Σάββατο 13 Μαΐου 2023

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Η Ν.Δ.

 

Ενώ πανελλαδικά ανοίγει την «ψαλίδα» από το ΣΥΡΙΖΑ…


PSHFODELTIA PARABAN

 

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μένουν  πριν την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών για την επόμενη Κυβέρνηση, το προεκλογικό τοπίο φαίνεται σιγά - σιγά να ξεκαθαρίζει σε γενικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. 

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά μπροστά, η πρωτιά της - όπως όλοι οι δημοσκόποι εκτιμούν - είναι βέβαιη, με την «ψαλίδα» να ανοίγει συνεχώς και εκείνο που μένει να «επιβεβαιωθεί» από τις κάλπες είναι η τελική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια το τελικό ποσοστό που θα λάβει και το οποίο θα είναι «βαρόμετρο» για τις επαναληπτικές εκλογές. 

 Την πρωτοκαθεδρία της Ν.Δ. και τα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, επισημαίνουν και διεθνή έγκυρα Μέσα Ενημέρωσης, όπως χθες η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία αφού υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είχε την καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη μείωση του δείκτη του χρέους κατά το 2022, σημειώνει: «Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πηγαίνει λοιπόν στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου σε στέρεα δημοσιονομικά. Ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί μια δεύτερη θητεία. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του, η Ν.Δ., προηγείται αυτή τη στιγμή κατά περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες του ριζοσπαστικού αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», συνεχίζει το δημοσίευμα και σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «υπόσχεται στους ψηφοφόρους συνέχιση της πορείας εξυγίανσης και μεταρρύθμισης».

Υπεροχή Ν.Δ. και στην Πέλλα

Υπεροχή της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνεται και στην Πέλλα. Aν και κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει με ακρίβεια ποσοστά και τελική κατανομή εδρών από τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, λόγω απλής αναλογικής, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Ν.Δ θα κερδίσει σίγουρα δυο έδρες στην Πέλλα. Οι άλλες δυο θα μοιραστούν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more