Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ

 


Το πρόγραμμα κολύμβησης υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και εφαρμόζεται στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η παραχώρηση των κολυμβητικών δεξαμενών και η μετακίνηση των μαθητών/τριών προς και από τις πισίνες, είναι δωρεάν για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με το υδάτινο στοιχείο, να μάθουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητα και τη συνεργασία.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας διαθέτει τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την εφαρμογή του προγράμματος, αποτελώντας και το σημείο αναφοράς για τον καθορισμό των σχολικών μονάδων που προβλέπεται να συμμετάσχουν σε αυτό. Με βάση την οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ που οριοθετεί τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα θέτοντας ως μέτρο την ακτίνα των 25 χιλιομέτρων από την κολυμβητική δεξαμενή, ξεκίνησαν από τις 23 Οκτωβρίου 2023 μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης σε 295 μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης δέκα (10) Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Έδεσσας.
Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και τον Διευθυντή της, κ. Ταϊλαχίδη Σάββα, ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κ. Ράπτη Γεώργιο, τη Συντονίστρια Κολύμβησης κ. Κίτσου Ελένη, τον ΥΦΑΣΧΑ κ. Παπαδόπουλο Ιάκωβο, τον Δ/ντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας κ. Κουρσαράκο Δημήτριο αλλά και τους Δ/ντές των υπολοίπων Δημοτικών Σχολείων, κατάφεραν να επιλύσουν τα πολλά οργανωτικά -και όχι μόνο- προβλήματα και τελικά να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.
Στην υλοποίηση του εγχειρήματος επίσης, συνέτεινε ο Δήμος Έδεσσας και η Πρόεδρος της δομής διαχείρισης του κολυμβητηρίου της Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ), κ. Ιατρίδου Νατάσσα.
Το μέρος της διδασκαλίας/εκπαίδευσης έγινε από τους γυμναστές/εκπαιδευτικούς Φ.Α., με εξειδίκευση στην κολύμβηση κ. Νταμπάκη Ι., κ. Φράγκο Κ., κ. Ταούλα Κ. και κ. Θεοδώρου Α. οι οποίοι με την άριστη τεχνογνωσία τους , το κέφι, το χιούμορ και την αγάπη τους, προσέφεραν μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και παιδαγωγικό κλίμα, ουσιώδεις γνώσεις στους μικρούς μαθητές, οι οποίοι με την σειρά τους απάντησαν με αμέτρητα χαμόγελα και ενθουσιασμό!
Την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στο κολυμβητήριο, και απονεμήθηκαν διπλώματα σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, και, έτσι, για το α΄ τρίμηνο του σχολικού έτους 2023-2024 το πρόγραμμα κολύμβησης για τους μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Έδεσσας και του Δημοτικού Σχολείου Ριζαρίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, τόσο οργανωτικά όσο και σε επίπεδο αποδοχής από τη μαθητική κοινότητα!!
Για το β΄ και γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα της κολύμβησης των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Σκύδρας, Αλμωπίας, καθώς και των χωριών του Δήμου Έδεσσας.
Καλές Γιορτές σε όλους, με Υγεία, Χαρά και Ευλογία Θεού!!
Ο Διευθυντής Π.Ε. Πέλλας
Σάββας Ταϊλαχίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more