Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ούτε μια συγνώμη....

 


✅Έγκλημα και τιμωρία στην Αλμωπία

 


 

👉Ερώτηση στη Βουλή για την Θ. Τζάκρη, παρέμβαση του εμπορικού συλλόγου, καθώς και των Βουλευτών της ΝΔ

 

 


Μπορεί να πέρασαν μερικές μέρες από την τρομερή νεροποντή που έπεσε στην πόλη της Αριδαίας, κανείς δεν έχει μπει στο κόπο να ζητήσει συγνώμη.... Η καταστροφή των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών είναι μεγάλη καθώς έδειξε ότι δεκάδες οικίες και επιχειρήσεις έμειναν απροστάτευτες απέναντι στην βροχή. Μάλιστα κάποιοι έφτασαν στον υπέρτατο βαθμό αλαζονείας όχι μόνο να μην ζητούν συγνώμη για την καταστροφή που επήλθε και που σύμφωνα με την δική τους σκέψη, έφταιγε ο καιρός ή ο Θεός, άλλα ζητούσαν και τα ρέστα από τους κατεστραμμένους πολίτες. Η ευθύνη σαφώς και έχει ονοματεπώνυμο. Σήμερα όμως δεν είναι η ώρα να αναδείξουμε τις ευθύνες των υπεύθυνων για αυτό το φιάσκο. 

 


Χιλιάδες ευχές από πολίτες για τα Νέα της Πέλλας

 

Σαφώς και μεγάλες και ανυπολόγιστες ζημιές έπαθαν τα γραφεία της καθημερινής εφημερίδας ΝΕΑ ΤΗΣ Πέλλας καθώς υπολογιστές, εκτυπωτές, ψυγεία καθώς και γραφεία και ερμάρια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η μεγαλύτερη ζημιά επήλθε στο ιστορικό αρχείο της εφημερίδας μας που καταστράφηκε ολοσχερώς. Χιλιάδες είναι οι απλοί πολίτες που μας έστειλαν μηνύματα στήριξης για την μεγάλη ζημιά που έχουμε υποστεί. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης δήλωσε τα ακόλουθα: 

Δυστυχώς το γραφείο της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ που βρίσκεται στον Δήμο Αλμωπιας πλημμύρισε από την δυνατή βροχή.

Η καταστροφή είναι ολική και ανυπολογιστη. Η εικόνα μιλάει από μόνη της για τις ευθύνες που υπάρχουν. Σε μια κανονική Χώρα αύριο το πρωί οι υπεύθυνοι θα είχαν μόνο ένα καθήκον. Να παραιτηθούν....

το ιστορικό αρχείο μας έχει καταστραφεί!!! Εκτός από την μεγάλη οικονομική ζημιά, συναισθηματικά η πληγή είναι μεγαλύτερη.

 

Σιγουρα εδω δεν είναι το τέλος αλλά μια νέα αρχή για την μοναδική καθημερινή εφημερίδα της Π.Ε Πέλλας τα Νέα της Πέλλας.

Σαφως όμως και αποτελεί την αρχή του τελους των ρυπογόνων παραγόντων που ευθύνονται για το φιάσκο....

Η εφημερίδα δεν σταματά ούτε λεπτό την κυκλοφορία της. συνεχίζει στον ίδιο δρόμο για ελευθερία και δημοκρατία

 


💣Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αλμωπίας

 

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη με δελτίο τύπου της γνωστοποίησε την ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να κηρυχθεί ο νομός μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ίδια δήλωσε τα ακόλουθα:

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: «Να κηρυχτεί η Πέλλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές, να καταβληθούν εφάπαξ ενισχύσεις, να δοθεί αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και να χρηματοδοτηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας»

 

Οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που έπληξαν την Πέλλα στις 23 και 24 Ιανουαρίου, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στους δήμους Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας, τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές. Τεράστιοι όγκοι νερού κάλυψαν στο πέρασμά τους, δρόμους, πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες, κατέστρεψαν και παράσυραν υποδομές. Προς τούτο, η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υποδομών και Μεταφορών με την οποία τους ρωτά για τις προθέσεις τους: (1) να κηρύξουν την Π.Ε. Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 4662/2020, (2) να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες, καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και υποδομές, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί το δυνατόν συντομότερο η  αποκατάσταση των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων, (3) να προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή εφάπαξ ενισχύσεων για να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση οι ανάγκες των πολιτών της Πέλλας για οικοσκευές, γραφεία, εμπορεύματα, παραγωγές κ.λπ. που καταστράφηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, (4) για όσους πολίτες της Πέλλας έχουν πληγεί να προχωρήσουν σε αναστολή πληρωμών από άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως φορολογικές ασφαλιστικές κ.λπ, (5) ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ώστε στη συνέχεια οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν το δυνατόν συντομότερο και (6) να προχωρήσουν άμεσα στη χρηματοδότηση και εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας, ώστε να μην επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια φαινόμενα.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τους Υπουργούς         1. Εσωτερικών

            2. Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής

            3. Οικονομικών

            4. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

5. Υποδομών και Μεταφορών

 

Θέμα: «Να κηρυχτεί η Πέλλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας της 23-1-2023 και να εκπονηθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης των ζημιών».

 

Οι έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που έπληξαν από το πρωί της Δευτέρας 23-1-2023 την Πέλλα έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στον αστικό ιστό (όπου πλημμύρισαν δρόμοι, κατοικίες κ.λπ.), σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σε υποδομές. Η βροχόπτωση που έπεσε τη Δευτέρα και Τρίτη μετρήθηκε στα 206 χιλιοστά νερού σε ένα 24ωρο για μια περιοχή όπου η ετήσια βροχόπτωση υπολογίζεται στα 760 χιλιοστά.

Οι μεγαλύτεροι μάλιστα σε ηλικία κάτοικοι της περιοχής συγκρίνουν την ένταση των φαινομένων με την πλημμύρα του 1979, κατά την οποία χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές.

Ειδικότερα, στο Δήμο Αλμωπίας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αριδαίας έπεσαν 140 χιλιοστά βροχής μέσα σε 24 ώρες. Στην Αριδαία πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Ζημιές επίσης έχουν προκληθεί σε Σωσσάνδρα, Ξιφιανή, Υδραία κ.λπ., ενώ πολλά χωράφια στην ευρύτερη περιοχή πλημμύρισαν.

 Στο Δήμο Σκύδρας έσπασε το πρανές στη τάφρο του Δροσερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια σε Σανδάλι, Δάφνη, Λιποχώρι, Καλλίπολη, Καλύβια κ.λπ. Ζημιές καταγράφηκαν και στη Νέα Ζωή.  Έκλεισε επίσης λόγω του μεγάλου όγκου των νερών η παλαιά εθνική οδός στη διασταύρωση της Δάφνης.

Στο Δήμο Πέλλας η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε Αρχοντικό, Δαμιανό, Λεπτοκαρυά, Μεσιανό, Παραλίμνη κ.λπ. Υπερχείλισε, επίσης, η τάφρος της Παραλίμνης, ενώ πλημμύρισε και η παλαιά εθνική οδός μεταξύ Νέας Πέλλας και Παραλίμνης. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε υποδομές (γέφυρες κ.λπ.).

Για ακόμη μια φορά οι αντίξοες καιρικές συνθήκες αποδεικνύουν την αδυναμία των υπαρχόντων υποδομών να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Επιπλέον, σε συσκέψεις των αρμόδιων οργάνων που πραγματοποιήθηκαν στην Πέλλα, αναφέρθηκαν και άλλα προβλήματα, όπως οι αποφράξεις των στραγγιστικών καναλιών στα αγροκτήματα και ο ελλιπής καθαρισμός των φρεατίων για τα όμβρια.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κηρυχτεί η Π.Ε. Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 4662/2020 και να εκπονηθεί ένα σχέδιο ώστε η Πολιτεία μετά την καταγραφή των ζημιών να προχωρήσει σε πλήρη αποζημίωση των πληγέντων το δυνατόν συντομότερο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4797/2021, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της περυσινής θεομηνίας (αεροχείμαρρος στις 2-2-2022) όπου οι παραγωγοί σπαραγγιού δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί ούτε καν για τα νάιλον κάλυψης της καλλιέργειάς τους τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Υπάρχει ανάγκη η Πολιτεία να προχωρήσει σε άμεσες εφάπαξ ενισχύσεις προκειμένου οι πληγέντες πολίτες της Πέλλας να αντιμετωπίσουν σε πρώτη φάση τις ζημιές στις οικοσκευές τους, σε γραφεία και καταστήματα, σε εμπορεύματα, σε παραγωγές τους κ.λπ. που καταστράφηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν.

Είναι άμεση ανάγκη η Πολιτεία να λάβει γενναίες αποφάσεις και να προχωρήσει σε  αναστολή πληρωμών αναφορικά με άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως φορολογικές, ασφαλιστικές κ.λπ., για όσους πολίτες της Πέλλας έχουν πληγεί, ώστε να μετριαστούν οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουν αυτή τη στιγμή.

Υπάρχει άμεση ανάγκη ο ΕΛΓΑ και να προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών σε φυτικό κεφάλαιο και απώλεια παραγωγής, καθώς και υποδομών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση αναφέρεται ότι έχουν πλημμυρίσει περί τα 20.000 στρέμματα.

Είναι επίσης άμεση ανάγκη η Πολιτεία να προβεί σε άμεση χρηματοδότηση και εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν και της Πέλλας συνολικά, ώστε να μην επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια φαινόμενα.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

1.     Προτίθεστε να κηρύξετε την Π.Ε. Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 4662/2020;

2.     Θα προχωρήσετε άμεσα στην καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες, καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και υποδομές, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί το δυνατόν συντομότερο η  αποκατάσταση των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων;

3.     Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην καταβολή εφάπαξ ενισχύσεων για να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση οι ανάγκες των πολιτών της Πέλλας για οικοσυσκευές, γραφεία, εμπορεύματα, παραγωγές κ.λπ. που καταστράφηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν;

4.     Προτίθεστε να προχωρήσετε για όσους πολίτες της Πέλλας έχουν πληγεί σε αναστολή πληρωμών από άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως φορολογικές ασφαλιστικές κ.λπ.;

5.     Προτίθεται ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ώστε στη συνέχεια οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν το δυνατόν συντομότερο;

6.     Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στη χρηματοδότηση και εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας, ώστε να μην επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια φαινόμενα;

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

       Θεοδώρα Τζάκρη»

 

Παρέμβαση και από τον Εμπορικό σύλλογο Αριδαίας

 

Παρέμβαση στο ζήτημα έκανε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αριδαίας Γιώργος Γκλαβάκης ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα:

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, έπληξαν χθες Δευτέρα 23/1/2023 την πόλη της Αριδαίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις. Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τους κατοίκους της πόλης μας με βαθιά θλίψη και απογοήτευση, καθώς είδαν τους κόπους χρόνων να έχουν καλυφθεί από το νερό.

 

Ως Εμπορικός Σύλλογος θα θέλαμε αρχικά να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους όσοι επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή και ελπίζουμε στη γρήγορη επάνοδο. Από τη μεριά μας, είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας, με κάθε δυνατό τρόπο. Ήδη από σήμερα προχωρήσαμε σε επιτόπια έρευνα στην αγορά της Αριδαίας και συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες για να εντοπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την πυροσβεστική, την αστυνομία και τους υπαλλήλους του Δήμου Αλμωπίας για την άμεση επέμβαση και την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν από την πρώτη στιγμή.

 

Πέρα από τις δικές μας ενέργειες και των τοπικών αρχών, ζητάμε από την Πολιτεία να προσφέρει άμεση οικονομική στήριξη στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης μας, ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

 

Καθώς ως εκ θαύματος σήμερα δεν θρηνούμε θύματα από τη θεομηνία, ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για να βοηθήσουμε όλοι μαζί τις επιχειρήσεις της Αριδαίας.

 

 

Επισκέψεις και παρεμβάσεις από τους Βουλευτές της ΝΔ

 

 

Για το ζήτημα πραγματοποίησαν επισκέψεις και εξέδωσαν ανακοινώσεις οι τρεις Βουλευτές της Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης. Ο κος Καρασμάνης δήλωσε τα ακόλουθα: ο Γιώργος Καρασμάνης ενημερώθηκε και από τον Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την υποχώρηση αναχώματος, με συνέπεια να πλημμυρίσει ο Κάμπος της ευρύτερης περιοχής της Σκύδρας και των γειτονικών χωριών, και ότι δίνεται πραγματικά μεγάλη ¨μάχη¨ ώστε η ζημιά στο ανάχωμα να αποκατασταθεί. οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης θα είναι όλο και συχνότερες και όλο και πιο καταστροφικές. Και ότι πρέπει – πάση θυσία – να ενισχυθούν οι υπάρχουσες υποδομές και, παράλληλα, να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλέγμα ισχυροποίησης και αποτελεσματικότητας του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος. Δράσεις τις οποίες ως Υπουργός, ορισμένες εξ αυτών είχε υλοποιήσει. Ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης ο οποίος την μέρα της μεγάλης νεροποντής είχε εκδήλωση κοπής της πίτας καθώς και γιόρτασε την γιορτή του, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τους πληγέντες για τις ενέργειες που ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει από χθες. Ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ. Μπρατάκο αλλά και το γραφείο του Υφυπουργού, αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Τριαντόπουλου, στους οποίους μετέφερε την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, με τα μεγάλα προβλήματα και τις καταστροφές εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Ενώ βρίσκεται σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Τζαμτζή και τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπάτση για το συντονισμό των ενεργειών ώστε να προχωρήσει άμεσα ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως πληγείσας και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί η καταγραφή των ζημιών από τα κρατικά κλιμάκια, και όπως ενημέρωσε ο Βουλευτής τους πληγέντες, με ταχύτατες διαδικασίες, που προβλέπουν προκαταβολές και κάλυψη των απωλειών, το Κράτος θα προχωρήσει αποζημιώσεις. Επίσης, θα υπάρξει μέριμνα από τα αρμόδια Υπουργεία για την κάλυψη των ζημιών και την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.

O Bουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε τα ακόλουθα:

Βρέθηκα στην Αριδαία όπου εκδηλώθηκαν από το πρωί και συνεχίζονται έντονα καιρικά φαινόμενα που προξένησαν ζημιές σε υποδομές, σε σπίτια και επιχειρήσεις.

🔹️Είδα την καταστροφή, μίλησα με πολίτες και καταστηματάρχες, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Δυστυχώς το φαινόμενο είναι ακόμα σε ένταση.

🔹️Επικοινώνησα ήδη με τον Υφυπουργό Υπεύθυνο για την Κρατική Αρωγή κ. Χρ. Τριαντόπουλο. Ζήτησα να γίνει άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την καταγραφή όλων των ζημιών.

🔹️Επικοινώνησα επίσης με το γραφείο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Κρίσης κ. Ευ. Τουρνά όπου ενημέρωσα για την κατάσταση και την ανάγκη συνδρομής των δυνάμεων.

*      Ο Δήμος Αλμωπίας και η Αντιπεριφέρεια θα προχωρήσουν στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και πιθανόν θα ακολουθήσουν και οι άλλοι Δήμοι της Πέλλας.

 

 

Επιστολή του ΚΚΕ

 

Έφθασε μια καταιγίδα, ισχυρή μεν αλλά αναμενόμενη, για να “πνιγεί” η πόλη της Αριδαίας  να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και υπόγεια, το γήπεδο του Αλμωπού και χωράφια, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε σε αρκετά σημεία στον Δήμο.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι “φυσικό φαινόμενο”, δεν “έτυχε”, αλλά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας με ευθύνη διαδοχικών κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, με το δικό του μερίδιο ευθύνης ο καθένας.

Όλοι αυτοί στην καλύτερη περίπτωση εφησυχάζουν τον κόσμο προβάλλοντας ορισμένες αποσπασματικές παρεμβάσεις οι οποίες και δε λύνουν το πρόβλημα. Καμαρώνουν για την τουριστική ανάπτυξη στα Λουτρά Πόζαρ που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών, αλλά αφήνουν την περιοχή ανοχύρωτη.

Η αλήθεια είναι ότι τα κονδύλια για έργα πολιτικής προστασίας είναι ελάχιστα και ανεπαρκή, βρίσκονται στα “αζήτητα” ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κρατικών και τοπικών προϋπολογισμών. Τα αντιπλημμυρικά θεωρούνται “έργα ακριβά”, “μη επιλέξιμα”, δεν ανταποκρίνονται τις περισσότερες φορές στα κριτήρια “κόστους οφέλους” που θέτει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις.

Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι κεντρική και τοπική διοίκηση αποτελούν τμήματα ενός ενιαίου αντιλαϊκού κρατικού μηχανισμού ο οποίος είναι πολύ ικανός στο να προστατεύει τα κέρδη των λίγων, να προωθεί επενδύσεις, και τελείως αναποτελεσματικός και ανίκανος να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των εργαζόμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών.

Ως ΚΚΕ έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι η έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας συνιστά ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού. Επιβεβαιώνεται και σε αυτόν τον τομέα ότι η όποια ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος είναι αντίθετη με την πραγματική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Γι αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη ο λαός να απαιτήσει με την πάλη και τη δράση του να ληφθούν τώρα μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα σε περιοχές με εντοπισμένα προβλήματα. Μέτρα για την συνολική και ολόπλευρη προστασία του απέναντι σε κάθε είδους φαινόμενα. Ταυτόχρονα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να βάλει πλώρη για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μέσα από τα σωματεία τους, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα αγωνιστικά να απαιτήσουν:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων. Γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων.
  • Γενναία χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο
  • Σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες υποδομές που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό και τα μέσα πολιτικής προστασίας, η ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more