Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ο Εδεσσαίος Δημήτρης Ευαγγελίδης



Υποψήφιος Ευρωβουλευτής θα είναι ο Εδεσσαίος συγγραφέας Δημήτρης Ευαγγελίδης. Δείτε τις δηλώσεις του παρακάτω:



Η θέση μου για τις προσεχείς Ευρωεκλογές


Πάντοτε προσπαθούσα να υπάρχει συνέπεια λόγων ή κειμένων με τις αντίστοιχες πράξεις μου. Όπως υποστήριξα σε σχετικό άρθρο μου: «… από εδώ και πέρα (ο αγώνας) θα πρέπει να είναι οργανωμένος και να έχει μια και μοναδική κατεύθυνση: ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και συστράτευση. Και τούτο διότι μόνον μέσω της πολιτικής στις συγκεκριμένες συνθήκες μπορούν να παραχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα…».
Δεν θα ήταν επομένως σωστό να προτρέπω άλλους να συμμετάσχουν στον πολιτικό αγώνα και εγώ να απέχω. Αποδέχθηκα έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ να συμμετάσχω στις ερχόμενες Ευρωεκλογές ως υποψήφιος. Θα αγωνιστώ λοιπόν από αυτό το μετερίζι με την φιλοδοξία να προσθέσω ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για μια άλλη Ελλάδα.
Η συρρικνωμένη παραγωγική βάση, η παραπαίουσα οικονομία, ο εφιάλτης του δημογραφικού, ο κατακλυσμός της λαθρομετανάστευσης, η διαλυμένη κοινωνική συνοχή και η νοοτροπία «ο καθένας για τον εαυτό του και ο Θεός για όλους» είναι καταστάσεις που γιγαντώνονται διαρκώς και απειλούν να μας εξαφανίσουν ως έθνος. Η Ιστορία είναι γεμάτη από εξαφανισμένους λαούς και έθνη. Δεν θα είμαστε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι, εάν δεν αλλάξουν ριζικά, σχεδόν τα πάντα, στην χώρα μας. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τα παλιά κόμματα και με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Αυτοί οδήγησαν την χώρα εδώ που φτάσαμε. Θα την ήταν εντελώς παράλογο να πιστέψουμε ότι αυτοί θα μπορέσουν να μας «σώσουν». Χρειάζονται νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες που πρέπει να αναδειχθούν. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και όχι το να εκλεγώ, που προσωπικά το θεωρώ δευτερεύον.
Ο χρόνος που διαθέτουμε λιγοστεύει απελπιστικά. Ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στις γενιές που έρχονται, ώστε να ζήσουν σε μια Ελλάδα αναγεννημένη. «Οι καιροί ου μενετοί» είχε γράψει πριν από αιώνες ο σπουδαίος Θουκυδίδης. Ας τον ακούσουμε…


Δημήτρης Ευαγγελίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more