Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ας ξορκίσουμε τις προκαταλήψεις μας

Ν.Μουδανιά 22/8/13

Όταν μια επαγγελματική επίσκεψη στον Πολύγυρο μου έδωσε
την ευκαιρία να επισκεφτώ το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας μας,
για ιατρικό μου πρόβλημα, είναι αλήθεια ότι το έκανα με πολύ μεγάλη επιφύλαξη και με πρόθεση απλά να ενημερωθώ.
Αρνητικά σχόλια πολλών ετών μου είχαν δημιουργήσει και φαντάζομαι και σε πολλούς ακόμη Χαλκιδικιώτες, μια αρνητική προκατάληψη για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από το εν λόγω ίδρυμα.

Η πρώτη όμως επαφή μου με το ίδρυμα μου έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη. Οι δύο υπάλληλοι στην υποδοχή ,αλλά και οι νοσοκόμες στα εξωτερικά ιατρεία του Ουρολογικού τμήματος, ήταν εξυπηρε-
τικοί, ευγενείς με διάθεση και χαμόγελο. Η δε επαφή με τους γιατρούς του τμήματος , ήταν αρκετή για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μου, και να αποφασίσω να κάνω την απαιτούμενη επέμβαση  μαζί τους .
Δικαιώθηκα για την επιλογή μου αυτή γιατί οι γιατροί ήταν άψογοι σαν επιστήμονες και σαν άνθρωποι, οι νοσοκόμες πραγματικές αδελφές και όλα τα τμήματα με τα οποία ήρθα σε επαφή κατά την τριήμερη νοσηλεία μου(ακτινολογικό, υπέρηχος, αιματολογικό, χειρουργικό) μου προκάλεσαν θετικά συναισθήματα για τον βαθμό εξυπηρέτησης και τον σεβασμό στον ασθενή.
Πρόθεσή μου δεν είναι να διαφημίσω το νοσοκομείο του νομού μας, άλλωστε δεν έχω ιδίαν αντίληψη για τα υπόλοιπα τμήματά του, απλά θέλω να ξορκίσω τις προκαταλήψεις μου και να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό με το οποίο ήρθα σε επαφή για την “ φιλοξενία” τους.
Και σε μια περίοδο όπου τριγύρω μας έχει ισοπεδωθεί κάθε έννοια
λογικής, ηθικής και νομιμότητας, ένας έπαινος για ανθρώπους που σέβονται την αποστολή τους είναι το λιγότερο που τους οφείλουμε.




                                                  Με  ένα ευχαριστώ από ψυχής



                                                      Μακαρίτης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more