Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Εσωκομματικές με κόντρες-ενστάσεις και άρωμα Βουλευτικών εκλογών…





Όπως προβλέπεται από το καταστατικό εχθές αναρτήθηκαν οι τελικοί κατάλογοι με τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 13 Μαϊου 2018. Το προηγούμενο Σάββατο κατατέθηκαν ενστάσεις επί του προσωρινού πίνακα οι οποίες στο σύνολο τους απορρίφθηκαν με εξαίρεση την ΔΗΜΤΟ Σκύδρας όπου τελικά εγκρίθηκαν οι τοπικοί σύμβουλοι που είχαν απορριφθεί με βάση το τυπικό. Βεβαίως το οργανωτικό της Νέας Δημοκρατίας έδωσε παράταση μέχρι το απόγευμα της Παρασκευή σε όποιους θέλουν να καταθέσουν υποψηφιότητα για μέλη της ΔΗΜΤΟ Σκύδρας. Από εκεί και πέρα στα ουσιαστικά μεγάλη κόντρα έχει ανακύψει για τον την προεδρία της ΝΟΔΕ Πέλλας όπου υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι. Πρόκειται για τον δικηγόρο Γιάννη Σιουκούρογλου, τον Νίκο Θωμαϊδη, τον Θεοδόση Ουραηλίδη και την Γέση Πασχαλίδου.  Οι κόντρες λοιπόν υπάρχουν με φόντο σαφώς και τις επόμενες Βουλευτικές εκλογές καθώς κάποιοι επιθυμούν να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή υπεροχή στα όργανα. Από εκεί πέρα ένας παράγοντας που κρίνει πολλά είναι οι νέες εγγραφές που θα γίνουν ή οι ανανεώσεις στις κάρτες από τα υπάρχοντα μέλη. Μέχρι αύριο λοιπόν υπάρχει το δικαίωμα να γίνουν εγγραφές είτε ανανεώσεις και να σχηματιστεί το εκλεκτορικό σώμα. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες μέχρι εχθές το σύνολο των μελών που είναι ταμειακώς ενήμερα ανέρχονται περίπου σε 1200 μέλη σε όλο το νομό ενώ αυτό το νούμερο αναμένεται να διαμορφωθεί διαφορετικά. Κόντρα υπάρχει και στα μέλη της ΝΟΔΕ καθώς το νέο Δ.Σ. θα αριθμεί 9 μέλη ενώ ο γυναίκες εκλέγονται καθώς υπάρχει ποσόστωση. Έτσι από τους 11 άνδρες θα εκλεγούν 7 και η σταυροδοσία είναι μέχρι 3 επιλογές. Για 17 θέσεις δια αγωνιστούν 31 στελέχη του Κόμματος που είναι υποψήφιοι για σύνεδροι, αριθμός σημαντικός και εκεί θα μπαίνουν μέχρι 5 σταυροί. Υπάρχει ποσόστωση καθώς οι γυναίκες που θα εκλεγούν θα είναι 6. Στις ΔΗΜΤΟ κόντρα υπάρχει στην Αλμωπία όπου ο νυν πρόεδρος Παύλος Γιουρούκης θα έχει απέναντι του τον Γιώργο Τζάτζη που είχε κατέβει και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία. Στην Δημτο Πέλλας επανεκλέγεται ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου, στην ΔΗΜΤΟ Σκύδρας ο Μάκης Δημητριάδης για πρώτη φορά.  Δείτε παρακάτω όλους τους υποψηφίους σύμφωνα με την τελική ανακήρυξη που έγινε από την εφορευτική επιτροπή.
4 είναι οι υποψήφιοι για την Προεδρία της ΝΟΔΕ Πέλλας. Με 40% από τον πρώτο γύρο εκλέγεται κάποιος. Σε περίπτωση που δεν παρθεί αυτό το ποσοστό τότε θα έχουμε δεύτερο γύρο μεταξύ των δυο πρώτων την επόμενη Κυριακή 20 Μαΐου 2018.  
Οι υποψήφιοι ως μέλη της ΝΟΔΕ Πέλλας. Εκλέγονται σίγουρα οι γυναίκες ενώ από τους υπολοίπους εκλέγονται 7. Έκπληξη αποτελεί η υποψηφιότητα του Θανάση Γίδαρη νυν προέδρου ως μέλος της ΝΟΔΕ. 
Στην ΔΗΜΤΟ Αλμωπίας θα είναι υποψήφιοι δυο, εκ των οποίων αν ο χαμένος πάρει πάνω από 40% θα εκλεγεί σύμβουλος της ΔΗΜΤΟ Αλμωπίας. 
Οι γυναικείες παρουσίες εκλέγονται και εκ των ανδρών εκλέγονται από τους 7 εκλέγονται οι 6 
Τελικά στην ΔΗΜΤΟ Σκύδρας ανακυρήχθηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι που είναι ίσοι με τις θέσεις. 
Στην ΔΗΜΤΟ Πέλλας θα γίνουν εκλογές ανάμεσα στους άνδρες όπου από τους 7 θα βγουν οι 6 
Στην ΔΗΜΤΟ Έδεσσας εκλέγεται Πρόεδρος ο Κώστας Μπατσίρης χωρίς διαδικασία καθώς και όλα τα μέλη που ήταν υποψήφια. Τέλος δείτε την λίστα με τους υποψήφιους Συνέδρους




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more