Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Γιατί η αντιπολίτευση είναι ο χρυσός χορηγός του πρώτου κόμματος

 

Θα μπορούσε να εστιάσει την κριτική της σε παραλείψεις και αστοχίες, αλλά…

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «ΕΚΛΕΓΕΙ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος, Κωνσταντοπούλου, αντί προτάσεων, επέλεξαν τις λεκτικές «κορώνες», την πόλωση και τις ύβρεις κατά του Πρωθυπουργού…

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση… απούσα στην προεκλογική περίοδο

MHTSOTAKHS 7 6 24

 Το κάθε κόμμα στη… θέση του θα βάλουν αύριο οι πολίτες, οι οποίοι προσέρχονται στην κάλπη προκειμένου να εκλέξουν τους νέους εκπροσώπους της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο, ένα από τα σημαντικότερα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όποιο όμως και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τα ποσοστά του καθενός, είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι σε μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση η Αντιπολίτευση στην Ελλάδα ηττήθηκε παταγωδώς. Αφενός απέτυχε να στριμώξει την Κυβέρνηση σε μία περίοδο που προσφέρεται για κάτι τέτοιο, αφού τα «μέτωπα» είναι πολλά και δύσκολα. Αφετέρου, οι πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν τις άσκοπες «κορώνες», την πόλωση, τον συγκρουσιακό τόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις τις ύβρεις εναντίον του Πρωθυπουργού, αντί των ουσιαστικών πολιτικών επιχειρημάτων και προτάσεων. Με την τακτική τους αυτή όχι μόνο δεν έπληξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά το αντίθετο. Ουσιαστικά «δούλεψαν» γι’ αυτόν πριμοδοτώντας τον ενόψει ευρωκάλπης.

Πάντως, από όλη αυτή τη διαδικασία εκτός από την Αντιπολίτευση, χαμένη βγαίνει και η ίδια η Ε.Ε., αφού ουσιαστικά ελάχιστος λόγος έγινε γι’ αυτήν και για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει. 

Απέτυχαν τα κόμματα…

Η πραγματικότητα είναι δύσκολη σήμερα στη χώρα μας, κυρίως λόγω της ακρίβειας, την οποία η Κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν κατάφερε να τιθασεύσει, παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν. Ωστόσο, οι αρχηγοί των μεγαλύτερων κομμάτων της Αντιπολίτευσης προτίμησαν να… τυρβάζουν περί άλλων επουσιωδών θεμάτων, αντί να καταθέσουν προτάσεις τόσο για την ακρίβεια όσο και για τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών. 

Περιορίστηκαν σε θέματα όπως τα «πόθεν έσχες» και το lifestyle και ξέχασαν όλα τα υπόλοιπα, μέσω των οποίων θα μπορούσαν πραγματικά να στριμώξουν την Κυβέρνηση. Όσο για την Ευρώπη, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε με σαφήνεια τους στόχους της επόμενης ημέρας, τονίζοντας τη σημασία των ευρωεκλογών και ζητώντας να του δοθεί ισχυρό ποσοστό για να εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στην Ε.Ε..

«Απτόητος» Κασσελάκης

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, όλο το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει ευρωκάλπης, έπεσε στους «αδέξιους» ώμους του Στέφανου Κασσελάκη. 

Από τη μία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε μία σειρά από επικοινωνιακές γκάφες. Για παράδειγμα, δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι ο νόμος απαγορεύει στους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς να έχουν εξωχώριες εταιρείες. Παράλληλα, δεν ήξερε ούτε πως όφειλε να καταθέσει «πόθεν έσχες» εντός ενενήντα ημερών από την ανάληψη της προεδρίας του κόμματός του και για να καλυφθεί στον τομέα αυτό, το παρουσίασε με τον… δικό του τρόπο στο πλαίσιο προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοφανείς πρακτικές αυτές για τη χώρα μας.

Από την άλλη, ο κ. Κασσελάκης σήκωσε πολύ υψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης, ξεφεύγοντας σε αρκετές περιπτώσεις από τα όρια της ευπρέπειας και εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του Πρωθυπουργού, οι οποίοι περισσότερο εξοργίζουν τους πολίτες και τους κάνουν να βλέπουν με συμπάθεια τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για παράδειγμα, στην προχθεσινή εκδήλωση στο Σύνταγμα είπε για τον κ. Μητσοτάκη πως η οικογένειά του «έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της», ότι «σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον…» κλπ.

Τα λάθη Ανδρουλάκη

Από τους υψηλούς τόνους Κασσελάκη παρασύρθηκε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε συγκέντρωση στο Θησείο εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντας «εκβιασμό αστάθειας» από τον κ. Μητσοτάκη το γεγονός ότι «διαθέτει 121 παραπάνω βουλευτές από το δεύτερο κόμμα». Αναρωτήθηκε δε τα εξής: «Είναι αξιόπιστος ένας πρωθυπουργός που έχει κηρύξει επτά φορές σε ένα χρόνο το τέλος της ακρίβειας; Ποια αξιοπιστία έχει όταν στην τραγωδία των Τεμπών και στα σκάνδαλα των υποκλοπών και των emails της κυρίας Ασημακοπούλου δεσμεύεται για άπλετο φως, αλλά στο τέλος ενορχηστρώνει τη συγκάλυψη;».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε επίσης να παίξει και πάλι το «χαρτί» των τηλεφωνικών υποκλοπών, παρόλο που αυτό δεν του… βγήκε καθόλου πέρυσι στις εθνικές εκλογές, κουράζοντας τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, προχθές επανέλαβε γιατί δεν έκανε μήνυση στον Πρωθυπουργό για την παρακολούθησή του, τονίζοντας πως αυτή θα πήγαινε στη Βουλή και η πλειοψηφία της Ν.Δ. θα τον έβγαζε λάδι!

Οι υπόλοιποι αρχηγοί

- Για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Τους συνέχισε και ενόψει ευρωεκλογών. Για παράδειγμα, χαρακτήρισε «πολιτικό απατεώνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την εξαγγελία του για το νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», με προϋπολογισμό κοντά στα 2 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αντίστοιχο πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία. Ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος, πάντως, υποσχέθηκε σύνταξη ύψους 3.000 ευρώ για όλους τους πολίτες, χωρίς να απαντήσει πειστικά στο πού θα βρεθούν αυτά τα ποσά!

-Όσο για τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, η επιμονή του για ψήφο αποδοκιμασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιάζει σχήμα οξύμωρο, καθώς το κόμμα του δηλώνει μεν αντίθετο στην Ε.Ε., εμφανίζεται όμως έτοιμο να στείλει ευρωβουλευτές του στα όργανά της. Ούτε φυσικά οι αποστροφές του περί «εκβιασμών» του Πρωθυπουργού πείθουν, αφού η σταθερότητα και η ισχυρή εκπροσώπηση στην Ε.Ε. που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτονόητη ανάγκη.

- Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία διαθέτει… ειδικότητα στις λεκτικές υπερβολές. Σ’ αυτές κατέφυγε και κατά την προεκλογική της ομιλία στη Θεσσαλονίκη, όπου είπε, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, θέλουν μια άδεια Βουλή, που νομοθετεί ερήμην των βουλευτών και ερήμην των πολιτών. Θέλουν μια Βουλή διακοσμητική και διεκπεραιωτική. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι έτσι οραματίζονται και τη συμμετοχή τους στην ευρωβουλή»!

Απούσα η… Ε.Ε.!

Τι απουσιάζει από τις παραπάνω δημόσιες παρεμβάσεις των αρχηγών των μεγαλύτερων ελληνικών κομμάτων ενόψει ευρωκάλπης; Μα φυσικά η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Προκλήσεις ιδιαίτερα σημαντικές, όπως οι πόλεμοι, οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η ενεργειακή κρίση, η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε εθνικό επίπεδο. Η Ε.Ε. είναι αυτή που μαζί με τα όργανά της θα κληθεί να τις διαχειριστεί. Κάτι που προφανώς η αντιπολίτευση στη χώρα μας δεν θέλει να αντιληφθεί, γι’ αυτό και επιμένει να βλέπει τις αυριανές εκλογές σαν ένα νέο δημοψήφισμα για την Κυβέρνηση, αλλά και ως στοίχημα για το σε ποια θέση θα πλασαριστεί το κάθε κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more