Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Του Ελληνος ο τράχηλος θα υπομείνει και τη δήμευση της περιουσίας του;



Γράφει ο ΜαγιαΩς πότε θα είμαστε αχαρακτήριστοι Γραικύλοι;
(Εσαεί επίκαιρο το ερώτημα του Παπαδιαμάντη)
Ω, εσείς συμπολίτες, θύματα της κρίσης, άνεργοι, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, που τοις Μνημονιακών ανδρεικέλων ρήμασι πειθόμενοι, στηρίξατε, άνευ προαπαιτούμενων, στις ευρωεκλογές (μετά από τέσσερα χρόνια βίαιης εξαθλίωσης) τις ολέθριες επιλογές τους, λάβατε (ηλεκτρονικά) το μπουγιουρντί του ΕΝΦΙΑ;

Δεν θα σας ρωτήσω πως αισθάνεσθε; Ουδόλως ενδιαφέρει, όλους τους υπόλοιπους, που δυστυχώς με την ψήφο σας ορίζετε την πυρπολημένη ζωή τους. Αλλωστε, το είδος των κοψοχέρηδων έχι πλέον εκλείψει...

Παγιδευμένοι στην ακραία φτώχεια και την πολυεπίπεδη παρακμή οι Έλληνες.

Η φορολόγηση έχει γίνει συνώνυμο της δήμευσης περιουσιών.

Το κόλπο απλό, πλην μελετημένο. Δεν αφορά, βεβαίως, τους γνωστούς και μη εξαιρετέους ληστές με τα λευκά κολάρα, το «ιερατείο» της Διαπλοκής και τους ποικιλώνυμους συνεργάτες των δανειστών. Φορτώνουμε χαράτσια τους πολίτες, τους αφήνουμε και χωρίς δουλειά ή με μισθούς και συντάξεις πείνας, οπότε αδυνατούν ν' αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Φορολογία, ΝΑΙ, αλλά ΔΙΚΑΙΗ! Μόνο που η Δικαιοσύνη είναι έννοια εχθρική στους τοποτηρητές της αποικίας χρέους.

Μας χρέωσαν περίπου εκατό δισ. ευρώ για να σωθούν οι τράπεζες, ώστε να μπορούν ανενόχλητες να αρπάζουν τα σπίτια, αφού προηγουμένως επιτρέψουν για ένα διάστημα στους (τέως) ιδιοκτήτες να κατοικούν σ' αυτά, πληρώνοντας ενοίκιο.

Το ζήτημα των τραπεζών δεν έχει λυθεί παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να αυξάνονται, οι επενδύσεις υποχωρούν, η δημοσιονομική εξυγίανση χωλαίνει και το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αιωρείται ως δαμόκλειος σπάθη.
Δραματική επισήμανση της Λούκας Κατσέλη: Θα σκάσουν βόμβες στα κόκκινα δάνεια και το Ασφαλιστικό! Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας προτείνει διαγραφή των προσαυξήσεων στα χρέη προς τον ΟΑΕΕ και ελεύθερη επιλογή ασφάλισης.

Σήμερα, αντί για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη σεισάχθεια που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προχωρά στην πιο μαζική αναδιανομή πλούτου από τις λαϊκές τάξεις προς τις οικονομικές ελίτ και στην πιο βίαιη αλλαγή του κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας επί τα χείρω με την κατάργηση της μικρής ιδιοκτησίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ένα κολασμένο πεντάμηνο περιμένει έως το τέλος του έτους εκατομμύρια, στραγγαλισμένους οικονομικά, φορολογούμενους, οι οποίοι είναι πιθανόν να αρκεστούν στην απάντηση: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more