Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Γεωργία Κικιδου, ή αλλιώς η " Μάνα του Ορίζοντα!!" Γνωστή στον κόσμο της Έδεσσας και όχι μόνο.

 Η " ΜΑΝΑ" ΤΟΥ ΟΡΊΖΟΝΤΑ "Εκεί λοιπόν, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, εδώ και χρόνια, υπό την καθοδήγηση της , όλα τα " παιδιά" της έγιναν άνδρες και γυναίκες, , δείχνοντας στην ίδια τον απέραντο σεβασμό και την αγάπη που ίδια τους είχε προσφέρει.
Χρόνια τώρα, προσπάθησε για την βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας στα ΑμΕΑ, έχοντας πάντα ως οδηγό, το γνωστό σύνθημα που τους εκφράζει " ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΊ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!!"
Ο αγώνας της τεράστιος και ανεκτίμητος.
Ενθάρρυνε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στον κόσμο, και πάλεψε για να δοθούν κίνητρα σε όσους βρέθηκαν κοντά στο αναπηρικό κίνημα, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να βρίσκονται κοντά στην κοινωνία με ίσους όρους!!
Επί των ημερών της γνώρισε την ύψιστη τιμή της αναγνώρισης από την Προεδρεία της Δημοκρατίας, για την συλλογική δουλειά που γινόταν στον " ΟΡΊΖΟΝΤΑ"
Ο καιρός πέρασε, και ήρθε η ώρα της επικείμενης συνταξιοδότησης.
Η πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στον Δήμο Έδεσσας, θα γίνει και πρώην υπεύθυνη όλων αυτών των χρόνων.
Τυπικά βέβαια, γιατί ουσιαστικά δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει ποτέ.
Το οίκημα του ΚΔΑΠ, επί της οδού Φλωρίνης, έχει ταυτιστεί με την ζωή της, και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει,ως ένας άνθρωπος που απλά έκανε την δουλειά του και τώρα θέλει να καλοπερασει την σύνταξη του.
Η Γεωργία Κικιδου, είναι συναισθηματικά δεμένη με το λειτούργημα που επιτελούσε.
Σίγουρα αρχίζει μια νέα ζωή για όλους, κι σε αυτήν θα υπάρχουν οι ωραίες αναμνήσεις, με στόχο να " χρησιμοποιηθούν" για το μέλλον.
Γεωργία Κικιδου, σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες!!
Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, η τούρτα έκπληξη που τις ετοίμασαν οι συνάδελφοι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more