Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Fokus στην Πέλλα για τη Νέα Δημοκρατία




Προς τα βόρεια της χώρας ανηφόρησε ο πρωθυπουργός, φέροντας στο προσκήνιο τρία διαφορετικά έργα. Οι… κορδέλες άλλωστε αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως ενισχυτικές στο αφήγημα περί συνέπειας λόγων και έργου – κοινώς, στο προεκλογικό μότο «το είπαμε, το κάναμε».

Τρεις θα είναι οι σταθμοί της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη: Θεσσαλονίκη, Αλιάκμονας, Βεργίνα. Και αντίστοιχα τρία είναι τα έργα για τα οποία η κυβέρνηση επιφυλάσσει ανακοινώσεις: η περιφερειακή οδός στη Θεσσαλονίκη FlyOver, η γέφυρα του Αλιάκμονα, το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών.


«Εντός χρονοδιαγράμματος»

Από την κυβέρνηση θέλουν να προβάλλουν το μήνυμα ότι τα έργα προχωρούν και ολοκληρώνονται «εντός χρονοδιαγράμματος», αν όχι νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Στη Βεργίνα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί μαζί με την υπουργό Πολιτιστμού Λίνα Μενδώνη και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου, που έρχεται να ολοκληρώσει την πολιτιστική υποδομή στη Βεργίνα. Ουσιαστικά θα αποτελεί την «είσοδο» για τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, ένα κτίριο που περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους, αίθρια, χώρους εκπαίδευσης και επιστημονικών δραστηριοτήτων, εργαστήρια συντήρησης κ.λπ.

Στη γέφυρα του Αλιάκμνονα ο Μητσοτάκης είχε βρεθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο για επιθεώρηση των εργασιών ανακατασκευής και για επιτόπου ενημέρωση από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα (600 μέτρα) σε όλη την ΠΑΘΕ.

Σε ό,τι αφορά την οδό FlyOver της Θεσσαλονίκης, υπογράφεται η σύμβαση για την έναρξη κατασκευής της με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Από τη Βουλή, ο υφυπουργός Καραγιάννης  προανήγγειλε δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων, συμπεριλαμβανομένου του Thessaloniki FlyOver, «ένα από τα πρώτα οδικά έργα μέσω ΣΔΙΤ, ύψους 373 εκατ. ευρώ».

Focus στο Βορρά

Η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στη γαλάζια παρουσία και προβολή έργου (όχι μόνο υποδομών, αλλά και κοινωνικών παρεμβάσεων, μεταρρυθμίσεων κ.ά) στο Βορρά. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Βόρειας Ελλάδας είναι άλλωστε εδώ και μήνες στο μικροσκόπιο του Μαξίμου και της ΝΔ , ενόψει των εκλογών: οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στο κόστος της αγροτικής παραγωγής, οι δυσκολίες ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία λόγω της εξαγγελθείσας απολιγνιτοποίησης, που παραμένει κατά τον Μητσοτάκη μονόδρομος για τη χώρα «ως μακροχρόνια πολιτική» κ.λπ.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, που είναι παραδοσιακά και ο μήνας της ΔΕΘ και της πολιτικής αφετηρίας της νέας σεζόν, η ΝΔ είχε αποφασίσει να διοργανώσει 16 στοχευμένες «αποστολές» σε πόλεις και χωριά της Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενώ έγιναν τρεις περιοδείες με επίκεντρο τα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Φυσικά και στους στόχους της Νέας Δημοκρατίας είναι η Πέλλα όπου υπάρχουν δυσκολίες με τα φουσκωμένα ποσοστά των Κυριάκου Βελόπουλου και του Κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more