστοποίηση έκθεσης σε ακραία φυσικά φαινόμενα, η μικρότερη μετάδοση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας καθώς και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα λόγω απουσίας της οπτικής όχλησης.

8. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Προτεραιότητα και επείγουσας σημασίας στο Δήμο μας είναι η σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα καλύπτουν τις ανάγκες εξωτερικού φωτισμού και ενέργειας των καταστημάτων του Δήμου.

Ο σκοπός της παραγωγής ενέργειας θα είναι για ιδία χρήση ώστε αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειας θα εξασφαλίσουμε αναλογική μείωση των δημοτικών τελών προς όφελος όλων.

9. ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

  • Το δίκτυο των Αμπελιών ολοκληρώθηκε το 2009 και τα λύματα πέφτουν 100 μέτρα από την είσοδο του χωριού, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η  άμεση σύνδεση.
  • Το δίκτυο Μελισσίου είναι ημιτελές και τα λύματα καταλήγουν σε κοντινό κανάλι.
  • Στα δίκτυα της Αρχαίας Πέλλας και της Ν.Πέλλας θάψανε τους σωλήνες και τα τελευταία 10 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένα χωρίς παροχές σύνδεσης.
  • Τι Δίκτυο των Αθύρων βρίσκεται σε εξέλιξη, τοποθετούνται παροχές σύνδεσης στα όρια του δρόμου.
  • Τα δίκτυα Καρυώτισσας – Γαλατάδων είναι εγκαταλελειμμένα χωρίς παροχές σύνδεσης.
  • Τα δίκτυα του Νέου Μυλοτόπου και της Αξού καταλήγουν στα κανάλια.
  • Στο Παλαίφυτο ολοκληρώθηκε ο βιολογικός.
  • Στο αποχετευτικό δίκτυο του Π.Μυλοτόπου τοποθετήσανε σωλήνες αποχετευτικού δικτύου χωρίς αναμονές για παροχές.

Το δικό μας όραμα είναι ένας Βιολογικός Σταθμός ανάμεσα στο Μελίσσι και την Καρυώτισσα ώστε να εξυπηρετεί μελλοντικά όλα τα χωριά των πρώην Δήμων Μ.Αλεξάνδρου και Κύρρου.

10. ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αλλάζουμε το σύνολο της εικόνας που λειτουργεί σήμερα η λαϊκή αγορά  στην πόλη μας.

Λαϊκή αγορά στην νέα εποχή με Ταυτότητα και Σχεδιασμό!

Τα Γιαννιτσά αποτελούν μια περιοχή με πλούσια αγροτική παραγωγή και ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά στην ύπαιθρο.

 Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουμε στην σύνταξη       μελέτης Ανάπλασης – Αναβάθμισης της περιοχής της υπαίθριας λαϊκής αγοράς στην θέση που βρίσκεται σήμερα για τη μετατροπή της σε αναβαθμισμένου τύπου, σκεπαστή.

Με την υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης επιτυγχάνεται η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής με την μείωση της ασφάλτου, την ταυτόχρονη αύξηση των πεζοδρομίων και την ανάδειξη του πράσινου στις θέσεις των νησίδων που θα κατασκευαστούν. Καθώς επίσης, προβλέπεται εγκατάσταση πάγκων, τεντών, φωταγώγησης, μεγαφωνικής εγκατάστασης, υποδομής για ρεύμα και διαδίκτυο, καθιέρωση επόπτη, κανονισμών, τουαλέτων, απινιδωτή και φαρμακείου για παροχή βοήθειας.

Επίσης θα γίνουν ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών καθώς και δημιουργία χώρων στάθμευσης. 

Παράλληλα, μέσω των προτεινόμενων παρεμβάσεων, πέρα από την διευκόλυνση της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, επαναπροσδιορίζεται γενικότερα ο χώρος παρέμβασης αφού δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης του χώρου και για επιπλέον λειτουργίες και δραστηριότητες σε ώρες εκτός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της πόλης.

Β’ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Σε συνεργασία με το Σωματείο Λαϊκών Αγορών της πόλης, εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη θα γίνει επιλογή κατάλληλης περιοχής για την δημιουργία δεύτερης λαϊκής αγοράς στην πόλη.

11. ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

Δηλώνω συμπαραστάτης στην πρωτοβουλία του προέδρου και των πολιτών του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα στον αρμόδιο υπουργό της Κυβέρνησης κ.Βορίδη για την αυτόνομη κάθοδο τους στις εκλογές του 2023.

Διαφορετικά, εφόσον είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή, η δεύτερη σε πληθυσμό κωμόπολη του Δήμου μας, θα επανακτήσει όσα έχασε από την αδιαφορία του Δημάρχου.

Προτεραιότητες:

  • Ανάπλαση του κέντρου της πόλης
  • Οικολογικό πάρκο – Κλειστό γυμναστήριο, Εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων
  • Κατάργηση των τσιμενταβλάκων περιφερειακά της πόλης
  • Ασφαλτόστρωση δρόμων στο σύνολο της πόλης

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ & ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΑ

Μετονομασία και ανάδειξη της Αρχαίας Πέλλας τονίζοντας την ιστορικότητά της.

Απόφαση την οποία θα καταθέσουμε στην UNESCO προκειμένου να αναγνωριστεί ο αρχαιολογικός χώρος ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Πέλλα θα μετατραπεί σε πόλο έλξης τουριστών με στοχευμένο ενδιαφέρον και πολιτισμικό προσανατολισμό.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συμμετοχή του Δήμου σε όλες τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες των πολιτών, προσανατολισμένες στη φιλανθρωπία όπως και τη φιλοζωία, τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό του τόπου μας καθώς και των ιδρυμάτων  κοινωνικού χαρακτήρα χωρίς διακρίσεις μεταξύ τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΟ

Προτείνουμε την επέκταση της εισόδου της Πόλης κατά 600m πεζοδρόμηση – φωτισμό – αποχέτευση έως το Στρατόπεδο για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και των πεζών.

  1. Από το φανάρι του νέου Σκλαβενίτη έως τα όρια του Συνοικισμού να γίνει πεζοδρόμηση, να εγκατασταθεί φωτισμός, αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων υδάτων λόγω της αναβάθμισης της περιοχής ώστε να κινούνται με ασφάλεια αγροτικά μηχανήματα, φορτηγά και πεζή
  2. Πεζοδρόμηση και εγκατάσταση φωτισμού από τη μια πλευρά του δρόμου από τα όρια του Συνοικισμού Γιαννιτσών  έως τις Αμπελιές.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ  

Από το φανάρι του Μελισσίου έως την διασταύρωση Νέας Πέλλας – Γουμένισσας προτείνουμε την ανακατασκευή της λειτουργίας του άξονα που διασχίζει περιφερειακά την πόλη των Γιαννιτσών, όπου λειτουργούν μικρές και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες με διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες, ώστε η προσέγγιση των πελατών στους χώρους αυτούς να γίνεται με ασφαλή είσοδο και έξοδο.

Για τον σκοπό αυτό θα συνταχθεί μελέτη από ειδικούς τεχνικούς συμβούλους και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ

Επί της Εγνατίας οδού στα όρια της πόλης λειτουργούν το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Γιαννιτσών καθώς και το Μουσικό Σχολείο με περισσότερους από 300 μαθητές να μετακινούνται καθημερινά με τον κίνδυνο να παραμονεύει.  

Η ταχύτητα των οχημάτων δεν ελέγχεται και οι μαθητές που διασχίζουν καθημερινά την Εγνατία οδό είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο και απροστάτευτοι.

Για την διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο τους και προς αποφυγή ατυχημάτων, με την συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας θα προχωρήσουμε στη μελέτη και κατασκευή υπόγειας διάβασης ή εναλλακτικής λύσης ασφαλούς πρόσβασης.

      ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ

  1. Απαγόρευση της διέλευσης των απορριμματοφόρων από τον κεντρικό δρόμο του Πενταπλάτανου.

Για να δοθεί η έγκριση εγκατάστασης του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων το 2009 είχε προβλεφθεί η κατασκευή δρόμου εκτός του οικισμού του Πενταπλατάνου με Δήμαρχο τον κ. Παπανικολάου.

Το 2011 αναλαμβάνει Δήμαρχος ο Κ. Στάμκος ο οποίος αγνόησε τους κατοίκους του Πενταπλατάνου οι οποίοι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους δεν εισακούστηκαν.

Δηλώνω ότι με την εγκατάστασή μας στο Δήμο θα διακοπεί η διέλευση των απορριμματοφόρων από τον κεντρικό δρόμου του Πενταπλατάνου.

  • Πεζοδρόμηση της μιας πλευράς του περιφερειακού δρόμου από τα όρια του Συνοικισμού έως τον Πενταπλάτανο  δημιουργώντας διαδρομή για πεζούς και αθλούμενους μήκους 1500 μέτρων.
  • Επέκταση πεζοδρομίου και φωτισμού από τα όρια του Πενταπλατάνου έως τα όρια με το Τσαλί για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.
  • Ανάπλαση της περιοχής «Πλατανάκια -Πενταπλατάνου» ώστε να παρέχονται στους πολίτες όλες οι υπηρεσίες αναψυχής. Την ευθύνη καθαριότητας θα την έχει ο Δήμος.

ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους του Δήμου μας και προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα στις επικίνδυνες διασταυρώσεις, θα προχωρήσουμε στη σύνταξη μελέτης κυκλικών κυκλοφοριακών κόμβων στις παρακάτω περιοχές:

Κόμβοι περιφερειακά στον Δήμο μας

  • Διασταύρωση Αρχαίας Πέλλας
  • Κεντρική είσοδος Ν.Πέλλας
  • Διασταύρωση Ν.Πέλλας προς Γουμένισσα
  • Διασταύρωση Παραλίμνης
  • Διασταύρωση Σερβικιάς γέφυρας
  • Διασταύρωση  προς Jumbo στο δρόμο Γιαννιτσών – Αξού
  • Διασταύρωση προς Jumbo στο δρόμο Γιανντισών – Μελισσίου
  • Διασταύρωση Ν.Μυλοτόπου – Αξού – Αραβησσού
  • Είσοδος του Παλαιφύτου
  • Είσοδος της Κρύας Βρύσης

Κόμβοι εντός της πόλεως των Γιαννιτσών

  • Διασταύρωση Πέντε δρόμοι
  • Διασταύρωση Μπάφρας
  • Διασταύρωση Γκαράζ του Δήμου
  • Διασταύρωση Αγίου Γεωργίου – Ρολόι
  • Διασταύρωση Γαζή Ευρενός
  • Διασταύρωση Πλατανότοπου από Αγία Παρασκευή και από Γενικό Νοσοκομείο

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ 

Ένα έργο πολύ σημαντικό για τις ανάγκες της πόλης των Γιαννιτσών για την στέγαση νέων νοικοκυριών. Έργο το οποίο μένει ημιτελές χωρίς κανένα ενδιαφέρον από την σημερινή Δημοτική Αρχή τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο Δήμαρχος και η μείζων αντιπολίτευση δε θορυβήθηκαν από την μεγάλη αποχή των πολιτών στις εκλογές του Μαΐου 2019, αποχή που άγγιξε το 58% και συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα πάντα.

Δηλώνω ότι με την εγκατάστασή μας στο Δήμο η επιδίωξή μας θα είναι να μεταβιβαστεί το συγκρότημα των εργατικών κατοικιών στο Δήμο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να προχωρήσουμε σε κλήρωση των κατοικιών στους δικαιούχους καθώς και στην αναβάθμιση της περιοχής.

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Οι εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις μιας έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εφόσον προηγηθεί μελέτη, με κατάλληλη διαμόρφωση στο σύνολο της έκτασης, με βελτίωση και εκμετάλλευση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, με δημιουργία προϋποθέσεων για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου με οργανωμένες υπηρεσίες για τους επισκέπτες, με πάρκινγκ το οποίο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του χώρου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Από την Γέφυρα της εισόδου της πόλης από Δαμιανό έως την πλατεία των Σφαγείων θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια με φωτισμό ώστε η κυκλοφορία των πεζών να γίνεται με ασφάλεια.

Θα συνταχθεί μελέτη κατασκευής κόμβου υποχρεωτικής κυκλικής πορείας οχημάτων δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς προκειμένου να γίνει επέκταση του πάρκου πρασίνου και εγκατάσταση παιδικής χαράς, πάγκων, κάδων και φωτισμού.

Η συντήρηση και καθαριότητα του χώρου θα είναι ευθύνη του Δήμου.

ΤΣΑΛΙ

  1. Ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας. Θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις δραστηριότητες που προτείνουμε σε συνδυασμό με την παιδική χαρά.

Θα πραγματοποιηθεί μελέτη ανάπλασης του χώρου με περιβαλλοντικό αντίκτυπο (πράσινο, ξύλινα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, φωτισμό), ώστε να γίνει επισκέψιμος ο χώρος με ασφάλεια για μικρούς και μεγάλους.

  • Η διαδρομή της οδού Ηρακλείτου μέχρι το γήπεδο του Εθνικού θα πεζοδρομηθεί, θα φωτιστεί ώστε η κυκλοφορία των πεζών και των αθλούμενων  να είναι ασφαλής.
  • Κατά μήκος του ρέματος όπου υπάρχουν κοινόχρηστες εκτάσεις θα γίνει ανάπλαση και δενδροφύτευση.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

        ΠΑΡΚΟ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ

  1. Σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης κτιριακών εγκαταστάσεων και αναδιαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου διεκδικώντας χρηματοδότηση από τα επιχειρησιακά προγράμματα της χώρας μας «ΕΣΠΑ» όπως και τα ευρωπαϊκά.
  2. Λειτουργία χώρων αναψυχής όπως καφετέρια και εστιατορίου με ξεχωριστές διαχειρίσεις.
  3. Κατασκευή θέσης μικροπωλητών αναμνηστικών αντικειμένων και παραδοσιακών προϊόντων του Δήμου μας.
  4. Λειτουργία parking οχημάτων και λεωφορείων στο χώρο της λαϊκής αγοράς.
  5. Στη μελέτη του έργου θα συμπεριλαμβάνεται κατασκευή ασανσέρ 12 ατόμων από το πεζοδρόμιο της λαϊκής αγοράς έως την επιφάνεια ανάπλασης του πάρκου.
  6. Λειτουργία δύο παιδικών χαρών στις νέες εγκαταστάσεις τη συντήρηση και καθαριότητα των οποίων θα αναλάβει την ευθύνη ο Δήμος.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου και τη λειτουργία του χώρου, με πρωτοβουλία του Δήμου θα γίνει προσπάθεια με διαφημιστικές καμπάνιες, σε συνεργασία με το Μουσείο Πέλλας  για την ανάδειξη των μνημείων του Δήμου μας και την καθιέρωσή του, ως έναν νέο ταξιδιωτικό προορισμό.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ζήσαμε περιστατικά με διάφορες ζημιές εντός των σχολικών κτηρίων.

Προς αποφυγήν τέτοιων αδικαιολόγητων και επικίνδυνων περιστατικών, έχουμε υποχρέωση να προγραμματίσουμε συντηρήσεις όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας με απώτερο σκοπό την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών στους σχολικούς χώρους.

Για τον σκοπό αυτό, κάθε χρόνο, δύο μήνες πριν κλείσουν τα σχολεία για την θερινή περίοδο η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα κάνει καταγραφή όλων των προβλημάτων που προέκυψαν στα κτίρια και στον περιβάλλοντα χώρο τους, κατά την σχολική χρονιά (σοβάδες, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, σκεπές, υδραυλικά, ελαιοχρωματισμοί, κουφώματα) προκειμένου ο Δήμος να έχει τον χρόνο να συντάξει μελέτη με τις ανάγκες που προέκυψαν και με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς να επεμβαίνει με τη συνδρομή εργολάβου και τεχνικών συμβούλων, ώστε η νέα σχολική χρονιά να βρίσκει τα σχολεία έτοιμα και απολύτως ασφαλή να επαναλειτουργήσουν και να δεχτούν τους μαθητές.

ΤΟ ΠΑΪΚΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ – ΚΡΩΜΝΗ

Στους πρόποδες του Πάικου έχει επεκταθεί το Ελευθεροχώρι. Από την άλλη πλαγιά και σε υψόμετρο 850 μέτρων βρίσκεται η Παλαιά Κρώμνη.

Η ασφαλτόστρωση του «πέταλου» και η σύνδεση των δύο αυτών οικισμών θα δώσει την ευκαιρία της ανάδειξης της περιοχής και θα φέρει πιο κοντά τους κατοίκους του Δήμου μας και όχι μόνο, στο Δάσος και τις ομορφιές του.

Θα δώσει τη δυνατότητα στους φίλους του βουνού να περπατήσουν παλιά μονοπάτια αλλά και νέα που θα χαραχθούν, να ανακαλύψουν σπήλαια και πηγές απολαμβάνοντας τη φύση, καταλήγοντας στην Παλαιά Κρώμνη, στην οποία έως το 2023 θα λειτουργεί ξενοδοχείο και εστιατόριο.

Δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της περιοχής είναι οι εξής:

Ανάπλαση Π.Κρώμνης με μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργία δικτύου ύδρευσης  , διάνοιξη δρόμου εντός του οικισμού και περαιτέρω ανάπλαση της περιοχής με γηπεδάκια και οργανωμένη παιδική χαρά.

Παράλληλα οραματιζόμαστε ανάπλαση του Ελευθεροχωρίου με συντήρηση όλων των οδικών δικτύων και κατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή οργανωμένης παιδικής χαράς στην περιοχή της εκκλησίας, διαμορφώνοντας έκταση σε πάρκο για γήπεδο 5Χ5 ποδοσφαίρου και γήπεδο μπάσκετ.

ΛΟΥΔΙΑΣ

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Κωπηλατικό Όμιλο Γιαννιτσών θα δρομολογήσουμε μια σειρά από δραστηριότητες συντάσσοντας μελέτη ανάπλασης και επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων  και καθαρισμού του βυθού του ποταμού με σκοπό την ανάδειξη του χώρου σε ένα σύγχρονο κωπηλατικό κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας με οργανωμένες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των αθλητών αλλά και των επισκεπτών.

Εκθέσεις Ζωγραφικής στις όχθες του ποταμού θα προσθέσει μια καλλιτεχνική νότα στο πράσινο τοπίο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Οι οργανωμένες δημοτικές βιβλιοθήκες αποτελούν ουσιαστικό πυλώνα γνώσης και πολιτισμού για τις περιοχές τους.

Ο Δήμος μας ωστόσο λειτουργεί μια ελλιπή βιβλιοθήκη, χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό και ποικιλία βιβλίων, δίχως να πληροί προϋποθέσεις που να την καθιστούν πόλο έλξης για τους κατοίκους του Δήμου μας.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η εγκατάλειψη του πεζόδρομου και η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει η κυκλοφορία της πόλης δε μας αφήσουν αδιάφορους.

Άμεση προτεραιότητα η σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης την οποία θα καταθέσουμε σε ένα  από του εθνικά προγράμματα του «ΕΣΠΑ».

Από την αρχή της οδού Βενιζέλου έως την πλατεία Γκόνου Γιώτα και έως το Τσαλί.

Με  παρεμβάσεις για την οργανωμένη και λειτουργική τροφοδοσία των καταστημάτων, την ασφαλή κίνηση των πολιτών, και την εξασφάλιση θέσεων parking οχημάτων με σκοπό να υποστηριχθεί το σύνολο της αγοράς.

Για όλη την παραπάνω δραστηριότητα θα προηγηθεί μελέτη αναφορικά με το κυκλοφοριακό σύστημα  από ειδικούς. Στη μελέτη θα εντάξουμε πρόταση για υπόγεια parking στάθμευσης στο πάρκο της Λέσχης Αξιωματικών και στον χώρο της λαϊκής αγοράς καθώς  και σε περιοχές που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί.

ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΟΣΚΑ – Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ

Το 2002 ο Δήμαρχος Κύρρου Παύλος Τζαβαλάκογλου εξασφάλισε 50.000 ευρώ για την μελέτη φράγματος στην Γραμμόσκα του χειμάρρου που πηγάζει στην περιοχή της Π.Κρώμνης.

Το 2003 η επόμενη δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Γαβριήλ Τεκτερίδη ανέθεσε στο Α.Π.Θ. τη σύνταξη μελέτης κατασκευής του έργου.

Το 2005 η μελέτη με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ παραδόθηκε στο Δήμο μας.

Στη συνέχεια, καταθέσαμε τη μελέτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου.

Το 2006 δημοπρατήσαμε το έργο.

Η επόμενη δημοτική αρχή αντί να εκτελέσει το έργο, το εγκατέλειψε.

Εμείς θα το επαναφέρουμε και το έργο θα γίνει πραγματικότητα για την βελτίωση του αγροτικού τομέα αλλά και τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

Παράλληλα θα εγκαταστήσουμε υδρογεννήτρια παραγωγής ρεύματος που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής του φράγματος.

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΣΥΚΙΑΣ

Το φράγμα της Αγροσυκιάς κατέρρευσε λόγω συνεχούς βροχόπτωσης  και παραμένει εγκαταλελειμμένο τα τελευταία 10 χρόνια.  

Η αποκατάσταση και λειτουργία του φράγματος θα είναι στις προτεραιότητές μας.

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης και τους φορείς που εμπλέκονται προκειμένου να γίνει έρευνα για τη θέση που θα φιλοξενήσει την εμποροπανήγυρη των Γιαννιτσών. 

Σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο με χώρο στάθμευσης για τους επισκέπτες και ειδικούς χώρους για την εγκατάσταση των εκθετών – παιχνιδιών με διαδρόμους κυκλοφορίας και μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση χαμηλών μισθωμάτων υπέρ του Δήμου, ώστε το όφελος να μεταφέρεται στους επισκέπτες.

Ο Δήμος σε συνεργασία με τους μισθωτές θα διαμορφώνουν το τίμημα χρήσης παιχνιδιών.

Εφόσον γίνει επιλογή κατάλληλου χώρου, θα προχωρήσουμε στην σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης προκειμένου να την προωθήσουμε για χρηματοδότηση στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Στη μελέτη θα προβλέψουμε επίσης τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου προβολής αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων του Δήμου και του νομού γενικότερα.

ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το Πάρκο του Αγίου Γεωργίου θα υποστηριχθεί από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως την εγκατάσταση οργανωμένης παιδικής χαράς, τοποθέτηση πάγκων και κάδων απορριμμάτων, τουαλετών και αναψυκτήριου.

Την ευθύνη για την καθαριότητα του πάρκου και τη συντήρηση του πρασίνου θα έχει ο Δήμος.

ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Στον Συνοικισμό Γιαννιτσών υπάρχει οικόπεδο χαρακτηρισμένο ως πλατεία – πάρκο το οποίο μέχρι σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και κατέληξε να είναι χώρος στάθμευσης αγροτικών μηχανημάτων.

Θα αναλάβουμε άμεσα την σύνταξη μελέτης για τη διαμόρφωση της έκτασης αυτής, με εγκατάσταση οργανωμένης παιδικής χαράς, τοποθέτηση πάγκων, κάδων απορριμμάτων καθώς και οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου.

ΠΗΓΕΣ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ

  • Ανάπλαση της περιοχής κατά μήκος του ποταμού.
  • Αναστήλωση του κοινοτικού κυλινδρόμυλου.
  • Δημιουργία υπαίθριου πάρκου γυμναστικής με όργανα.
  • Δημιουργία οργανωμένης παιδικής χαράς.
  • Βελτίωση της εγκατάστασης του ιχθυοτροφείου πέστροφας ώστε να δοθούν κίνητρα και ενδιαφέροντα για τους επισκέπτες σχετικά με το ψάρεμα.
  • Μίσθωση έκτασης για την λειτουργία εστιατορίου, καφετέριας, χώρων αναψυχής.
  • Εγκατάσταση θέσης μικροπωλητών.

Η καθαριότητα και η συντήρηση του χώρου θα είναι ευθύνη του Δήμου.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών ιδρύθηκε το 1997 από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία  Γιαννιτσών “Ο Φίλιππος” με σκοπό την προβολή της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας. Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες ελάχιστοι.

Συνδυαστικά με την προώθηση του Μουσείου της Πέλλας θα προχωρήσουμε σε αλλαγές του brand name των μουσείων, λογοτύπων και δράσεων με σκοπό την επανένταξή τους στα σύγχρονα δεδομένα, προσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες και τουρίστες.

Σχολικά προγράμματα και συνέργειες με συλλόγους ξενοδόχων της περιοχής θα συνδράμουν στην επίτευξη του στόχου μας.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών αποτελεί ένα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής και μια από τις σημαντικότερες  επενδύσεις της πόλης μας στον πολιτισμό. Επιβλητικό σε μέγεθος,  με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξής του και ανανέωσης του χώρου.

Εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις κάθε ενδιαφέροντος καθώς και ανάδειξη του εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου αποτελούν προτεραιότητα για την προαγωγή του πολιτισμού του τόπου μας, με σημείο αναφοράς ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο πνευματικό κέντρο για την αναψυχή μικρών και μεγάλων.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  

Η Μητρόπολη έχει χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο (1987).

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δε θα την αφήσουμε στο «έλεος του θεού» αλλά θα επενδύσουμε με μικρές διορθώσεις στον εξωτερικό χώρο και θα την αναδείξουμε όλο και περισσότερο, το ίδιο με τα λοιπά ιστορικά σημεία της πόλης των Γιαννιτσών.

Οι κάτοικοι με προσωπική εργασία και δωρεά υλικού και χρημάτων κατάφεραν μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν την κατασκευή της. Και όταν τελείωσε το νερό, χρησιμοποιήθηκε κρασί, λέει η παράδοση. Στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν η εκκλησία δέθηκε με την ιστορία της πόλης. Κατά το Μακεδονικό Αγώνα, τη Μάχη των Γιαννιτσών 1912 και την Κατοχή στάθηκε σύμβολο πίστης και δύναμης.

Ας μην ξεχνάμε την ιστορία μας και ας γίνουμε άξιοι συνεχιστές της.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Γιαννιτσών ιδρύθηκε το 1937 και την έχουν διευθύνει κατά καιρούς αξιόλογοι αρχιμουσικοί.

Συμμετέχει σε όλες τις τοπικές εθνικοθρησκευτικές εορτές του Δήμου και της πόλης των Γιαννιτσών.

Εκτός απ’ αυτές τις καθιερωμένες τοπικές εορτές έχει δώσει και πολλές συναυλίες στα Γιαννιτσά στα πλαίσια της εβδομάδας πολύμορφης έκφρασης του Δήμου, της ΔΕΠΑΓ και σε άλλες πόλεις.

Η Φιλαρμονική συμβάλλει συνεχώς στην πολιτιστική διαμόρφωση και την μουσική διαπαιδαγώγηση των νέων και όχι μόνο. Πολλοί νέοι αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά σε μπάντες του στρατού, ναυτικού, αεροπορίας και στην Κ.Ο.Θ. (Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης) και στην ορχήστρα της ΕΡΤ.

Δικό μας μέλημα αποτελεί η σύζευξη της μουσικής με τα δρόμενα της πόλης, η ανάδειξη του πολιτισμού και της κουλτούρας του τόπου, που τα τελευταία χρόνια σκιαγραφήθηκαν από τη δημοτική αρχή και δεν προτεραιοποιήθηκαν.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Τα Γιαννιτσά ήταν από τις πρώτες πόλεις που δημιούργησαν Ανοιχτό Θέατρο 2000 θέσεων και κατέστησαν θεσμό τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και της μουσικής φιλοξενούνται κάθε χρόνο τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού στο Ανοιχτό Θέατρο δίνοντας στις ημέρες πολιτισμού, φεστιβαλικό χαρακτήρα.

Εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας όλα έχουν ανατραπεί και το Θέατρο έχει ανάγκη από ανανέωση χρώματος και χώρου και εγκαταστάσεων.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου θα ελέγξουμε τις ανάγκες του θεάτρου, θα τις αποκαταστήσουμε και το Ανοιχτό Θέατρο θα συμπεριληφθεί στην αλυσίδα των πολιτισμικών σημείων της πόλης.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Τα Γιαννιτσά είναι η μοναδική πόλη στη χώρα μας, η οποία με πληθυσμό 30.000 κατοίκους δε διαθέτει κλειστό κολυμβητήριο.

Οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές από το 1975, έκαναν απλή αναφορά στα προεκλογικά προγράμματά τους.

Ο σημερινός Δήμαρχος το ανακάλεσε στη μνήμη του στο 12ο έτος της θητείας του.

Ενώ για εμάς, είναι προτεραιότητα και θα το κάνουμε πραγματικότητα.

Με όλες τις ασφαλής παροχές λειτουργίας του, το κολυμβητήριο της πόλης μας θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει σε όποιον  από τους παρακάτω χώρους : Πλατανάκια, Στρατόπεδο Φιλιππάκου, κρίνουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ότι ενδείκνυται.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Π.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ

Θα μετατραπεί σε κλειστό κολυμβητήριο εκπαιδευτικό για παιδιά που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους με όλους του προβλεπόμενους όρους ασφαλείας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Τα κλειστά γυμναστήρια Κρύας Βρύσης, Γαλατάδων και Δυτικού θα αναβαθμιστούν σύμφωνα με προτάσεις που θα κατατεθούν από τις τοπικές αρχές της κάθε περιοχής.

ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Η σημερινή εικόνα του γηπέδου της πόλης μας είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική και προκαλεί θλίψη.

Πρόκειται για την απόλυτη εγκατάλειψη με το σύνολο των εγκαταστάσεων να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Η ανύπαρκτη Δημοτική Αρχή με έναν αδιάφορο Δήμαρχο δεν κατάφερε ούτε να συντηρήσει αυτά που παρέλαβε.

Προτείνουμε:

Την αντικατάσταση του στεγάστρου της κερκίδας εφόσον προηγηθεί έλεγχος της στατικότητας από τα θεμέλια για την ασφαλή λειτουργία

Την αντικατάσταση των αποδυτηρίων με σύγχρονες εγκαταστάσεις όπου θα εξυπηρετούν τις ανάγκες λειτουργίας του γηπέδου

Την διαμόρφωση της εισόδου και του περιβάλλοντα χώρου.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΣ – ΓΗΠΕΔΑΚΙΑ

Μια περιοχή που αγκάλιασαν οι πολίτες του Δήμου μας, με μια σειρά από δραστηριότητες  που λειτουργούν στο χώρο όπως γηπεδάκια, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, παιδική χαρά, αναψυκτήριο.

Ο χώρος έχει δυνατότητες εξέλιξης, αναβάθμισης και επέκτασης από τη Σερβικιά γέφυρα έως τα Σφαγεία.

Με μια νέα μελέτη ανάπλασης του χώρου και με ένταξη στα εθνικά προγράμματα «ΕΣΠΑ» θα δοθεί νέα  πνοή στην περιοχή η οποία για πολλά χρόνια μοιάζει εγκαταλελειμμένη.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτής, θα εντάξουμε τις παρακάτω δραστηριότητες:

  1. Αποδυτήρια και βρύσες στο σύνολο των εγκαταστάσεων
  2. Κατασκευή πεζοδρομίου και ποδηλατόδρομου από το φανάρι της  Αγίας Παρασκευής έως τον Πλατανότοπο και από το Νοσοκομείο έως τον  Πλατανότοπο για την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών.
  3. Δημιουργία οργανωμένου χώρου στάθμευσης.
  4. Κατασκευή ποδηλατοδρόμου περιφερειακά του Πλατανότοπου.
  5. Κατασκευή μονοπατιών πεζοπορίας.
  6. Επέκταση της παιδικής χαράς.
  7. Δημιουργία υπαίθριου πάρκου γυμναστικής με κατάλληλα όργανα.
  8. Τοποθέτηση πάγκων και κάδων σε όλο το μήκος της εγκατάστασης.
  9. Γενική Δενδροφύτευση.

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Σε συνεργασία με τη Διοίκησή τους, σε περιοχή προσβάσιμη και λειτουργική για την παροχή άμεσης βοήθειας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Tο σύνολο των στόχων σχετικά με τη σύνταξη μελετών, θα έχουν ολοκληρωθεί τους πρώτους 6 μήνες.

Καταθέτουμε το πρόγραμμα μας σε δημόσια διαβούλευση ετσι ώστε τυχόν παραλείψεις να συμπεριληφθούν σε αυτο και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε τοποθέτηση προκειμένου να ενσωματώσουμε την γνώμη σας στο πρόγραμμα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more