Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

ΤΕΛΕΤΉ ΠΑΡΆΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΉΣ ΣΤΗΝ ΙΙ ΜΗΧΑΝΟΚΊΝΗΤΗ ΜΕΡΑΡΧΊΑ ΠΕΖΙΚΟΎ!



Με τις ευχές της εκκλησίας μας, έγινε σήμερα το πρωί, η καθιερωμένη τελετή παράδοσης- παραλαβής της διοίκησης στην ΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού.
Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος Άρης Ηλιόπουλος, που κρίθηκε διατηρητέος στο στράτευμα, παρέδωσε την διοίκηση της Μεραρχίας στο νέο υποστράτηγο Αθανάσιο Κοντό.

Ο κ. Ηλιόπουλος, παρουσιάζεται αναβαθμισμένος, καθώς μετατίθεται στην Διεύθυνση Πεζικού ως διευθυντής, ενώ ο νέος υποστράτηγος κ. Κοντός, αναλαμβάνει για πρώτη φορά διοικητής Μεραρχίας, καθώς μέχρι πρότινος ήταν διοικητής της 50ης ταξιαρχίας πεζικού στο Σουφλί.
Ακολουθώντας το τελετουργικό, η δέηση έγινε από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ Ιωήλ.
Αμέσως μετά, ο κ. Ηλιόπουλος, με εμφανή συγκίνηση, αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του και τους τοπικούς φορείς και δήλωσε υπερήφανος που ήταν διοικητής της Μεραρχίας.
Ο νέος διοικητής κ. Κοντός, δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα και τόνισε ότι θα διατηρήσει το αξιόμαχο της Μεραρχίας.
Αμέσως μετά, έγινε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Μεραρχίας.
Στην δεξίωση που ακολούθησε, σύντομο χαιρετισμό έκαναν ο Διοικητής της Α' Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντακος ( πρώην διοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας) , και ο Αντιστράτηγος διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού Αθανάσιος Γαρίνης.
Παρόντες ήταν οι πρώην διοικητές της Μεραρχίας Αντιστράτηγοι ε.α. Πέτρος Γεωργίου, Σωτήρης Κωστακογλου , Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Αντιστράτηγος ε.α. Αναστάσιος Ριντης.
Ο υποστράτηγος ε.α. Γιώργος Παλτίδης, οι Ταξίαρχοι Ιωάννης Κωνσταντίνου διοικητής Σ.Σ.Μ. Θεόδωρος Ελευθεριάδης διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Στέλιος Μαυρόπουλος διοικητής της 34 Ταξιαρχίας και ο υποδιοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Γεώργιος Καλαποθαρακος.
Ο Ταξίαρχος Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, και ο υποδιευθυντής Δημήτρης Γεωργίτσας και εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.
Από πλευράς πολιτικών, το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενιτης και ο βουλευτής Λάκης Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζης, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζης, Αλμωπιας Νίκος Παρουτογλου και Πέλλας Στάθης Φουντουκιδης.
Το παρών έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more