Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Bολική αποχώρηση Μπάτση από την Γ.Σ. των Λουτρών




Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε καθώς έχει πολλές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση


Ένα έμπειρο μάτι κατευθείαν μπορούσε να καταλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό του πρώην Δημάρχου και πρώην Προέδρου της Δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου Πόζαρ, Χρήστου Μπάτση, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απειρία της διευθύντριας της επιχείρησης η οποία του επιτέθηκε, ώστε να αποχωρήσει από την συνεδρίαση της Γενικής συνέλευσης των Λουτρών, παρουσία του συνόλου του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας. Ο κος Μπάτσης δέχθηκε έντονη κριτική τόσο από την νέα διευθύντρια των Λουτρών όσο και από τον νομικό που ήταν παρών και μάλιστα έφτασαν κάποια στιγμή να έχουν λεκτικούς διαξιφισμούς σε έντονη βάση.

Μάλιστα, η Διευθύντρια αναγνώρισε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη, καθώς όπως είπε δεν έχει εμπειρία από πολιτική, προσθέτοντας ότι αν βρισκόταν σε ιδιωτική επιχείρηση θα μιλούσε ακόμα πιο σκληρά. Και ο Δημήτρης Μπίνος ζήτησε από τον Δήμαρχο να είναι πιο προσεκτικοί οι συνεργάτες του ώστε να μη δημιουργούνται τέτοιου είδους εντάσεις.

Ο κ. Μπάτσης έφυγε από την αίθουσα έντονα διαμαρτυρόμενος. Άξιο αναφοράς πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του αποχώρησαν μετά από 10 λεπτά αφού τοποθετήθηκαν τονίζοντας ότι  δεν μπορούν να ψηφίσουν την τροποποίηση του καταστατικού των Λουτρών καθώς έλαβαν το σχέδιο τελευταία στιγμή. Κανονικά βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις και αφού ο αρχηγός χαράζει την γραμμή αποχώρησης μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο, θα έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα για αυτό το λόγο και όχι για το ότι υπήρξε ζήτημα με το καταστατικό. 

Ο κος Παρούτογλου δήλωσε τα εξής:



Στον απόηχο της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της επιχείρησης των Λουτρών, θεωρώ πως έχω χρέος να ενημερώσω την κοινωνία για τα θέματα που περιέχονταν στην ημερήσια διάταξη.
Ο τρόπος που εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση, δυστυχώς αποπροσανατολίζει.
Η κοινωνία όμως ζητά απαντήσεις, τις οποίες δικαιούται να γνωρίζει και θα τις δώσω με τον πιο απλό τρόπο!
Το πρώτο θέμα αφορούσε τον κανονισμό εισπράξεων.
-Τι συνέβαινε μέχρι τώρα? Ένας μόνιμος υπάλληλος έκανε τις βραδινές εισπράξεις και τοποθετούσε τα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο. Την επόμενη ή μια από τις επόμενες ημέρες, ο ίδιος υπάλληλος ή η λογίστρια της επιχείρησης, έπαιρνε τα χρηματα από το χρηματοκιβώτιο και τα κατέθετε στην τράπεζα.
-Τι αλλάξαμε? Ο ίδιος υπάλληλος κάνει τις εισπράξεις το βράδυ αλλά την επόμενη μέρα, η καταμέτρηση και η κατάθεση στην τράπεζα γίνεται από τρεις ανθρώπους ταυτόχρονα. Τον πρόεδρο, την διεύθυνση και την λογίστρια.
Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίσαμε μεγαλύτερη διαφάνεια...
Το δεύτερο θέμα αφορούσε τις αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Είμαι πεπεισμένος πως το θέμα αυτό ,απαντάται από την κοινωνία. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Αυτοί που ασκούν διοίκηση από θέσεις ευθύνης, αμείβονται. Αν είναι υψηλές ή όχι οι αμοιβές, κρίνεται από την προσφορά και τις δυνατότητες του καθενός. Συνεπώς θα κριθεί την κατάλληλη στιγμή!
Το τελευταίο θέμα ήταν η τροποποίηση του καταστατικού.
-Γιατί έπρεπε να αλλάξει?
1. Υπήρχαν άρθρα που ακόμη ανέφεραν δήμος Αριδαίας αντί για δήμος Αλμωπίας.
2.Υπηρχε ανάγκη εναρμόνισης με τον νόμο 4548/2018 . Χωρίς αυτήν την ενσωμάτωση δεν θα μπορεί η επιχείρηση να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
3. Υπήρξε ανάγκη εμπλουτισμού του σκοπού της επιχείρησης. Αποτυπώθηκε και ο κοινωνικός σκοπός της. Όπως επίσης και πως αν και εφόσον η επιχείρηση διανέμει μέρισμα, τότε αυτό θα μπορεί να χρηματοδοτήσει αποκλειστικά δαπάνες τουριστικής φύσης ,που θα αναβαθμίζουν τον ρόλο της επιχείρησης.
Θέλαμε να τελειώσουμε με τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να κάνουμε πιο ισχυρή την θέση της επιχείρησης.
Για αυτούς τους λόγους άλλαξε το καταστατικό.
Μια αλλαγή που εγκρίθηκε πρώτα από το διοικητικό συμβούλιο πριν από έναν μήνα περίπου , σε μια συνεδρίαση με ανοιχτές πόρτες, παρουσία όλων των μελών του ΔΣ, του προέδρου και του αντιπροέδρου του συλλόγου ξενοδόχων και πολλών δημοσιογράφων.
Όλοι είχαν λάβει γνώση για τις επικείμενες αλλαγές.
Ως διοίκηση, αποδεικνύουμε καθημερινά πως σκοπός μας είναι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να δώσουμε την προοπτικη.
Με σεβασμό στην κοινωνία ,ασχολούμαστε σε βάθος με όλα τα θέματα και δεν κρυβόμαστε πίσω από τις επιλογές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more