Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ο από μηχανής απροσκάλεστος ή συνεννοημένος σωτήρας του Δημάρχου;

Ανοιχτή επιστολή



Σύντροφε
Περίπου είκοσι χρόνια κυριαρχείς στην πολιτική κονίστρα, άλλοτε σαν υποψήφιος βουλευτής στην Πέλλα κι άλλοτε σαν υποψήφιος δήμαρχος στην Έδεσσα. Αυτές τις δυο στρατηγικές επιδιώξεις ποτέ σου δεν αξιώθηκες να κατακτήσεις. Αλλά κάθε φορά, όμως, εκλέγεσαι δημοτικός σύμβουλος και δίνεις το παρόν. Στο δημοτικό συμβούλιο χρόνια μόνος και ξεμοναχιασμένος, μόνιμα προβάλλεις για όλα αντιρρήσεις, περισσότερο, βέβαια, για να γίνεται θόρυβος και προβολή. Συνεχώς υποβάλλεις μεγαλεπήβολες προτάσεις σαν να βρίσκεσαι στη Βουλή των Ελλήνων. Θεωρείς τον εαυτό σου λαϊκό ηγέτη, αρχηγό! Είσαι έμπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος πολιτικός. Κινείσαι με φανατισμό καθοδηγούμενου κομματάρχη. Ικανός συγκεντρωσιάρχης των οπαδών και φίλων. Αλλά λαλίστατος ομιλητής, επιβλητικός, οργισμένος, και μεγαλόφωνος στους δρόμους και στις πλατείες. Προχωρείς δαφνοστεφανωμένος μπροστάρης στους λαϊκούς αγώνες, υπερασπιστής και προστάτης των αδυνάτων, των αδικημένων και των ανέργων. Πρωταγωνιστείς και γυρίζεις πάντοτε στα προβλήματα της εργατικής τάξης, σαν το τυφλό τ’ άλογο στο μαγκανοπήγαδο. Είσαι αμείλιχτος πολέμιος του καπιταλισμού, της φαυλοκρατίας και της διαφθοράς. Πολεμάς για όλα. Από τα μικρά ίσαμε τα μεγάλα. Από τις διαβάσεις των τρένων που δεν έχουν στρώσει ακόμη ελαστικό τάπητα ίσαμε την Αμερική που οργανώνει παντού εστίες πολέμου. Από το πολυσχιδές πολιτικό σου έργο ξεχώρισα κρίσιμες αποφάσεις, θα τις σχολιάσω και θα κρίνω.
Η σωτήρια παρουσία σου στη συνεδρίαση. Όπως είχαν εξελιχθεί τα δημοτικά γεγονότα προβλέπονται, πάλι, και στην τρίτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να καταψηφίζονταν ο προϋπολογισμός και να υπάγονταν ο Δήμος της Έδεσσας στην εποπτεία της κεντρικής εξουσίας. Στην τρίτη και κρίσιμη συνεδρίαση τα αποτελέσματα άλλαξαν, έλειπαν οι τρεις σύμβουλοι της συμπολίτευσης και η αντιπολίτευση, παραβρέθηκαν οι δεκατρείς του δημάρχου, αλλά και επιπλέον ο ένας της λαϊκής ενότητας, σαν ο από μηχανής απροσκάλεστος ή συνεννοημένος σωτήρας του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι πανηγυρικά και νόμιμα επετεύχθη η περιβόητη απαρτία, δηλ. δεκατρείς του δημοτικού συνδυασμού ψήφισαν και ενέκριναν τον προϋπολογισμό, πέτυχαν τον σκοπό τους και ο εκπρόσωπος της λαϊκής ενότητας πυροβόλησε στον αέρα για τα μάτια του κόσμου, καταψήφισες για τον τύπο.
Ως εκπρόσωπος της λαϊκής ενότητας για να δικαιολογήσεις την στάση σου, καυχιόσουν, βροντοφώναζες και πίστευες ότι έκανες το νόμιμο πολιτικό σου καθήκον, καταψήφισες τον προϋπολογισμό. Κοροϊδεύεις, ξεγελάς και πουλάς πνεύμα στο λαό. Αν εξηγούσες την αλήθεια θα έκρυβες το πρόσωπό σου από τη ντροπή. Στο δημοτικό συμβούλιο χρειάζονταν μόνο την παρουσία σου κι όχι την ψήφο σου. Κι εσύ καλά έκανες και την έριξες στο βρόντο και στην προβολή.
Εκείνες τις μέρες ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο είχαν πανικοβληθεί, θα διαλύονταν κι ούτε θα τολμούσαν να κατεβούν στις εκλογές. Αλλά εσύ, ο απροσκάλεστος σωτήρας, με την παρουσία σου υποστήριξες το ξεψυχισμένο δημοτικό συμβούλιο, και το δήμαρχό του, τους έσωσες, τους έδωσες ανάσα, δύναμη και την έσπρωξες να κατέβουν στις εκλογές. Ποτέ σου αναλογίστηκες το κακό που έκανες σ’ αυτή την πόλη που ζεις;
Τι σου έφταιξαν οι πολίτες και οι ψηφοφόροι σου και τους τιμώρησες τόσο σκληρά και στη συνέχεια, στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου τους φόρτωσες και το χρέος των Καταρρακτών; Πέρασε από τον συλλογισμό σου το αξίωμα «ο πολιτικός που δεν προνοεί μετανοεί». Προσώρας με τα λάθη σου τιμώρησες το λαό και την φτωχολογία που εκφράζεις, είναι ώρα να τιμωρήσεις τον εαυτό σου και να παραιτηθείς.
Με τιμή

Νίκος Καραμανάβης

1 σχόλιο:

  1. κύριε Νίκο Καραμανάβη απευθύνεστε σε κάποιον δημοτικό σύμβουλο ος Εκπρόσωπο της Λαϊκής Ενότητας , η Λαϊκή Ενότητα δεν εκπροσωπηθείτε στον Δήμο 'Εδεσσας γιαυτό θα σας παρακαλούσα να γράψετε το όνομα αυτού η να διορθώσετε την δημοσιεύσει σας ... σας γραφω ος μελος της συντονιστηκης επιτροπεις της Νομαρχιακης ΛΑ,Ε Πελλας το ονομα μου ειναι Κ Κρητίδης Ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more