Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στην Μόσχα αναμένουν μέσα στην βροχή για ώρες για τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου

Το πλήθος των πιστών πού συρρέουν στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού της
Μόσχας, για να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου συνεχώς αυξάνεται...


Τελούνται καθ' όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος οι ιερές ακολουθίες της Παρακλήσεως και των Χαιρετισμών προς τον Απόστολο Ανδρέα.

Την Κυριακή 21-7-2013 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τούς Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Βαρσανούφιο της Ρωσικής Ἐκκλησίας, Αλέξανδρο Μαντινείας και Κυνουρίας και Χρυσόστομο Πατρών. Κατά την Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι εκ Πατρών Κληρικοί και Ρώσοι.
Μετά την Θεία Λειτουργία παρετάθη μικρά δεξίωση στην τράπεζα του Ναού του Σωτήρος, προς τιμήν του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πατρών και της συνοδείας του, τούς οποίους προσφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βαρσανούφιος καί ο Πατριαρχικός Επίτροπος και Προϊστάμενος του Ναοῦ π. Μιχαήλ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών αντιφώνησε με λόγια θερμά.

Προς διευκόλυνση των πιστών συνεργάζονται η Ρωσική Εκκλησία, το Ιδρυμα «Άγιος Ανδρέας», άνθρωποι του οποίου συνοδεύουν συνεχώς τους εξ Ελλάδος Κληρικούς, οι τοπικές αρχές της Μόσχας και κυρίως η Ρωσική Αστυνομία, πού δίνει το παρόν επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Οι πιστοί καταφθάνουν από διάφορα μέρη της Ρωσίας στον Ναό του Σωτήρος με τον σιδηρόδρομο, λεωφορεία και άλλα μέσα.

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες και οι Κληρικοί πού συνοδεύουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου από την Πάτρα στην Ρωσία ξεναγήθηκαν από εκπροσώπους του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου στο Κρεμλίνο, όπου προσκύνησαν στους Ναούς του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και σέ άλλους Ναούς του Κρεμλίνου. Επίσης επεσκέφθησαν και προσκύνησαν στις Ιερές Μονές του Σωτήρος Χριστού (Νοβοπάνσκυ), όπου βρίσκονται τάφοι της οικογενείας Ρωμανώφ και Αγίας Σκέπης, όπου προσκύνησαν το Λείψανο της Θαυματουργού Οσίας Ματρώνης. Επίσης επεσκέφθησαν τον Ιστορικό Ναό των Θεοφανίων, όπου προσκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας του Καζάν, η οποία κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται στην Ρωσία, το Λείψανο του Αγίου Αλεξίου Μητροπολίτου Μόσχας και τέλεσαν Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Πατριάρχου Μόσχας Αλεξίου Β΄, ο οποίος έχει ταφεί στο εσωτερικό του Ναού. Εκεί είχαν συνομιλία με τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αλέξανδρο και το λοιπό προσωπικό και συναντήθηκαν με τον γέροντα Πνευματικό π. Ματθαῖο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more