Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Δικαίωση Των Αγροτών Απέναντι Στην ΔΕΗ!




Μετά από 13 χρόνια συνεχών αγώνων τελικά ο αγροτικός κόσμος  της Ελλάδας , δικαιώθηκε στην  δίκαιη πάλη του έναντι της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ ΑΕ .
Δικαιώθηκε και ο αγώνας του Νίκου Καραμανλή ως μάχιμου Δικηγόρου και  υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ
Η Ελληνική Δικαιοσύνη με τις με αριθμούς  182/2017 και 183/2017 διαδοχικές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσε ομάδα παραγωγών στην Νέα Καλλικράτεια και παραγωγό στα Νέα Φλογητά που αντέδρασαν δικαστικά στην  μονομερή αλλαγή του τιμολογίου κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από Μειωμένο αγροτικό Τ 33 σε οικιακής χρήσεως , που χρησιμοποιήθηκε για την άρδευση εκτάσεων από την  ομάδα παραγωγών και τον αγρότη και έγινε  λόγω της υπέρβασης που παρατηρήθηκε στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος άνω του αποδεκτού ορίου KwH που οι παραγωγοί όμως δεν ήξεραν ούτε τους είχε πληροφορήσει η ΔΕΗ ΑΕ κατά την κατάρτιση του συμβολαίου παροχής ρεύματος και επομένως δεν είχαν καμία γνώση για το πόσο ρεύμα πρέπει να καταναλώσουν .
Κατά τις εκδοθείσες αποφάσεις δεν προέκυψε ότι οι συγκεκριμένοι αγρότες καλλιέργησαν μεγαλύτερη έκταση από αυτή που είχε δηλωθεί αρχικά, ενώ απεφάνθη ότι ο τρόπος υπολογισμού της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος δεν γίνεται εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΕ με σαφήνεια  αφού η εγκύκλιος της ΔΕΗ ΑΕ δεν καθορίζει αναλυτικά τις ετήσιες απαιτήσεις σε νερό των διαφόρων καλλιεργειών ούτε λαμβάνει υπόψη την  μέγιστη επιτρεπόμενη   ποσότητα νερού που αναφέρουν οι  άδειες χρήσης άρδευσης.
Επιπλέον αναφέρουν οι εκδοθείσες αποφάσεις  ότι ο με βάση  την εγκύκλιο καθορισμός της ετήσιας κατανάλωσης ρεύματος δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σημερινών  καλλιεργειών διότι μεταβλήθηκε το είδος αυτών αλλά και οι κλιματολογικές συνθήκες  της περιοχής ενώ μεταξύ άλλων αναφέρουν οι τελεσίδικες αποφάσεις ότι οι αναφερόμενες καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες υπερβαίνουν μεν την ετήσια κατανάλωση δεν κρίνονται υπερβολικές ώστε να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι αγρότες έκαναν χρήση αυτού σε μεγαλύτερη από την καλλιεργούμενη έκταση ή σε διαφορετική εκμετάλλευση( και όχι γεωργική ) με δεδομένο το γεγονός ότι κατά τα μεταξύ των διαδίκων συμφωνηθέντα  επιτρέπεται η υπέρβαση  της κατανάλωσης κατά ποσοστό 30%.

Οι εκδοθείσες αποφάσεις είναι τελεσίδικες και άμεσα εκτελεστές για την ΔΕΗ ΑΕ που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα το τιμολόγιο στους εν λόγω αγρότες από οικιακής χρήσεως σε ΜΑΤ ή Τ33 και την διαφορά να την συμψηφίσει ή σε χρήμα ή σε είδος με δωρεάν κιλοβατώρες προς τους αγρότες αφού δεν έπρεπε η ΔΕΗ ΑΕ να υπολογίσει όλα αυτά τα  έτη την κατανάλωση με τιμολόγιο οικιακής χρήσεως.
Η ανωτέρω νομολογιακή εξέλιξη- για πρώτη φορά στην Ελλάδα-  αποτελεί  την πολιτική και επαγγελματική δικαίωση του Δικηγόρου και πολιτευτή της ΝΔ  που μετά από πολυετείς αγώνες και με μεγάλο κόστος προσωπικό και πολιτικό σεβάσθηκε και υπερασπίσθηκε τις αγωνίες των αγροτών φέροντας επιτυχώς  εις πέρας την αποστολή του.
Η εφημερίδα μας ζήτησε την άποψη του δικηγόρου και πολιτευτή Νίκου Καραμανλή για αυτές τις αποφάσεις και ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα:
Πιστεύω ο πολύπαθος αγροτικός κόσμος όταν θα έλθει η ώρα να ανταποδώσει στον μάχιμο δικηγόρο και πολιτευτή το πολιτικό αντίτιμο που του αξίζει όταν άλλοι ήδη εν ενεργεία πολιτικοί επί σειρά ετών αδιαφόρησαν για το μέγιστο αυτό πρόβλημα που ταλάνισε και ταλανίζει τον αγροτικό κόσμο και αναπαρήγαγαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Ο Νίκος Καραμανλής τον τελευταίο καιρό έχει αναπτύξει σημαντική δράση γύρω από σημαντικά ζητήματα του νομού Χαλκιδικής. Άλλωστε βρίσκεται στο στενό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας και σε κεντρικό επίπεδο καθώς πέρασε με επιτυχία τα τεστ του μητρώου στελεχών του Κόμματος. Ο Νίκος Χ. Καραμανλής είναι Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω & Πολιτευτής ΝΔ Ν. Χαλκιδικής καθώς και μέλος του τομέα δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more