Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης συνοδευόμενος από το Δ/ντη του Γραφείου του κ. Κωνσταντίνο Μπουλμέτη, πραγματοποίησαν την Πεμπτη 28 Μαΐου, επίσκεψη και σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΑΟΚ Χαλκιδικής, εκπροσώπους των Δήμων και εκπροσώπους των 3 ενώσεων των παραγωγών, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Στην πολύωρη συνάντηση, τέθηκαν θέματα που αφορούν στην πρωτογενή παραγωγή, τη φυτοπροστασία, την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την κτηνοτροφία, τα βοσκοτόπια, την αλιεία, τη διαχείριση των αγροτικών ακινήτων, την διαχείριση των λυμάτων των μονάδων μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς, την αγροτική οδοποιία και τα χρηματοδοτούμενα αγροτικά προγράμματα.


Ο κ Σγουρίδης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις και τα θέματα που του τέθηκαν και δεσμεύθηκε να ασχοληθεί με αυτά ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσει να έχει επαφές με τις Περιφερειακές Ενότητες ανά την Ελλάδα για να καταγράφει και να παρεμβαίνει άμεσα στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ι. Γιώργο, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό, εκπροσώπησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι και υπεύθυνοι αγροτικών θεμάτων κ. Δ. Τζηρίτης και η κ. Αικ. Ζωγράφου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Στ. Βαλιάνος και ο κ. Λ. Τόσκας, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Εμμ. Καρράς, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Χρ. Βορδός, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη κ. Αρ. Τσακνής, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Πολυγύρου κ. Ευ. Ευαγγελινός, της ΕΔΓΣ Αρναίας κ. Χαϊδευτός και ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Χαλκιδικής κ. Ι. Σαχήνας , ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Χαλκιδικής κ. Κ. Τερτιβανίδης καθώς και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων της ίδιας Δ/νσης.


Στο τέλος της συνάντησης ορίσθηκε νέο ραντεβού του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ι. Γιώργου με τον Υφυπουργό κ. Π. Σγουρίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο εγγράφως θα κατατεθεί υπόμνημα με τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν τη Χαλκιδική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more