Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Εκτεταμένες καταστροφές από το χαλάζι και τη βροχή στην Αραβησσό

 Αραβησσός Πέλλας: Εκτεταμένες καταστροφές από το χαλάζι και τη βροχή

Στην  Αραβησσό Πέλλας εκτεταμένες είναι οι καταστροφές από τις πλημμύρες, σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι και οι αγρότες.

Άνοιξαν οι ουρανοί στο χωριό Αραβησσός του νομού Πέλλας, το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου του 2023. Η καταρρακτώδης βροχή και η σφοδρή χαλαζόπτωση που ακολούθησε, προκάλεσαν μία σειρά από προβλήματα, φέρνοντας σε απόγνωση κατοίκους και αγρότες. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αγροτεμάχια θύμιζαν λίμνες, ενώ οι πλημμύρες έφεραν προβλήματα και στις Πηγές Αραβήσσου.

Η κακοκαιρία που διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ήταν αρκετή για να προκαλέσει ζημίες στις παραγωγές, καταστρέφοντας τους καρπούς δέντρων, καλαμπόκια, βαμβάκια, αμπέλια και ελιές, ενώ ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που πλημμύρισε επιχειρήσεις της περιοχής και υποδομές.

Ο Γιάννης Γεροκώστας επιτηρεί τις ζημιές που προκλήθηκαν απο το καταστροφικό χαλάζι που σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή της Αραβησσού. “Μιλάμε για 4.000 στρέμματα […] Δεν έχει μείνει τίποτα. Όλα είναι χτυπημένα”, επισημαίνει.

Ο Απόστολος Κοσκερίδης δηλώνει: “Εγώ 37 χρονών δεν έχω δει τέτοια καταστροφή στη ζωή μου”.

Το πρωτοφανές χαλάζι κατέστρεψε χιλιάδες δέντρα με βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια και δαμάσκηνα.

Οι παραγωγοί ζητούν άμεσα προκαταβολές ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Στην περιοχή θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για αν αποτιμήσει τις ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more