Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Γ. Σόντρας: Εξαιρετικός ο Δήμαρχος στη διαχείριση της καθημερινότητας και των μικροσυμφερόντων




Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΝΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Γράφει η δημοσιογράφος,  Σίσκου Ελισσάβετ.


Σημαντική συνέντευξη με πολλά καρφιά προς την διοίκηση του Δήμου Έδεσσας, έριξε με συνέντευξη του στην Πέλλα τηλεόραση ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας και επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης Γιάννης Σόντρας. Ο κος Σόντρας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στον διευθυντή ενημέρωσης του σταθμού Χρήστο Δημητριάδη.  Ο πρώην δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος για την υλοποίηση έργων που ψήφισε ο συνδυασμός του. Ανέλαβε το δήμο το 2000, εποχή που δεν υπήρχαν υπολογιστές, ούτε υπάλληλοι που να ξέρουν. Οι μελέτες ήταν μηδαμινές και τα έργα ήταν εργάκια.  Μετά από πολύ δουλειά μηχανογραφήθηκε ο δήμος, οργανώθηκε και στελεχώθηκε η τεχνική υπηρεσία. Μυήθηκε, επίσης, η τεχνική υπηρεσία στα μεγάλα έργα. Ήταν τότε ο δήμος Έδεσσας στη  δεύτερη θέση,  πανελλαδικά, σε έργα. Τα μεγάλα έργα  υλοποιήθηκαν  από το ΕΣΠΑ.  Μυήθηκε ο δήμος σε άλλη νοοτροπία. Το πολιτικό προσωπικό πάει και έρχεται, οι υπάλληλοι  είναι σταθεροί . Με τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν αποκτήθηκε εμπειρία.
   Ψηφίσαμε, τόνισε ο κ. Σόντρας, για να αλλάξει η κυκλοφοριακή δομή του δήμου. Η παράταξη του Γιάννου ήταν εναντίον της δημοτικής αστυνομίας, εναντίον των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και  της ελεγχόμενης στάθμευσης. Κατάργησε ο κος Γιάννου τη δημοτική αστυνομία και την ελεγχόμενη στάθμευση την έκανε κάλτσα. Δύο σημεία έχουν πρόβλημα, η πλατεία Ελευθερίας και τα ξενοδοχεία με τα βενζινάδικα. Οι νέες κυκλοφοριακές δομές που προτείνει ο Γιάννου δε θα δώσουν λύσεις, θα φέρουν  επιδείνωση  της κατάστασης. Εάν δεν υπάρχει κάποιος να πει εδώ απαγορεύεται, θα φέρει επιδείνωση της κατάστασης σε σημεία που έχουν επαφή με την πόλη και θα φέρει βαριά οχήματα στην πόλη.
   Παραδώσαμε μελέτη, συνέχισε ο πρώην δήμαρχος, για τη μεταφορά του γηπέδου και χρηματοδότηση. Η  τωρινή διοίκηση δεν ασχολείται με τη μεταφορά του γηπέδου και το αποτέλεσμα είναι το γήπεδο να αποκόπτει τη παραδοσιακή συνοικία από τη σύγχρονη πόλη. Έρχονται οι επισκέπτες και δεν  το καταλαβαίνει η πόλη. Το 2016 , χρηματοδοτήθηκε η μεταφορά του γηπέδου, υπήρχε και μελέτη επίσης. Η νέα διοίκηση δεν ασχολήθηκε με αυτά και είναι χωρίς όραμα. Εξαιρετικός είναι ο Γιάννου στη διαχείριση της καθημερινότητας και των μικροσυμφερόντων. Τέλος δήλωσε παρών στις επόμενες εκλογές ως συνδυασμός τονίζοντας ότι έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more