Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Έφεση κατά του τρίμηνου αποκλεισμού κατέθεσαν Μπλάτερ και Πλατινί

Σύμφωνα με τους «New York Times»

Έφεση κατά του τρίμηνου αποκλεισμού κατέθεσαν Μπλάτερ και Πλατινί

Έφεση κατά του τρίμηνου αποκλεισμού κατέθεσαν Μπλάτερ και Πλατινί
  (Φωτογραφία:  Reuters )
  • 0
Αθήνα
Έφεση κατά της ποινής των 90 ημερών που τους επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας κατέθεσαν οι Μισέλ Πλατινί και Σεπ Μπλάτερ. Ο 79χρονος «ισχυρός άνδρας» της FIFA παύθηκε από τα καθήκοντα του προέδρου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, ωστόσο, αρνείται κάθε ανάμιξή του σε ατασθαλείες, θεωρώντας την έρευνα που γίνεται εις βάρος του «εξοργιστική».

Τόσο ο Μπλάτερ, όσο και ο Πλατινί, που και αυτός δεν ασκεί, πλέον, τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της UEFA, θα παραμείνουν εκτός των δύο κορυφαίων αρχών του ποδοσφαίρου τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν.

«Έχει ήδη προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή της FIFA. Υπερασπίζεται την θέση του και είναι βέβαιος πως δεν θα κριθεί ένοχος», τόνισε ο φίλος και σύμβουλος του Ελβετού παράγοντα, Κλάους Στόλκερ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», οι δικηγόροι του Μπλάτερ κατέθεσαν έφεση κατά τη συγκεκριμένης απόφασης, κάνοντας λόγο για άδικη μεταχείριση από την επιτροπή δεοντολογίας.

Επίσης οι δικηγόροι του Ελβετού παράγοντα τονίζουν ακόμη ότι ο πελάτης τους ανυπομονεί να παρουσιάσει στοιχεία που θα αποδείξουν ότι δεν ενεπλάκη σε οποιαδήποτε παράβαση καθήκοντος.

Η επιτροπή επέβαλε επίσης αποκλεισμό 90 ημερών και στον γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ο οποίος είχε τεθεί σε άδεια από την παγκόσμια συνομοσπονδία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό έξι ετών και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τσουνγκ Μονγκ-τζουν.

Να σημειώσουμε πως οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας άρχισαν τον περασμένο μήνα ποινική έρευνα κατά του Μπλάτερ για ένα συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων του παγκοσμίου κυπέλλου στην Καραϊβική, το οποίο υπέγραψε, και μια πληρωμή 2 εκατομμυρίων φράγκων το 2011 στον Πλατινί, του οποίου την κατάσταση ο γενικός εισαγγελέας της Ελβετίας έχει περιγράψει ότι βρίσκεται ανάμεσα σ' έναν μάρτυρα κι έναν κατηγορούμενο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more