Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015maria
Σε συνέντευξή της στο γαλλικό RT, η 24χρονη γαλλιδα βουλευτής Μαριόν Λεπέν, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν αλλά και νούμερο 3 του Εθνικού Μετώπουτης γαλλικής ακροδεξιάς ανέφερε πως το Παρίσι πρέπει να συμμαχήσει με τη Μόσχα κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού στη Συρία.
Συγκεκριμένα είπε: «Η πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποδείχθηκε εντελώς αντιπαραγωγική πρωτίστως για τη γαλλική οικονομία. Το ναυάγιο της συμφωνίας για τα Mistral, για παράδειγμα, ήταν καταστροφική οικονομικά ενώ έφερε σε αμηχανία τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς της κόστισε όχι μόνο δισεκατομμύρια ευρώ αλλά έπληξε την φήμη και την αξιοπιστία της. Την ίδια στιγμή, το Παρίσι προχωρά συνεχώς σε άστοχες πολιτικές αποφάσεις, όπως οι εταιρικές σχέσεις με χώρες όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, καθεστώτα εντελώς αντιδημοκρατικά με τρομερές παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και την ίδια στιγμή αντιτίθεται στη Ρωσία. Αυτό είναι παράλογο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως Ρωσία και Γαλλία διατηρούν εδώ και χρόνια σχέση συμμάχων, τόσο εμπορικά όσο και γεωπολιτικά. Πρέπει επιτέλους το Παρίσι να οικοδομήσει πολιτικές σχέσεις σε νέα βάση με τη Μόσχα και να απεξαρτηθεί από τις διαταγές της Ουάσινγκτον».
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση της Ρωσίας να στηρίξει στρατιωτικά την κυβέρνηση Ασαντ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αυτή απάντησε: «Πιστεύω πως ο γαλλικός λαός δεν ξεγελιέται με τις στρατηγικές της Ουάσινγκτον και καταλαβαίνει πολύ καλά τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας. Αυτοί είναι που μας απειλούν και απέναντι σε αυτούς θα πρέπει όλοι να ενωθούμε και να αγωνιστούμε μαζί με τη Ρωσία αλλά και άλλες χώρες στα πλαίσια μιας διεθνούς αντιτρομοκρατικής συμμαχίας», και συμπλήρωσε πως η Μόσχα για άλλη μια φορά φορά έκανε κάτι που η γαλλική κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να κάνει. «Οι τρομοκράτες του ISIS θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν πολύ πριν πατήσουν το πόδι τους σε γαλλικό έδαφος».
Κλείνοντας, αναφερόμενη στον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ, η Λεπέν πρόσθεσε πως δεν αποτελεί κίνδυνο και αυτό το επιβεβαιώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες σύριοι πρόσφυγες πολέμου και μετανάστες που αιτούνται ασύλου από τη Γαλλία, καθώς λένε πως έφυγαν από τη χώρα τους όχι από τις θηριωδίες του καθεστώτος, αλλά από τις θηριωδίες τωντζιχαντιστών. «Γι αυτούς τους ανθρώπους, προετεραιότητα δεν είναι η ανατροπή του Ασαντ αλλά ο αγώνας κατά της της ισλαμικής τρομοκρατίας»καταλήγει η Μαριόν Λεπέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more