Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πίτα με κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, κουκουνάρι και Αρσενικό


pita me katisikisio kai spanaki

  • Μερίδες : για 1 μέτριο ταψί
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος ψησίματος : 45m
  • Έτοιμο σε : 1:10 h


Ο γευστικός πλούτος σε όλο του το μεγαλείο! Δύο ιδιαίτερα τυριά, το κατσικίσιο και το Αρσενικό Νάξου, συνδυάζονται με μπόλικο βασιλικό και σπανάκι σε μια πίτα πραγματικά μπουκιά και συχώριο.
pita me katisikisio kai spanaki

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κρόκους αβγού
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 4 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 500γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 120γρ. Αρσενικό Νάξου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα+ χτυπημένα στο multi
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 λαδόκολλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάτε το σπανάκι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 2-3 λεπτά, το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει καλά.

Βήμα 2

Καβουρδίζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια αναμιγνύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα φύλλα βασιλικού και το ψιλοκομμένο σκόρδο και μετά προσθέτετε τα τυριά, τα αβγά και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το μίγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210°C. Στρώνετε τη λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και απλώνετε το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνετε το μίγμα, αφήνοντας 2-3 εκατοστά περιθώριο από τις άκρες. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, με ένα πιρούνι πιέζετε τα φύλλα της σφολιάτας να ενωθούν και τα τυλίγετε προς τα μέσα. Χτυπάτε τους κρόκους με μια κουταλιά της σούπας νερό, αλείφετε την πίτα με το μίγμα και ψήνετε για περίπου 30-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more