Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Άνοιξε η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 EKSETASEIS PANELLADIKES

• Στη μεγάλη μάχη για την εξασφάλιση μίας θέσης στα Πανεπιστήμια της χώρας ετοιμάζονται να ριχθούν χιλιάδες υποψήφιοι τις επόμενες ημέρες, καθώς ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για τα ΓΕΛ οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ωστόσο, θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των ευρωπαϊκών εκλογών στις 9 Ιουνίου με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν λίγες ημέρες αργότερα απ’ ότι συνήθως. 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.  

Το πρόγραμμα

Όσον αφορά στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν την ερχόμενη Παρασκευή, 31 Μαΐου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, την Τρίτη, 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Θα μεσολαβήσει ένα κενό, λόγω ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, με Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια, την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Ειδικά μαθήματα 

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου. Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής: Τρίτη 18 Ιουνίου Αγγλικά. Τετάρτη 19 Ιουνίου Γερμανικά. Πέμπτη 20 Ιουνίου Ελεύθερο Σχέδιο. Παρασκευή 21 Ιουνίου Γραμμικό Σχέδιο. Σάββατο 22 Ιουνίου Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία. Τρίτη 25 Ιουνίου Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Τετάρτη 26 Ιουνίου Γαλλικά. Πέμπτη 27 Ιουνίου Ισπανικά. Παρασκευή 28 Ιουνίου Ιταλικά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more