Υλικά
- 6 κούπες καρπούζι (ψίχα, χωρίς κουκούτσια)
- 5 κούπες ζάχαρη
- 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 25 γρ. τζίντζερ
- αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 80 γρ. πικτίνη
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα
κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή( τραγανό,αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πικτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Συνταγή: Νικόλαος Πυλαρινός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου