Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Νέος υπερσύγχρονος εξοπλισμός για το Νεφρολογικό Τμήμα του Γ.Ν. ΈδεσσαςΤην εγκατάσταση δέκα υπερσύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης γνωστοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στην Οργανική Μονάδα Έδεσσας.
Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα και προηγμένης τεχνολογίας θεραπευτικά συστήματα με δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης, που έρχονται να αντικαταστήσουν τον ήδη εξοπλισμό και με την προμήθειά τους ολοκληρώνεται ένας κύκλος αναβάθμισης και αντικατάστασης όλων των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου (10 μηχανήματα αιμοκάθαρσης αντικαταστάθηκαν το 2018 με την μετεγκατάσταση της μονάδας).
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διαθέτει είκοσι δύο (22) μηχανήματα αιμοκάθαρσης εφαρμόζοντας όλες τις πρωτοποριακές μεθόδους αιμοκάθαρσης και καλύπτει τις ανάγκες 60 περίπου χρόνιων αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, διενεργώντας περίπου 10000-11000 συνεδρίες αιμοκάθαρσης το χρόνο καθώς καλύπτει επίσης και τα επείγοντα περιστατικά του νομού.
H μονάδα βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO επιτελώντας ένα ακόμη βήμα στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο.
Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας κος Δόντσος Χρήστος δήλωσε:
«Ένα ακόμη βήμα αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας, επιτελείται με την παραλαβή των νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης. Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας στους συμπολίτες μας.»
Με αφορμή την παραλαβή των νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Νεφρολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας κος Καβλακούδης Χρήστος δήλωσε:
«Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εκσυγχρονίζεται πλήρως. Με την προμήθεια των 10 νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης σε συνδυασμό με την στελέχωση του Τμήματος από Ιατρικής (πρόσφατη πρόσληψη Νεφρολόγου) και Νοσηλευτικής άποψης (πλήρες εξειδικευμένο προσωπικό), προστίθεται στην προηγούμενη προμήθεια 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης δηλώνουν την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην ευπαθή ομάδα των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών. Μια Μονάδα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιαδήποτε άλλη σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο ή κέντρο αιμοκάθαρσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more