Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Χιλιάδες ευρώ τα έσοδα από τα καρναβάλια στην Πέλλα!!!




Φωτιά στην Κρύα Βρύση, κοσμοσυρροή στην Έδεσσα, χιλιάδες κόσμος στο Καρατζοβίτικο καρναβάλι

Με μια συγκλονιστική παρέλαση των ομάδων του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού και ένα κέφι άνευ προηγουμένου που παρακίνησε τους χιλιάδες επισκέπτες και τον κόσμο της Έδεσσας να διασκεδάσει, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Εδεσσαϊκής Αποκριάς Σάββατο 16.Μαρ το βράδυ όπως γίνεται πάντα.

Οι ομάδες ξεκίνησαν από νωρίς μπροστά στο Δημαρχείο Έδεσσας στην περιοχή Κιουπρί όπου άλλοτε περνούσε η Αρχαία Εγνατία Οδός. Από εδώ πέρασε και ο Χοίρος ο Πασίφιλος ο πρώτος καταγεγραμμένος πολιτιστικός επισκέπτης της πόλης για να συμμετέχει σε ένα ανάλογο διονυσιακό γλέντι πριν 2 χιλιάδες χρόνια. Η ιστορία συνεχίζεται …

Την παρέλαση φέτος ξεκίνησαν οι τυμπανιστές δίνοντας σήμα στους χτύπους της καρδιάς για μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία παρέα με τις μαζορέττες της Έδεσσας. Από εκεί και πέρα με έναυσμα το τραγούδι του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού οι χιλιάδες καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης παρασέρνοντας τον κόσμο σε ένα μοναδικό, ατελείωτο, ανοιξιάτικο, φρέσκο και δροσερό ξεφάντωμα. Στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης και τους Μικρούς Καταρράκτες το ξεφάντωμα συνεχίστηκε με το καθιερωμένο μοναδικό Η2Ο πάρτυ για όλους τους «νέους» κάτω από καταιγιστικούς ρυθμούς χορού και γλεντιού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Ξύπνημα της Εδεσσαϊκής Φύσης συνεχίζεται με στόχο να τελειώσει ο χειμώνας να έρθει η άνοιξη να ξεκινήσει η γονιμότητα και ο κύκλος της ζωής. Αξιοσημείωτη η παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας κ.Τσεπκεντζή σε όλη την διάρκεια της παρέλασης με χορό μαζί με όλες τις ομάδες μαζί με την «τροχονόμο» της εκδήλωσης, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Λαζάρου και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο. Οι εκδηλώσεις του πλούσιου φετινού προγράμματος σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε ένα σύγχρονο, σατυρικό, παραδοσιακό Εδεσσαϊκό Καρναβάλι, στην Έδεσσα & την Βεγορίτιδα, την περίοδο έως τις 18 Μαρτίου και να συντονιστείτε στους ρυθμούς της Εδεσσαϊκής Αποκριάς!

Αυτό που έγινε στην Κρύα Βρύση ήταν πρωτοφανές αναφέρει ο Δήμος Πέλλας για την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών την Κυριακή. Η Κρύα Βρύση όπως τονίζει πήρε κυριολεκτικά φωτιά και ευχαριστεί όλους για αυτές τις μαγικές στιγμές που ζήσανε μαζί! 

Το Καρατζοβίτικο Καρναβάλι επιστρέφει μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια και θέλουμε να γίνει θεσμός σε πανελλήνιο επίπεδο, ανέφερε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, που κήρυξε την έναρξη της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για να ξαναζωντανέψει και πάλι το καρναβάλι στην Αλμωπία.  

Πλήθος καρναβαλιστών παρέλασαν και έδωσαν τον ρυθμό στους χιλιάδες πολίτες, που κατέκλυσαν τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης για να γιορτάσουν την Αποκριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more