Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η συνέντευξη του Κώστα Ζιάκα στα Νέα της Αλμωπίας




 
Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή και απαλλαγή στην Αλμωπία

Σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο τ. πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Ζιάκας στην εφημερίδα μας. ο κος Ζιάκας μίλησε για όλους και για όλα, για τα προβλήματα της Κυβέρνησης αλλά και για διάφορα τοπικά ζήτημα με σημαντικό αυτό τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Αλμωπίας. Παρακάτω ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις:


Ερ. Πως κρίνετε την πορεία της Χώρας και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις;
Απ. Είναι δεδομένο έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ότι έπρεπε να δημιουργηθεί το μεγάλο Ευρωπαϊκό τόξο όλων των δυνάμεων απέναντι στην άνοδο και στην δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι δυνάμεις από μόνες τους θεωρούνται προοδευτικές με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.  Η νίκη στις εκλογές πέρυσι τον Ιούνιο έσωσε τη Χώρα από μια περιπέτεια και αβεβαιότητα που θα μας έφερνε τουλάχιστον 40 χρόνια πίσω. Η δημιουργία Κυβερνήσεων συνασπισμού βοηθά τον πολίτη αλλά και τους πολιτικούς να παίρνουν σωστές αποφάσεις προς όφελος της πατρίδας.  Βεβαίως κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να καταλάβουν ότι τους έχει μείνει μόνο η αλαζονεία της εποχής Καραμανλή αλλά λησμονούν ότι τότε το Κόμμα έπαιρνε 40%+ και όχι 18% και 30%. Ας κατέβουν κάποιοι από τα καλάμια τους γιατί όταν θα σπάσουν η πτώση τους θα είναι εκκωφαντική. 

Ερ. Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ μπορεί να φέρει πρόωρες εκλογές;
Απ. Η προσφυγή στις κάλπες βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού.  Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σταθερά μπροστά στις δημοσκοπήσεις και δεν φοβάται τις πρόωρες εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανεύθυνα θα τις προκαλέσει.  Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την εξουσία έδειξε ότι κάποιοι αντιλήφθηκαν την συνεργασία ως αλλά καρτ στήριξη στα εύκολα. Η υπευθυνότητα φαίνεται ότι για κάποιους είναι μόνο στα λόγια. Λάθη έγιναν και από πλευράς Νέας Δημοκρατίας καθώς δεν έχει κοιτάξει ως τώρα κάποια ικανά στελέχη της που θα βοηθήσουν στην διοίκηση της Χώρας αφήνοντας χώρο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδείξει τις φτωχές δυνατότητες που έχουν.  Άλλωστε από ο νομός Πέλλας και ιδιαίτερα η Αλμωπία είναι η ποιο αδικημένη από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.

Ερ. Υπήρξαν δυο δηλώσεις πολιτικών, του κου Βορίδη και του κου Πολύδωρα που προκάλεσαν αντιδράσεις. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
Απ. Τον κο Πολύδωρα τον γνωρίζω προσωπικά από την εποχή που ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Είναι μια προσωπικότητα ιδιαίτερη και ικανότητες αξιοζήλευτες. Αυτό που δήλωσε είναι ότι θα πρέπει να αγκαλιάσουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Αυτή η άποψη είναι πολύ σωστή και πρέπει να υιοθετηθεί και στην Αλμωπία που η Χρυσή Αυγή πήρε πάρα πολλούς ψήφους, ιδιαίτερα χρήσιμους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εμείς με τον απλό ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Με την ηγεσία της έχουμε να χωρίσουμε πολλά καθώς αποτελούν ένα ακροδεξιό νεοναζιστικό μόρφωμα. Άλλωστε αυτοί θεωρούν ότι απειλούνται από τη Δημοκρατία. Δεν απειλούνται από τη Δημοκρατία αλλά από τη Νέα Δημοκρατία η οποία θα συσπειρώσει με τη δική μας βοήθεια όλους αυτούς τους ψηφοφόρους που της γύρισαν την πλάτη και ουσιαστικά θα στείλει στο μέλλον τη Χρυσή Αυγή στο φυσικό της χώρο που είναι το περιθώριο. Αναφορικά με τη δήλωση το κου Βορίδη υπάρχει κάποιος Έλληνας που να μην πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο; Ο κος Βορίδης είπε κάτι που το λέει όλη η Ελλάδα. Το θέμα είναι πάντως ότι κάποια στιγμή πρέπει να ρίξουμε λήθη στο παρελθόν ώστε να έχουμε όλες τις ελπίδες μας για το μέλλον.

Ερ. Την υπουργοποίηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Υγείας πως τη σχολιάζετε;
Απ. Ήταν μια κίνηση που αιφνιδίασε λόγω του ότι ο κος Γεωργιάδης δεν έχει σχέση με την υγεία. Ως φαρμακοποιός γνωρίζω από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω Υπουργείο. Θεωρώ ότι η πρώτη εικόνα του κου Γεωργιάδη είναι θετική καθώς αρχίζει να δουλεύει το γρανάζι. Χρειάζεται πολύ  δουλεία και ικανούς συνεργάτες διπλά του. Θα κριθεί σε βάθος χρόνου.

Ερ. Είστε υπερήφανός που ανήκετε στη ΝΔ;
Απ. Εγώ ποτέ δεν έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία. Πάντα έδινα τις μάχες μου στα χαρακώματα από τις τάξεις της. Άλλοι έφυγαν και τώρα κάνουν τους ηγεμόνες και τους αυλικούς σε ένα βασίλειο πάντως που κατάντησε στα χαμηλότερα ποσοστά της δεξιάς από το 1920 και δώθε. Πάντως θα συνεχίσω να στηρίζω με κάθε τρόπο και μέσο τη Νέα Δημοκρατία. Σε λίγο καιρό ίσως κάποιοι άλλοι να μην την στηρίζουν. Όσο για το παρελθόν δεν θέλω να μιλήσω αλλά ο πόλεμος και το 2004, και το 2007, και το 2009 προς το πρόσωπο μου ήταν μεγάλος από το εσωτερικό. Πολεμήθηκα όσο λίγοι. Είμαι όμως όρθιος δυνατός και έτοιμος για νέες μάχες με σημαία την αλήθεια, την δικαιοσύνη και φυσικά με πίστη στις ιδεολογικές καταβολές της κεντροδεξιάς.

Ερ. Σας ενδιαφέρει να είστε υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας;
Απ. Υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση για 4 χρόνια ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αριδαίας. Σήμερα η γυναίκα μου είναι πρώτη Δημοτική σύμβουλος στην Αλμωπία.  Αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι αποτελεί πρώτιστη ανάγκη η Αλμωπία να πάει με ένα κεντροδεξιό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Μάιου του 2014. Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή και απαλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more