Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά κι όλοι αρχίζουν σιγά- σιγά να συζητούν για την οργάνωση των διακοπών τους. Έχετε σκεφτεί πώς μπορείτε να προσφέρετε τις ομορφότερες διακοπές στα παιδιά σας, που θα  μείνουν αξέχαστες όχι μόνο σε εσάς, αλλά και στα ίδια τα παιδιά; Μία βασική ανάγκη των παιδιών είναι να παίξετε, να γελάσετε και φυσικά να κολυμπήσετε μαζί. Σίγουρα κάτι τέτοιο το έχουν ανάγκη και οι γονείς πέρα από τα παιδιά.
Για την εκτόνωση των παιδιών χρειάζεται κίνηση και παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο κοντά στην εξοχή. Ακόμη, η επαφή και η γνωριμία με άλλα παιδιά παίζει σπουδαίο ρόλο για την ενίσχυση της κοινωνικότητάς τους. Μέσα από τις συζητήσεις μεγάλων και μικρών, που προκύπτουν σε μια εκδρομή σχετικά με τη φύση, την ιστορία, τη γεωγραφία, αλλά και τις καθημερινές εμπειρίες, τα παιδιά αποκτούν αρκετές χρήσιμες γνώσεις. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν αν θέλουν να συμβουλεύονται τον χάρτη για μία διαδρομή, που επιθυμείτε να κάνετε ή να ενημερώνουν ολόκληρη την παρέα σας με καθετί σχετικό με το μέρος που επισκέπτεστε. Όλες αυτές οι πληροφορίες φυσικά, μπορούν να μεταφερθούν με απλό τρόπο και στα μικρότερα παιδιά. Για τις ώρες χαλάρωσης υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικά βιβλία ή διασκεδαστικά παιχνίδια, κατάλληλα για την κάθε ηλικία, που μπορούν να  κρατούν ευχάριστη συντροφιά στα παιδιά. Τα μεγαλύτερα παιδιά, αν δουν ότι εσεις διαβάζετε κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο, ίσως επιλέξουν κι αυτά κάποιο ενδιαφέρον βιβλίο για τον εαυτό τους.
Χωρίς υπερβολική αυστηρότητα και χωρίς πίεση,  είναι σίγουρο πως οι διακοπές θα είναι υπέροχες, χαλαρωτικές και διασκεδαστικές για την κάθε ηλικία, αφού ο καθένας θα ασχολείται με πράγματα που αρέσουν αποκλειστικά στον ίδιο.


                                                                                                                  Λένα Ανθάκη, Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more