Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΤΟΛΜΗΡΑ

 


Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης 


Ο ΘΕΣΜΟΣ…

Ο θεσμός της Βασιλευόμενης δημοκρατίας της Ελλάδας έληξε το 1974 με απόφαση του λαού σε δημοψήφισμα που οργάνωσε ο Κων/νος Καραμανλής ο Α! Είχε προηγηθεί ανάλογο δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 1973 το οποίο είχε οργανώσει η «κυβέρνηση» των συνταγματαρχών που ήταν ένα δημοψήφισμα – μαϊμού και που και σ’ εκείνο είχαμε το ΝΑΙ που έγινε ΟΧΙ στην Βασιλεία, διότι ο Κωνσταντίνος είχε κάνει το κίνημα το 1968, αφού πρώτα τους είχε ορκίσει!

Ο ΡΟΛΟΣ…

Το κεφάλαιο «Βασιλεία» στην Ελλάδα έληξε με δημοψήφισμα. Αν ποτέ ο λαός θελήσει ν’ αλλάξει σύστημα, θα το ξανακάνει με ανάλογη διαδικασία, οπότε οι μεμψιμοιρίες αυτή την στιγμή δεν έχουν λόγο. Ο θάνατος του τέως Βασιλιά είναι η φυσική κατάληξη της ανθρώπινης ύπαρξης που όμως αυτή η ύπαρξη διαδραμάτιζε ένα ρόλο, διαχρονικά στη χώρα μας με τα καλά της, τα κακά της, τα στραβά και τ’ ανάποδα. 

ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ!..

Ο ίδιος ο Κων/νος διετέλεσε αρχηγός κράτους για 4χρόνια και αυτή του την ιδιότητα δεν μπορεί να την διαγράψει κανείς, όσο κι’ αν αυτό ενοχλεί κάποιους εντός κι’ εκτός της χώρας. Γι’ αυτή του τη θητεία και γι’ αυτή του την ιδιότητα πρέπει να τύχει της ανάλογης τιμής, αντάξιας εκείνης προηγούμενων διατελεσάντων παρόμοιου αξιώματος.

Η ΑΠΩΛΕΙΑ…

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου είναι απώλεια για τους δικούς του ανθρώπους και ίσως για ένα κομμάτι πολιτών που πιστεύουν στο θεσμό και είναι δικαίωμά τους, αφού δημοκρατία έχουμε. Όμως σηματοδοτεί και ένα ιστορικό κομμάτι της Ελλάδας, αφού διετέλεσε ανώτατος άρχων έστω γι’ αυτά τα τέσσερα χρόνια, με ότι αυτό σήμαινε για εκείνη την περίοδο.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ!

Η μία ιδιότητα του τέως βασιλιά ήταν αυτή του ανώτατου άρχοντα, ενώ η άλλη ήταν αυτή του χρυσού Ολυμπιονίκη, αφού στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης το 1960 ως διάδοχος του θρόνου τότε συμμετείχε στην Ελληνική ομάδα ιστιοπλοΐας. Ήταν ο πηδαλιούχος του σκάφους ΝΗΡΕΥΣ και μαζί με Εσκιτζόγλου και Ζαΐμη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο!

ΣΕΒΑΣΜΟΣ…

Από την αρχαιότητα οι νεκροί ετύγχαναν του σεβασμού και όπου χρειαζόταν ετύγχαναν και της ανάλογης τιμής. Ο Κων/νος σεβάστηκε απόλυτα την θέληση του ελληνικού λαού το 1974 και ουδέποτε αντιτάχθηκε σ’ αυτή την ετυμηγορία. Προτίμησε την αυστηρή του ιδιώτευση, ενώ τα τελευταία πολλά χρόνια ζούσε στην Ελλάδα με την οικογένειά του, χωρίς να αναμειχθεί με οποιονδήποτε τρόπο με την πολιτική. 

ΣΤΟ ΤΑΤΟΪ…

Αυτός ο σεβασμός πρέπει να επιστραφεί από την ίδια την πολιτεία την ύστατη ώρα και να γίνει σεβαστή η επιθυμία του να ταφεί δίπλα στους γονείς του στο Τατόι. Τέτοια επιθυμία γίνεται σεβαστή κάθε κοινού θνητού που είναι η ύστατη και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να την αγνοεί. Εκεί, στο πλάι των γονέων ο καθένας θέλει να «αναπαυθεί», ύστερα από την επίγεια περιπλάνηση, μικρή ή μεγάλη αυτή.

ΤΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΙ…

Στις 8 Δεκεμβρίου 1974 διενεργήθηκε δημοψήφισμα με το ναι ή όχι στης βασιλεία στην Ελλάδα και το 70% περίπου είπε όχι. Αυτό το αποτέλεσμα έγινε αποδεκτό και από την οικογένεια του Κωνσταντίνου, η οποία στο εξής συμπεριφέρθηκε ως να είναι απλοί πολίτες. Ένα άλλο όμως δημοψήφισμα, στις 5 Ιουλίου 2015 ήταν «μαϊμού» και άλλαξε στις 12 τα μεσάνυχτα και το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, κάτι που έκανε την «πρωθυπουργίνα» έκτοτε να «γιορτάζει» με ατελείωτο κλάμα. Αυτοί τώρα κάνουν επανάσταση για το αν πρέπει να ταφεί ή όχι στο Τατόι ή αν θα έπρεπε να τεθεί ή όχι σε λαϊκό προσκύνημα.

Η ΜΠΟΥΚΙΑ…

Με την απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να μη τύχει ο Κωνσταντίνος της τιμής του διατελέσαντος στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα αλλά αυτή του απλού πολίτη, πήρε την μπουκιά από τα στόματα των αριστερόπουλων που τους περίμεναν στην γωνία για επανάσταση. Μέχρι την Δευτέρα που θα γίνει η κηδεία του τέως Βασιλιά, καθόλου παράξενο να δούμε στροφή Τσιπρόπουλων ζητώντας τιμές τύπου Φλωράκη – Βαφειάδη – Μελίνας κλπ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ…

Θα κρίνει η ιστορία το πέρασμα από την ζωή και το ύπατο αξίωμα του Κωνσταντίνου, λένε οι ίδιοι και οι ίδιοι και προσπαθούν ν’ αποφύγουν να μιλήσουν γι’ αυτή την ιστορία. Κατά ορισμένους ιστορία έγραψε ο Άρης Βελουχιώτης, που τον έχουν εικόνισμα στα σπίτια και στα γραφεία τους τα υπουργικά, ενώ ο Κωνσταντίνος και οι πρόγονοί του ήταν ξενόφερτοι και ουδεμία σχέση έχουν με το Ελληνικό γίγνεσθαι!

Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ…

Η αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας έγινε από δημοκρατική (;) κυβέρνηση της χώρας μας, για να χορηγείται μέσα σε λίγους μήνες σε όλες τις φυλές του κόσμου (!) που πλακώνουν καθημερινά στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος υπηρέτησε σε όλα τα στρατιωτικά όπλα της χώρας και την δόξασε μ’ ένα Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο και αυτό τον αποκλείει από δικαιώματα, ακόμη και μετά θάνατο, με το αιτιολογικό ότι θα τον κρίνει η ιστορία…

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΑΝ!.. 

Ποτέ δεν συγχώρησαν οι επαναστάτες της αριστεράς τον ρόλο που έπαιξε η βασιλεία στην Ελλάδα την περίοδο 1946 – 1949. Τότε που σε Κόνιτσα – Γράμμο – Βίτσι η Φρειδερίκη μπροστάρισσα έδωσε το σύνθημα «ποτέ κομμουνισμός στην Ελλάδα!» Αυτά τ’ απωθημένα βγάζουν σήμερα με όλα όσα λένε και γράφουν για τον τέως βασιλιά, ο οποίος πλέον είναι ο πιο ασφαλής αντίπαλος ως νεκρός που είναι!

ΤΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ!..

Λεονταρισμοί και νταηλίκια από τον Αλέξη Τσίπρα, για να γελάει κάθε πικραμένος. Έδωσε στον Ντογιάκο διεύθυνση και αριθμό να πάει να τον συλλάβει για να αποκατασταθεί η τάξη και νομιμότητα σε ότι έχει σχέση με το καθεστώς που επικρατεί στην υπόθεση «παρακολουθήσεις». Θυσία στην υπόθεση αποκατάσταση της δημοκρατίας. Ποιος; Αυτός που και επί εποχής του, τον παρακολουθούσαν οι υπουργοί Καμμένος – Κοτζιάς κλπ. Μη ξεχάσω: Παραιτείται από βουλευτής ο Αλέξης; Να δούμε τότε πως θα πληρώνει το εξοχικό του…

ΤΟ ΚΤΕΟ…

Έκλεισε, λέει, το δημόσιο ΚΤΕΟ και μια απέραντη θλίψη έπεσε στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων! Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν το δημόσιο ΚΤΕΟ λειτουργούσε, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων αγνοούσε.

Η ΣΥΝΤΑΞΗ… 

Έκλεισε, λέει, διότι οι μέχρι τώρα εργαζόμενοι πήραν σύνταξη και νέοι τέτοιοι δεν φαίνονταν στον ορίζοντα. Αυτό έγινε ξαφνικά στις 31 Δεκεμβρίου και όλοι μαζί οι εργαζόμενοι συνεννοήθηκαν να βγουν στην σύνταξη εντελώς ξαφνικά, χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι. Ξαναρωτώ, είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν ότι λειτουργούσε δημόσιο ΚΤΕΟ;

Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ..

Από τον καιρό που δημιουργήθηκαν νέα ΚΤΕΟ ιδιωτικά, η δουλειά στο δημόσιο μειώθηκε και η προσέλευση – προτίμηση ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να καλύψει τα έξοδα των εργαζομένων, οπότε ήταν η φυσιολογική κατάληξη το κλείσιμο. Τα περί ομαδικής συνταξιοδότησης είναι πρόφαση. Επομένως, τα δάκρυα ορισμένων ας τα κρατήσουν για άλλες περιπτώσεις πιο σοβαρές.


Η ΓΛΩΣΣΑ…

Θυμόσαστε εκείνη την τραγική απόφαση που πήρε δικαστήριο της Φλώρινας περί αναγνώρισης «Μακεδονικής γλώσσας», όπως είχε ζητήσει ΜΚΟ, κάτι που το δικαστήριο συμφώνησε και ενέκρινε το αίτημα; Δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά ευτυχώς για την πατρίδα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας Αναστασία Καλαϊτζή άσκησε ανακοπή της απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, που αναγνώριζε το σωματείο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»!

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ…

Είχαμε επισημάνει από τούτη τη γωνία το ατόπημα του Ειρηνοδικείου ν’ αναγνωρίσει Μακεδονική γλώσσα, κάτι που άνοιγε πόρτες στη δημιουργία μειονοτήτων στην Ελλάδα, κυρίως από τους Σκοπιανούς, οι οποίοι σε συνεργασία με κάποιους ντόπιους ανθέλληνες την έχουν δει κάπως αλλιώς την υπόθεση αναγνώριση – ξεπούλημα ως Βόρεια Μακεδονία για μια… γραβάτα!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΑΞΗ!

Ευτυχώς που υπάρχουν πατριώτες όπως η συγκεκριμένη Εισαγγελέας Αναστασία Καλαϊτζή, η οποία έκρινε απαράδεκτη πράξη την αναγνώριση Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας, η οποία αφ’ ενός μεν παραβιάζει την συμφωνία των Πρεσπών, αφ’ εταίρου ανοίγει τον δρόμο για δημιουργία μειονοτήτων στην Ελλάδα. Με αυτή την απόφαση έκλεισε τον δρόμο σε τέτοιου είδους πρακτικές από επιτηδείους, που δυστυχώς δεν έπαψαν να κυκλοφορούν αδέσποτοι. Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, είχε αποφασίσει ο αείμνηστος Δημ. Ρίζος, ο και αποκαλούμενος Εθνικός Δικαστής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more