Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Ζητώ μια νέα εντολή από τους συμπολίτες μου με βλέμμα στο μέλλον

 


Ο Λ. Βασιλειάδης αποκαλύπτεται...





Η Πέλλα έχει ανάγκη από μια ταυτότητα!!!


Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Λάκης Βασιλειάδης, αποκαλύπτεται μέσα από μια πρωτότυπη συνέντευξη που παραχώρησε στην καθημερινή εφημερίδα Άποψη Πέλλας. Ο κος Βασιλειάδης δεν διστάζει να παρουσιάσει τις κοινοβουλευτικές του δράσεις την περίοδο 2019-2023, αυτά που έγιναν και αυτά που θα γίνουν ώστε η Πέλλα να αλλάξει level. Ο ίδιος ζητά μια νέα ισχυρή εντολή ώστε να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις παρατίθενται παρακάτω:





ΕΡ: Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Να υποθέσουμε ότι γυρίσατε όλο το Νομό Πέλλας. Θέλουμε να μας πείτε πως αντιδρά ο κόσμος. Τι σας είπε για αυτά που βίωσε και για αυτά που έρχονται;


ΑΠ:Κοιτάξτε, προσωπικά επέλεξα από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου το 2019 να συνεχίσω να επισκέπτομαι τακτικά όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες της Πέλλας, από τις μεγάλες πόλεις μέχρι τους μικρότερους οικισμούς. Συνεπώς είχα στενή επαφή με τους συμπολίτες μου καθ’ όλη την τετραετία. Σε όλες τις ευχάριστες αλλά και τις πολλές δύσκολες στιγμές. Περάσαμε πολλά μαζί, πρωτοφανείς κρίσεις με κορυφαία την πανδημία που δοκίμασε τις αντοχές μας σε πολλά επίπεδα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στις τοπικές κοινότητες, να συναντηθώ ξανά με παλιούς φίλους αλλά και να γνωρίσω νέους, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η αίσθηση που εισπράττω είναι πως ο κόσμος της Πέλλας αναγνωρίζει τα σημαντικά θετικά βήματα που έγιναν για τη χώρα και για την περιφερειακή μας ενότητα. Δόθηκε έμφαση στις υποδομές και είδαμε εμβληματικά έργα που για χρόνια «λίμναζαν», να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης. Ο Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα, το Φράγμα Αλμωπαίου, το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας, το Δίκτυο Φυσικού Αερίου είναι τα πιο σημαντικά από αυτά. Παράλληλα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε δίπλα στον αγρότη όσο καμία εδώ και πολλά χρόνια. Είχαμε επιτάχυνση των πληρωμών -εντός του έτους- και στο 100% από τον ΕΛΓΑ. Στηρίξαμε στοχευμένα τις απώλειες εισοδήματος τις δύσκολες χρονιές. Έγινε αποσύνδεση φορολογικού-ασφαλιστικού και νομοθετήσαμε νέο φορολογικό σύστημα με απαλλαγή 50%. Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι έγιναν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η ψηφιακή οργάνωση του κράτους, η πράσινη ενέργεια, το ασφαλιστικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας. Και προσωπικά αν υπάρχει κάτι το οποίο χαίρομαι που ακούω είναι ότι όντως κράτησα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με όλους τους συμπολίτες μου.
Παράλληλα βέβαια δεν έλειψαν και οι αστοχίες, τις οποίες αναγνωρίσαμε και προσπαθήσαμε να διορθώσουν στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό. Το στοίχημα της επόμενης τετραετίας για την Ελλάδα αλλά και για την Πέλλα είναι να τελειώνουμε γρήγορα με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, να θέσουμε τώρα τις βάσεις και να σχεδιάσουμε με γνώση και συνέπεια το μέλλον που θέλουμε για τον τόπο μας. Στην Πέλλα μπορούμε και πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον πάνω στην πλούσια γη μας, στην ομορφιά του τόπου μας και στην παγκόσμια απήχηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΕΡ:Είστε ένας νέος (ηλικιακά) άνθρωπος. Πείτε μας πώς αισθάνεστε την πολιτική του σήμερα. Τι πρέπει και τι μπορεί να αλλάξει;

ΑΠ:Όταν ήμουνα έξω από την πολιτική απορούσα πως μπορεί να μην γίνονται κάποια πράγματα. Πως ένα πρόβλημα που το βλέπουμε ότι είναι εκεί, δεν μπορεί να λυθεί. Μπαίνοντας στην ενεργό πολιτική κατάλαβα πως όλα χρειάζονται -δυστυχώς- τον χρόνο τους. Μπλέκονται πολλοί άνθρωποι και πολλοί παράγοντες. Αλλά και πάλι η επίλυση ενός προβλήματος δεν είναι αδύνατη. Το βασικό συστατικό που χρειάζεται πέρα από την αναγνώριση είναι η θέληση για να λυθεί.
Θεωρώ ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας έφερε επιτέλους αυτόν τον παράγοντα στην εξίσωση. Θέλησε να δώσει λύση σε βασικά προβλήματα και το έκανε. Αισθάνομαι λοιπόν ότι σε σχέση με 4 χρόνια πριν, που και τότε ήμουν στην πολιτική εδώ τοπικά, αυτό που άλλαξε είναι η θέληση να πετύχουμε στόχους. Να φτιάξουμε ένα σχέδιο, να το τηρήσουμε όσο πιο πιστά γίνεται και τέλος να το υλοποιήσουμε.
Επομένως, αυτό που άλλαξε στην πραγματικότητα είναι η νοοτροπία και είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Αυτό είναι όμως κάτι νέο στην πολιτική του τόπου. Τώρα πρέπει να αλλάξουν και πολλές άλλες παλιές νοοτροπίες που μας κρατάνε πίσω. Νομίζω όμως ότι η πολιτική βούληση είναι το πρώτο και σιγά σιγά θα περάσουμε και σε επιμέρους ζητήματα που θα αναδιαρθρώσουν το κράτος στο σύνολό του.

ΕΡ:Λένε ότι πίσω από έναν πολιτικό, υπάρχει μια ισχυρή γυναίκα και μία δεμένη οικογένεια. Πώς το εισπράττεται όλο αυτό;

ΑΠ:Αρχικά, λυπάμαι που θα σας το πω αλλά όλο αυτό ακούγεται αρκετά στερεοτυπικό ειδικά στις μέρες μας (γελάει). Δεν υπάρχει κανένας λόγος η γυναίκα να είναι στα μετόπισθεν και να υποστηρίζει απλά τον άντρα – πολιτικό ή να φροντίζει την οικογένεια. Τουλάχιστον, εγώ δεν το βλέπω έτσι και δεν το βιώνουμε και έτσι. Στο σπίτι μας δουλεύουμε και οι δύο κανονικά, η γυναίκα μου έχει την δουλειά της, έχει το δικηγορικό της γραφείο. Εγώ έχω επιλέξει την πολιτική αυτή τη στιγμή που έχει βέβαια τις δικές της απαιτήσεις.
Δεν μπορώ βέβαια να πω ότι δεν με βοηθάει όποτε το ζητάω αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι απόλυτα στην κρίση του, έχει μια απίστευτη πολιτική οξυδέρκεια και μπορώ να βασιστώ πάνω της. Αλλά το ίδιο θα έκανα και εγώ ακριβώς αν οι συνθήκες ήταν ανάποδα.
Με την οικογένειά μας προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα όσο μπορούμε μαζί. Θα ήταν ψέματα να πω ότι η πολιτική δεν έχει μεγάλες ανάγκες όπως για παράδειγμα ότι πρέπει να βρίσκομαι πολλές φορές στην Αθήνα, οπότε αναγκαστικά η Ειρήνη επωμίζεται μεγαλύτερο μερίδιο των υποχρεώσεων στο σπίτι. Γι’ αυτή της την στήριξη της είμαι πραγματικά ευγνώμων. Η Ειρήνη βγάζει μια αστείρευτη δύναμη και αυτό με εμπνέει και εμένα. Έχει καταφέρει να βρει μια χρυσή τομή ανάμεσα στην οικογένεια και την δουλειά της, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία και για μένα να μην μπορώ να καταφέρω να είμαι εκεί παρών με ουσιαστικό τρόπο. Παίρνω παράδειγμα και το προσπαθώ.
Γι’ αυτό θέλω να πω πως δεν με ενδιαφέρει να παρουσιάσω πως όλα είναι τέλεια και να βγαίνουμε με χαμόγελα έξω. Και εμείς παλεύουμε με τις συνθήκες, τα όνειρά μας, για εμάς τους ίδιους και για τα παιδιά μας.

ΕΡ: Ο Νομός Πέλλας χρειάζεται μια ισχυρή «...» Συμπληρώστε τη συνέχεια της φράσης, όπως εσείς το αντιλαμβάνεστε;

ΑΠ:Η απάντηση νομίζω είναι «ταυτότητα». Ο τόπος μας διαθέτει όπως σας είπα μια πολιτιστική κληρονομιά που είναι ανάμεσα στις πιο αναγνωρίσιμες σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνδυάζει μοναδικά τη φυσική ομορφιά με την αρχαία και νεότερη Ιστορία. Το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου συγκινεί μέχρι και σήμερα ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Ταυτόχρονα, η γόνιμη αυτή γη, μας προμηθεύει με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τα οποία ήδη διατίθενται στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού, με σαφώς μεγάλα περιθώρια επέκτασης.
Κατά την άποψή μου μπορούμε (και οφείλουμε, ως πατριωτικό χρέος) να προβάλουμε τον τόπο μας ακόμα περισσότερο, με στόχο να αναδείξουμε το «Pella» σε παγκόσμιο brand. Μια τέτοια καθιέρωση θα ωφελήσει δύο σημαντικούς κλάδους για την περιφερειακή ενότητα: τον τουρισμό και τις εξαγωγές.
Αναφορικά με τον τουρισμό, πρέπει να ενεργήσουμε με γνώση και σύστημα για την προώθηση και την εξωστρέφεια της Πέλλας. Τα μνημεία μας έχουν τη δυναμική να γίνουν σημείο αναφοράς, καθώς συμπεριλαμβάνουν στοιχεία και αξιοθέατα θεματικού τουρισμού 4 εποχών. Η Πέλλα μπορεί να γίνει αυτόνομος προορισμός για επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. Υποστηρίζω πως η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η ενοποίηση όλων των πόλων έλξης (από τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο, μέχρι τα Λουτρά Πόζαρ, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα κ.α.) σε ένα ενιαίο πολιτιστικό-τουριστικό πακέτο για συντονισμένη προβολή μέσω εργαλείων όπως το πρόγραμμα Experience Pella και το Very Makedonia της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Την ίδια στιγμή, τα προϊόντα της Πέλλας βρίσκονται σε αγορές και ράφια μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής και της Ασίας, με μεγάλο περιθώριο επέκτασης. Τα προϊόντα αυτά λειτουργούν σαν μικροί «πρέσβεις» της Πέλλας -και έτσι θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Μέσω της σωστής τυποποίησης μπορούμε να εξασφαλίσουμε πως κάθε προϊόν που βγαίνει από τη γη μας θα έχει επάνω του, εμφανώς, το «Pella», ώστε αφενός να αυξάνεται αυτόματα η αξία του και αφετέρου να λειτουργεί ως εκπρόσωπος – «brand ambassador» για τον τόπο μας.


ΕΡ: Γιατί πιστεύετε ότι οι πολίτες της Πέλλας, πρέπει να σας εμπιστευτούν;


ΑΠ:Θα σας δώσω μία απάντηση που έχω δώσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα, αλλά τη θεωρώ ειλικρινή και ουσιαστική.
Για εμένα, τα βασικά κριτήρια επιλογής ενός υποψηφίου είναι πως κινήθηκε καθ’ όλη την προηγούμενη θητεία του, το πως ανταπεξήλθε στις προκλήσεις που ανέκυψαν και πως τις διαχειρίστηκε. Ήταν εκεί κοντά στους πολίτες όταν τον χρειάζονταν; Μπορούσε κανείς να τον βρει άμεσα και γρήγορα ή έπρεπε να μιλήσει με δέκα συνεργάτες του; Και τέλος κάτι πολύ σημαντικό: το πολιτικό του ήθος. Πως είναι ως άνθρωπος, τι είναι αυτό το οποίο πρεσβεύει ως προσωπικότητα, όχι μόνο ως πολιτικός αλλά και σαν πολιτική πρόταση.
Σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ πως καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να είμαι δημιουργικός, χρήσιμος και αποτελεσματικός. Στόχος μου κάθε φορά είναι να διαμορφώσω την καλύτερη δυνατή πρόταση, με αφετηρία τη γνώση, με μεθοδικότητα και με ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς, με τους επαγγελματίες, με τους ανθρώπους που ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα και τις λύσεις. Και στη συνέχεια, να διαμορφώσω ένα ρεαλιστικό πλάνο το οποίο θα μπορεί να υλοποιηθεί και να υιοθετηθεί σε κεντρικό επίπεδο για να προχωρήσει και να βοηθήσει τους ανθρώπους για τους οποίους φτιάχτηκε.
Προσωπικά ζητώ την ανανέωση της εντολής που μου έδωσαν οι πολίτες της Πέλλας το 2019 επειδή πραγματικά πιστεύω ότι η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Νέα Γενιά, και παράλληλα πιστεύω πως προσωπικά μπορώ να εκφράσω τη φρέσκια, σύγχρονη πολιτική που χρειάζεται η Πέλλα για να πετύχουμε τους νέους στόχους που θέτουμε.

ΕΡ: Λίγο πριν τις εκλογές, δώστε το μήνυμα στους ψηφοφόρους για τις εκλογές, για το κόμμα σας και για εσάς;

ΑΠ:Αρχικά, θα ήθελα να προτείνω κυρίως στους νέους ψηφοφόρους να μελετήσουν προσεκτικά τόσο τα κομματικά προγράμματα όσο και τους υποψηφίους της περιοχής μας, να θέσουν τα δικά τους κριτήρια και να επιλέξουν με βάση αυτά, όποια ή όποιον θεωρούν ότι τους αντιπροσωπεύει καλύτερα.
Τα διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης είναι ξεκάθαρα. Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά διεκδικούν να επιστρέψουν στην Πρωθυπουργία δύο πρόσωπα που δοκιμάστηκαν στις αμέσως προηγούμενες θητείες. Τα ηγετικά επιτελεία και τα κομματικά στελέχη είναι επίσης εν πολλοίς τα ίδια πρόσωπα. Συνεπώς είναι όλοι δοκιμασμένοι και ο κόσμος γνωρίζει τι να περιμένει.
Από την πλευρά τη δική μας, κατά την άποψή μου, η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή η μόνη πολιτική δύναμη στην χώρα που μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία και τη σταθερότητα για την Ελλάδα και συνεπώς για την Πέλλα. Το έχει αποδείξει στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, μέσα από την ειλικρίνεια των λόγων της, τα έργα της και το πολιτικό της ήθος. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε πρωτοφανείς κρίσεις. Τα καταφέραμε, με το μικρότερο δυνατό κόστος, με λάθη βεβαίως, τα οποία όμως αναγνωρίσαμε αμέσως και προσπαθήσαμε να διορθώσουμε. Παράλληλα εφαρμόσαμε το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων που περιείχε το πρόγραμμα του 2019 και σήμερα έχουμε την πιο ουσιαστική, αναπτυξιακή και κοινωνική πρόταση για την επόμενη τετραετία.
Προσωπικά έχω επιλέξει να πολιτευτώ με ρεαλισμό και όχι με υποσχέσεις. Ήδη κατά την προηγούμενη θητεία αποφάσισα να δώσω έμφαση στα ζητήματα που έκρινα ότι έπρεπε να προωθηθούν με προτεραιότητα. Συνεπώς και σήμερα, που ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, αποφάσισα να θέσω συγκεκριμένους εφικτούς στόχους, με περισσότερη έμφαση στο μέλλον και τις επόμενες γενιές, καθώς κάποιες εκκρεμότητες μπήκαν ήδη σε τροχιά υλοποίησης.
Ζητώ μια νέα εντολή από τους συμπολίτες μου με βλέμμα στο μέλλον. Να μου δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια για τη δημιουργία της Πέλλας του αύριο. Της Πέλλας που πρώτοι εμείς θα θέλουμε να ζούμε εδώ. Μιας Πέλλας που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο και θα προσελκύει επισκέπτες για την ομορφιά και τον πολιτισμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more