Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

« ΕΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ »


 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΣ


Γράφει ο Απόστολος Σημαιάκης
Φανταστικός χαρακτήρας, καταπληκτικό παιδί, εξαιρετικός άνθρωπος, ποιοτικός ποδοσφαιριστής, σπουδαίος προπονητής, είναι μερικές από τις λέξεις που λένε για να περιγράψουν το προφίλ του Βαγγέλη Κουτσουρέ και δεν έχουν καθόλου άδικο.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα που θα αναφερθώ σε ένα άτομο που πραγματικά αξίζει, έναν πρώην ποδοσφαιριστή, νυν προπονητή, μα πάνω απ’ολα άνθρωπο με τεράστιο ήθος.
Ο Βαγγέλης Κουτσουρές με καταγωγή από την Πορταριά, γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου το 1975 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία Ίωνες. Η καριέρα του ξεκίνησε όταν σε ηλικία 17 ετών το 1992 πήγε στον Εδεσσαϊκό, μεγάλο σχολείο για τον ίδιο, εκεί ξεχώρισε και διακρίθηκε, έχοντας 48 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 1996 ακολούθησε η Καλαμάτα, όπου αγωνίστηκε 4 χρόνια, πρόσφερε πάρα πολλά στη Μαύρη Θύελλα και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους της, έχοντας 100 συμμετοχές σε Α’ και Β’ Εθνική και σημειώνοντας 12 γκολ, ως το 2000 όπου πήρε τη μεγάλη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Στο τριφύλλι ειχε 17 συμμετοχές ενώ αγωνίστηκε σε 6 αγώνες για το Champions League. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Α’ Εθνική με τις ομάδες του Ηρακλή, με σπουδαίες χρονιές, το 2001-03 με 45 συμμετοχές και 4 γκολ, με τον ΟΦΗ τη διετή θητεία του 2003-05 και με την φανέλα με το Ν10, έπαιξε σε 49 παιχνίδια. Ακολούθησε για τον έμπειρο μέσο η Κέρκυρα, 2005-07 που είχε 31 συμμετοχές και 2 τέρματα. Έφυγε από την πρώτη κατηγορία και βρέθηκε στη Β’ Εθνική με τον Παναιτωλικό, όπου άφησε έντονα το στίγμα του, το 2007-09, με 56 συμμετοχές και τέλος στην Γ’ Εθνική φόρεσε τις φανέλες του Εορδαϊκού και του Θερμαϊκού Θέρμης.
Βασικός και αναντικατάστατος σε όλους τους συλλόγους, που ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, ποτέ δεν θα ακουστεί κακιά κουβέντα για το πρόσωπο του, τίμησε τις φανέλες όλων ομάδων, με την ψυχή και το πάθος του, βάζοντας τη δική του σφραγίδα.
Ο Χαλκιδικιώτης μέσος, στη μακροχρόνια καριέρα του, έχει καταγράψει συνολικά 243 συμμετοχές στην Α’ Εθνική με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε και έχει πετύχει 20 γκολ, ενώ ξεπερνάει τις 400 συμμετοχές σε αγώνες όλων των εθνικών κατηγοριών. Να τονίσουμε πως υπηρέτησε το εθνόσημο, αφού υπήρξε διεθνής με την Εθνική Ελπίδων.
Ποιος όμως είναι ο Βαγγέλης Κουτσουρές μέσα και έξω από το χορτάρι;;; Μέσα στο γήπεδο, ο παλιός άσος που αγωνίστηκε επι σειρά ετών στις επαγγελματικές κατηγορίες, υπήρξε ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής με αξιοθαύμαστη καριέρα, ένα χρήσιμο εργαλείο και καλό γρανάζι για τον κάθε προπονητή, άψογος επαγγελματίας, δουλευταράς, πολύ της προπόνησης, γρήγορος με πνευμόνια, τεχνίτης με καλό σουτ, ασίστ και σέντρες, έχοντας αντίληψη στον αγωνιστικό χώρο, με ταχύτητα σκέψης στο παιχνίδι, ένα ταλέντο με στυλ και πολλές δυνατότητες, ένας αθλητής πρότυπο.
Εκτός γήπεδου, είναι ένας προσγειωμένος, ήρεμος, χαμηλών τόνων, σπάνιος και ακέραιος χαρακτήρας, ήσυχος, ευγενικός, λιγομίλητος, σοβαρός, κλειστός τύπος, χωρίς να λέει πολλές κουβέντες και ειδικά για τον εαυτό του. Τίμιος, καθαρός και χαμογελαστό άτομο.
Τα τελευταία χρόνια που σταμάτησε ο ιδιος το ποδόσφαιρο, ασχολείται με την προπονητική. Ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, έχει καθίσει στους πάγκους των ομάδων, Πορταριάς, Ποτίδαιας, Διονυσίου, Νικήτης, με ουσιαστικό έργο σε όλες τις ομάδες. Επίσης, τα τελευταία χρόνια είναι ο προπονητής της Μεικτής Χαλκιδικής, με αξιόλογες παρουσίες, παρουσιάζοντας δείγματα καλής δουλειάς, ενώ διατηρεί δική του ακαδημία στην γενέτειρα του, με την ονομασία Ελπίδες ΠΑΟΚ, που με τις τεράστιες εμπειρίες και ποδοσφαιρικές γνώσεις του, προσπαθεί να αναδείξει τους νέους-αυριανούς ποδοσφαιριστές. Το 2022 μάλιστα, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια η Κ16, ενώ σήμερα η Κ12 σήκωσε το πρωτάθλημα Χαλκιδικής, δείχνοντας σε όλους πως γίνεται σοβαρή και σωστή δουλειά.
Ο νεαρός κοουτς, είναι σεμνός μέσα και έξω από το γήπεδο, σεμνός όχι λόγο τακτικής αλλά από επιλογή, που τον ξεχωρίζει από μικρό παιδί. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με Α κεφαλαίο και ένας κύριος με όλη τη σημασία της λέξης.
Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που έκανε περήφανη την Πορταριά και τίμησε τον νομό μας, με τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του, την διαδρομή του και κυρίως το ήθος του. Από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Χαλκιδικιώτικου ποδοσφαίρου, που καθιερώθηκε και αναγνωρίστηκε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κέρδισε τον σεβασμό όλων, αφού πρόκειται για ένα υπόδειγμα αθλητή, προπονητή και ανθρώπου και σαφώς είναι κόσμημα να τον έχουμε στα γήπεδα της Χαλκιδικής.
Με ανθρώπους σαν τον Βαγγέλη, με ήθος, ποιότητα και αξία, το ποδόσφαιρο μας μπορεί να ελπίζει και να πάει προς το καλύτερο.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΣ... Η πορεία του στα γήπεδα και η στάση του εκτός τα λένε όλα !!!
(Πηγή: Halkidiki Football Flashback)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more