Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Αυτοδυναμία, Πέλλα και… market pass στην προεκλογική ατζέντα του Μητσοτάκη

 


Αυτοδυναμία, Βορράς και… market pass στην προεκλογική ατζέντα του Μητσοτάκη

Το Μαξίμου προτάσσει με κάθε ευκαιρία τον στόχο του για καθαρή νίκη της ΝΔ το 2023 – Ποιες ανησυχίες κρύβει το «όχι στους πειραματισμούς» δια στόματος του πρωθυπουργού από την Ημαθία

Ένα 24ωρο μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2023 και την εξαγγελία της «κάρτας αγορών» (market pass), ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και την Ημαθία, δηλαδή δίπλα στην Πέλλα για να προτάξει εκ νέου, όπως αναμενόταν, τους εκλογικούς στόχους της ΝΔ («αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα», επανέλαβε) και για να περάσει το μήνυμα της αξιόπιστης και σταθερής διακυβέρνησης. Άξιο αναφοράς πως στην Αλεξάνδρεια βρέθηκαν πολλά στελέχη και φίλοι του Κόμματος από την Πέλλα για να υποδεχθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε κανείς δεν κρύβει ότι στις προθέσεις του είναι άλλη μια επίσκεψη στην Πέλλα. 

Η αυτοδυναμία, η Πέλλα, λόγω Βελόπουλου και Κασιδιάρη και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με τη μεσαία τάξη ως βασική δεξαμενή στην οποία στοχεύει η κυβέρνηση, αποτελούν ειδικούς άξονες  στη συνολική προεκλογική ατζέντα του Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει ότι στο λόγο και στην κινητικότητα της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες αυτά αναμένεται ότι θα παραμείνουν… ζωηρά. Λένε πολλά για τη γαλάζια τακτική τρεις αναφορές του πρωθυπουργού από τη σημερινή περιοδεία – εξπρές στη Μακεδονία.

Πρώτον, είπε ότι «προοδευτική πολιτική σημαίνει να παίρνεις από τους λίγους και να δίνεις στους πολλούς και όχι το ανάποδο», προκειμένου να υπεραμυνθεί του μέτρου που ο ίδιος ανακοίνωσε από τη Βουλή το Σάββατο σχετικά με την κάλυψη του 10% του κόστους αγοράς τροφίμων από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για έξι μήνες.

Δεύτερον, χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές «εξαιρετικά κρίσιμες», σημειώνοντας ότι  «πετύχαμε πολλά αλλά μπορούμε περισσότερα».

Τρίτον, κάλεσε σε πλήρη κινητοποίηση τα μέλη και τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης, λέγοντας ότι «θα τα δώσουμε όλα στις επόμενες εκλογές για να πείσουμε και τους πιο καχύποπτους ότι το έργο το οποίο έχουμε πετύχει αξίζει να συνεχιστεί».

Εκλογικές αγωνίες

Μια ακόμη φράση του Μητσοτάκη, αυτή που απεύθυνε σε συγκεντρωμένους έξω από καφέ στο κέντρο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας περί… πειραματισμών, κρύβει στο μεταξύ κάποιες από τις (εκλογικές) αγωνίες της ΝΔ.

«Είμαστε σίγουροι ότι και αν χρειαστούμε δύο εκλογές και όχι μία, πάλι ο τελικός στόχος θα είναι ένας: Αυτοδύναμη ΝΔ για αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα» είπε και τόνισε ότι «δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, βλέπετε τι γίνεται γύρω μας, βλέπετε πόσο απαραίτητο είναι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να υπάρχει σταθερό χέρι στο τιμόνι της χώρας το οποίο να μπορεί να καθοδηγεί το σκάφος με ασφάλεια σε ταραγμένα νερά».

Ειδικότερα για την Πέλλα ο στόχος είναι μια άνετη, μεγάλη και καθαρή νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και  ξορκίζουν τον κίνδυνο για χαλαρή ψήφο, πόσω μάλλον για μια ψήφο διαμαρτυρίας, στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, η οποία θα καθορίσει αρχικά τους πολιτικούς συσχετισμούς. Δεν είναι τυχαίο πως το πρωθυπουργικό, ευθύ «όχι» στα πειράματα διατυπώθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Γιαννιτσά. 

Οι γαλάζιοι της Πέλλας ανησυχούν για τυχόν απώλειες δυνάμεων – διαρροές κυρίως προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου – στο νόμο μας, εξού και επιχειρείται να υπάρχει σταθερή και έντονη νεοδημοκρατική παρουσία. Πέρα από την προβολή αναπτυξιακών έργων σε τοπικό – περιφερειακό επίπεδο, η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρνει πλέον στο προσκήνιο τη… λέξη «εμπιστοσύνη». Ο δρόμος Έδεσσα Θεσσαλονίκη αλλά και το φράγμα του Αλμωπαίου είναι κομβικής σημασίας. 

Με τα λόγια του Μητσοτάκη, «έχουμε αποδείξει ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης και εξουσίας, είτε αυτή είναι κεντρική είτε είναι περιφερειακή είτε είναι δημοτική, χτίζεται μόνο μέσα από την αξιοπιστία, μέσα από τη συνέπεια λόγων και έργων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more