Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Κυριάκος Γεωργίου σε μια αποκλειστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Ο Κυριάκος Γεωργίου μιλά στην Μαρία Θεοδώρου
Είναι νέος, ωραίος μα πάνω απ' όλα ταλαντούχος! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς και η μουσική είναι η μεγάλη του αγάπη. Ο λόγος για τον 21χρονο Κυριάκο Γεωργίου που μας απασχολεί με το σπουδαίο ταλέντο του και τα σταθερά και βέβαια βήματα που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο.


Από ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική και ποιος ήταν αυτός που σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό;

Από την ηλικία των 5 χρονών θυμάμαι να τραγουδάω και να χορεύω στο σπίτι. Με την μουσική με έκανε να θέλω να ασχοληθώ ο πατέρας μου γιατί είναι μουσικός, παίζει μπουζούκι και τραγουδάει.

Θα μπορούσες να σκεφτείς τον εαυτό σου να ασχολείται με κάτι άλλο εκτός από το τραγούδι;

Θα μπορούσα. Μου αρέσει και αγαπάω το τραγούδι αλλά μου αρέσουν κι άλλα πράγματα, όπως η ψυχολογία. Θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό και να γίνω ψυχολόγος αν δεν είχα γίνει τραγουδιστής. Θα μπορούσα να το κάνω και παράλληλα αλλά εγώ είμαι της άποψης ότι όταν ασχοληθείς με κάτι πρέπει να είσαι μόνο εκεί. Δηλαδή, αν θες να γίνεις αστυνομικός να γίνεις αστυνομικός, να ασχοληθείς με αυτό που θες να κάνεις και αγαπάς.

Έχεις κυκλοφορήσει 2 single από την PlatinumRecords, το «Στ’ αστέρια ψηλά» και το «Είσαι ο λόγος»  σε μουσική Γιώργου Παπαδόπουλου. Πως προέκυψε η συνεργασία και πως νιώθεις γι’ αυτό;

Προέκυψε πριν 3 χρόνια όταν ο Γιώργος ήρθε στην Αγγλία για μια συναυλία. Του άνοιξα την συναυλία έτσι γνωριστήκαμε εκεί , κρατήσαμε επαφή και γίναμε φίλοι. Μου ήρθε η ευκαιρία να μου γράψει το πρώτο μου τραγούδι  Στ’ αστέρια ψηλά. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την συνεργασία γιατί  το να σου γράψει ο Γιώργος είναι σημαντικό πράγμα, είναι ένας πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης και πολύ καλός στην δουλειά του.

Φέτος συμμετείχες στο EurovisionSongProject για την επιλογή τραγουδιού για την εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision. Πως ήταν σαν εμπειρία όλο αυτό; Θα ήθελες να το ξαναδοκιμάσεις;

Η εμπειρία ήταν πάρα πολύ ωραία, πέρασα πολύ όμορφα αυτές τις 4-5 μέρες που ήμουνα στην Κύπρο για όλο το EurovisionSongProject.  Πέρασα στην πρώτη φάση στους είκοσι, δυστυχώς δεν πέρασα στον τελικό. Πέρασα καλά, εννοείται ότι στεναχωρέθηκα λογικό είναι αυτό, όλοι στεναχωριόμαστε αν δεν πετύχουμε αυτό που θέλουμε αλλά δεν το βάζουμε κάτω ποτέ. Χάρηκα που είχα μια όμορφη συνεργασία με τους δημιουργούς που γράψαν το κομμάτι μου και πιστεύω ότι το κομμάτι ήταν για Eurovisionάσχετο αν δεν πέρασε.  Θα το ξαναέκανα αλλά υπό άλλες συνθήκες, γιατί δεν μου άρεσε και πολύ όλο το σύστημα που στήθηκε για την επιλογή του κομματιού.

Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως είναι ο Νίνο, η Άντζελα Δημητρίου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Πως είναι να συνεργάζεσαι με τόσο μεγάλα ονόματα και με ποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

Είναι μεγάλη μου τιμή που έχω συνεργαστεί με τέτοια μεγάλα ονόματα. Καταρχάς είναι ένα συναίσθημα που νιώθεις περίεργα γιατί λες αυτούς τους άκουγα μικρός, ας πούμε την Άντζελα την άκουγα μικρός και τώρα θα τραγουδάω δίπλα της; Πως θα γίνει αυτό; Την πρώτη μέρα στην πρόβα όταν γνωριζόμαστε μεταξύ μας αισθάνομαι περίεργα, αλλά μόλις ξεκινάει το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ ωραία. Είναι πολύ καλό γιατί λες έχω καταφέρει να είμαι σ’ ένα πολύ καλό μαγαζί με μεγάλα ονόματα και είναι σημαντικό. Σίγουρα θα ήθελα να συνεργαστώ με μεγάλα ονόματα όπως  με τον Σαμπάνη, με την Πάολα, με τον Δάντη, τον Χατζηγιάννη, τον Οικονομόπουλο, την Βίσση, την Βανδή με μεγάλη μου χαρά. Δεν έχω πρόβλημα με ποιους θα συνεργαστώ.  Θέλω να είμαι με σωστούς ανθρώπους και καλούς καλλιτέχνες που ασχολούνται με αυτό. Εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου σωστά και να προσπαθώ να είμαι καλύτερος κάθε εβδομάδα στις εμφανίσεις μου.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο σου single «Itsnevertoolate». Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

Μου το έχει γράψει ο Αντρέας Αναστασίου που μου έγραψε και το τραγούδι «ShakeDat» για την Eurovision.Είναι ένα ταλαντούχο παιδί που τώρα μπήκε κι αυτός στην μουσική και έχει κάνει τα πρώτα του βήματα. Μου το πρότεινε το καλοκαίρι, μου άρεσε σαν κομμάτι είπαμε ότι θα το κυκλοφορήσουμε κάποια στιγμή και έτυχε τώρα πριν δύο μήνες να το κυκλοφορήσουμε όχι στην Ελλάδα αλλά στην Γερμανία. Μου αρέσει πάρα πολύ και ο στοίχος και η μουσική είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που είχα κάνει πριν. Το αγαπάμε πάρα πολύ και οι δυο αυτό το κομμάτι γι’ αυτό και το κυκλοφορήσαμε.

Αυτό τον καιρό εμφανίζεσαι στην Θεσσαλονίκη στις Μούσες εν χορό και δουλεύεις επταήμερο. Πως είναι για εσένα όλο αυτό;

Αγαπώ την Θεσσαλονίκη, περνάω πάρα πολύ όμορφα εδώ. Υπάρχει άλλη διασκέδαση στην Θεσσαλονίκη.Το να δουλεύεις επταήμερο σε μαγαζί είναι πολύ κουραστικό, δηλαδή δεν έχεις χρόνο να κάνεις τίποτα. Είμαι στο μαγαζί κάθε μέρα από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί. Έχω ένα ρεπό κάθε εβδομάδα και κάνω τις δουλείες μου και τα ταξιδάκια μου. Είμαι με τον Γιώργο Γιασεμή που είναι ένας λαϊκός τραγουδιστής πολύ καλός άνθρωπος και  καθόλου κομπλεξικός, έχουμε μια όμορφη συνεργασία. Το μαγαζί κάνει πολύ δουλεία και έχει και πάρα πολλούς Κύπριους φοιτητές. Είναι ένα πρόγραμμα ναι μεν λαϊκό γιατί αρέσει πάρα πολύ εδώ στην Θεσσαλονίκη το λαϊκό τραγούδι αλλά υπάρχει και σόου. Δηλαδή εγώ στην πίστα είμαι με χορεύτριες, με ντουέτα διάφορα μοντέρνα με ωραία σκηνικά που αυτά δεν τα είχα σε άλλα μαγαζιά και τα έχω εδώ και μου αρέσει πάρα πολύ. Περνάω πολύ όμορφα με τα κορίτσια και τα παιδιά εκεί στο μαγαζί.

Έχεις ένα fanclub το TeamKyri που σε στηρίζει σε κάθε σου βήμα. Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Το λέω συνέχεια ότι είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Μερικές φορές όταν εξαφανίζονται κάποιοι από το fanclubεγώ στεναχωριέμαι λίγο, γιατί  λέω τώρα τι έγινε; Μήπως έκανα κάτι; Μήπως δεν άρεσε κάποιο βήμα που έκανα; Οπότε είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα το TeamKyri,όταν είναι δίπλα μου και με στηρίζουν γιατί χωρίς αυτούς δεν έχω δύναμη, δεν έχω ενέργεια να κάνω πράγματα. Είναι αυτοί που με βοηθάνε να προσπαθώ να κάνω όλα αυτά τα πράγματα, γιατί χωρίς τα παιδιά στο TeamKyriκαι όλους αυτού που με στηρίζουν είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έκανε κάποια θαυμάστρια για εσένα και ποιο είναι αυτό που μπορεί να σε εντυπωσίασε ή ακόμα και να σε συγκίνησε;

Πρώτο, που μια θαυμάστρια έμαθε ότι θα πάω στην Κύπρο και με περίμενε στο αεροδρόμιο, αυτό ήταν πολύ συγκινητικό. Επίσης όταν μια θαυμάστρια ήρθε στο καμαρίνι μου έφερε λουλούδια και μου ζήτησε να της υπογράψω πίσω στο κινητό της και εγώ είχα φοβηθεί να το κάνω γιατί θα υπέγραφα με ένα μαρκαδόρο και θα έμενε εκεί το όνομα μου. Ακόμα μια πολύ ωραία κάρτα που μου έστειλε μια θαυμάστρια όταν είχα πρεμιέρα στο Lidoστην Θεσσαλονίκη που και αυτό ήταν πολύ συγκινητικό. Δεν έχει γίνει κάτι που να με φέρει σε δύσκολη θέση.

Πριν λίγες μέρες είχε πρεμιέρα το “Thevoice 2”. Ποια η γνώμη σου γι’ αυτού του είδους talent show; Θα συμμετείχες ποτέ;

Δεν ξέρω αν θα συμμετείχα, σαν σόου μου αρέσει και το παρακολουθώ. Έχω πάρα πολλούς γνωστούς που συμμετείχαν  και πέρσυ και φέτος. Είναι μια καλή ευκαιρία γιατί μπορείς να γνωρίσεις διάφορους τραγουδιστές που μπορεί να μην είχες την ευκαιρία να τους δεις σε κάποιο μαγαζί. Σκέφτομαι όμως θα κάνεις κάτι μετά ; δεν ξέρω. Σίγουρα όλο αυτό σου κάνει καλό, πρώτα απ’ όλα σε προβάλει κάθε εβδομάδα στην τηλεόραση.


Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο αυτό τον καιρό;

Ναι. Η αλήθεια είναι ότι έχω καθυστερήσει πάρα πολύ να βγάλω ελληνικό τραγούδι. Μου έχουν έρθει πάρα πολλές προτάσεις αλλά θέλω να ξεχωρίσω αυτό που θα με εκφράζει , που θα μου αρέσει και που θα πιστεύω ότι μπορώ να το υποστηρίξω και σαν τραγούδι και να το αγαπώ. Ψάχνω αυτό που θα μου κάνει το κλικ, που θα ξέρω ότι είναι για εμένα. Κάτι έχω βρει, θα το δοκιμάσω και αν πηγαίνει στην φωνή μου θα το κυκλοφορήσω αν πάνε όλα καλά, πολύ σύντομα. Έχω κάποια πλάνα στο μυαλό μου αρκεί όλα να πάνε καλά όπως τα έχω σκεφτεί!



Ακούστε το νέο του τραγούδι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more