Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Φάγατε πολύ; Πως μπορείτε να ξεφουσκώσετε με 5 απλούς τρόπους!

Οι Έλληνες είμαστε πληθωρικός λαός και αγαπάμε το καλό φαγητό! Αυτό όμως πολλές φορές γίνεται αιτία να τρώμε γρήγορα, να μη μασάμε καλά την τροφή μας και...
επειδή δεν είμαστε μόνο της ποιότητας, αλλά και της ποσότητας φτάνουμε πολλές φορές σε σημείο «φουσκώματος», όπως λέμε.

Συμβουλές δίνει στο www.Life2day.gr η Χαρά Κορπμπίλη Διαιτολόγος –διατροφολόγος. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi.

Οι λόγοι που οδηγούν σε έναν τέτοιο τυμπανισμό ποικίλουν και σίγουρα φταίει και το ότι δε τρώμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα και από λίγο, που είναι ένας από τους βασικότερους κιόλας λόγους!

Το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνουμε είναι να πίνουμε σόδα ή coca cola για να νιώσουμε άμεσα ανακούφιση, ενώ μπορούμε να καταφύγουμε σε πιο υγιεινές και επίσης απλές λύσεις.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό αποφύγετε την κατάκλιση. Είναι προτιμότερο να αναπαυθείτε στον καναπέ από ό,τι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι και μάλιστα σε οριζόντια θέση και καλό είναι να χαλαρώσετε την ζώνη σας ή να ανοίξετε και ένα κουμπί.

Ήπιο βάδισμα (περίπατος) μετά το γεύμα βοηθάει τη χώνεψη και εμποδίζει την παλινδρόμηση.

Μασήστε μία μαστίχα Χίου: Διεγείρει την παραγωγή και την κατάποση σιέλου, δρώντας προστατευτικά στα ενοχλήματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Πιείτε λεμονόχορτο ή μέντα: Η μέντα έχει σπασμολυτική δράση, χαλαρώνει τους μυς του πεπτικού συστήματος και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου. Το λεμονόχορτο έχει ευνοϊκό αποτέλεσμα στην πέψη και βοηθά στην ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος.

Φτιάξτε ένα χαμομήλι ή ένα φασκόμηλο: Τα αφεψήματα χαμομηλιού και φασκόμηλου μειώνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της γαστρίτιδας και της δυσπεψίας. Ωστόσο να είστε προσεκτικοί και να μην πίνετε πολλά υγρά μετά το φαγητό γιατί αραιώνουν τα γαστρικά υγρά. Περιοριστείτε σε 1 μικρό φλιτζάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more