Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εκτέλεση, με αυτεπιστασία, έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων στο Δήμο Αριστοτέλη.
Κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού μήκους έξι (6) περίπου  χιλιομέτρων στην Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου.


        Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού μήκους έξι (6) περίπου  χιλιομέτρων στην Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου.
Το συγκεκριμένο έργο αξιοποίησης υδατικών πόρων εκτελείται με αυτεπιστασία από τον Δήμο Αριστοτέλη, κάτι που θα επιφέρει σημαντική μείωση της συνολικής δαπάνης που απαιτείται για την κατασκευή του.

Το έργο υλοποιείται έπειτα από την χορήγηση άδειας εκτέλεσής του από την αρμόδια Δ/νση υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας.
 Ο νέο αγωγός μεταφοράς νερού θα ξεκινάει από το αντλιοστάσιο στην περιοχή «Ασπρόλακκας», όπου βρίσκονται δύο γεωτρήσεις, και θα καταλήγει στην δεξαμενή ύδατος  στην περιοχή «Ταγκάδικα» .
Ο νέος αγωγός κατασκευάζεται ως αντικατάσταση υφιστάμενου παλαιού  αγωγού, η κακή λειτουργία του οποίου δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Στρατωνίου.
Για την κατασκευή του νέου αγωγού χρησιμοποιούνται τα πλέον σύγχρονα υλικά 4ης γενιάς.
Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα επιλύσει χρόνια προβλήματα και θα επιφέρει σημαντικά οφέλη, που σχετίζονται με την καλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Στρατωνίου.

To συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης και την βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more