Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Έτοιμοι για τα δύσκολα...


Photo for this article
Κρίσιμοι είναι οι επόμενοι μήνες για την δικομματική κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει σαφές μήνυμα σε όλους τους υπουργούς να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες-προαπαιτούμενα εντός Αυγούστου, εν όψει ενός εξαιρετικά θερμού Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των θεμάτων που η κυβέρνηση επείγεται να κλείσει είναι η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και φορέων, η αναδιάρθρωση σε ΕΒΟ, ΛΑΡΚΟ και Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οι ιδιωτικοποιήσεις και η είσπραξη φόρων.
Ο πρωθυπουργός, τόσο κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα του Σαββάτου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς και ότι δεν δέχεται εκβιασμούς.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία χαρακτήρισε «υποθέσεις εργασίας» τις προβλέψεις για δημοσιονομικό κενό, ενώ προειδοποίησε ότι αν αποτύχει το πείραμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τότε απομακρύνεται ο γενικότερος στόχος μείωσης της φορολογίας.
Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, έστειλε ααφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μην πάρει η χώρα τις επόμενες δόσεις.
«Αν δεν γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσει η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις» σημείωσε.
Πάντως, δεν είναι λίγα τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τη δικομματική κυβέρνηση, καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα «ανυπακοής» σε νομοσχέδια από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ.
Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις της Θ.Τζάκρη από το ΠΑΣΟΚ, οι βολές του Π.Κουκουλόπουλου κατά Στουρνάρα.
Nέος «πονοκέφαλος» για τους Σαμαρά και Βενιζέλο αποτελεί τυχόν ρύθμιση στη Βουλή για μερική άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το 2014.
Ήδη, αρκετοί βουλευτές, τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μια τέτοια ρύθμιση.
* Ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί για τις ΗΠΑ, όπου στις 8 Αυγούστου θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα. Θα επιστρέψει στις 12 Αυγούστου και θα περάσει λίγες μέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Στις 19 Αυγούστου όλοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more