Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Τρέμουν οι Τούρκοι! Στα σύνορα η Ρωσία...

sptzn


 «Τα στρατεύματα του καθεστώτος βρίσκονται πλέον σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου» ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία.

Οι συριακές δυνάμεις σε συνεργασία με την ρωσική αεροπορία, προελαύνουν ασταμάτητα την τελευταία εβδομάδα στις περιοχές που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του το αμερικανοκίνητο Ισλαμικό Κράτος.
Μέχρι τώρα με την συνεργασία τους, έχουν καταφέρει να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών προς το βόρειο Χαλέπι και συνεχίζουν να αγωνίζονται για τον έλεγχο των σύρο-τουρκικών συνόρων, γεγονός που ανησυχεί την Άγκυρα.
Παράλληλα, τα ρωσικά μέσα υποστηρίζουν ότι οι ειδικές δυνάμεις της χώρας, «Spetsnaz», περικύκλωσαν το Χαλέπι και μάχονται καθημερινά με τρομοκράτες.
Την ίδια ώρα, πλήγμα δέχτηκε η Τουρκία όταν εκατοντάδες Κούρδοι προκειμένου να συμπαρασταθούν στο κουρδικό PKK, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία του Ο.Η.Ε. της γειτονικής χώρας.
«Σκοπός αυτής της διαδήλωσης είναι να πούμε στον κόσμο και τις ξένες ΜΚΟ για τις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία, το Τσίζρε, τη Σιλόπι, τη Νουσαιμπιν και τη Ριγιάβα. Με αυτές τις επιθέσεις στόχος είναι οι Κούρδοι πολίτες, καθώς και να δείξουν ότι δεν υπάρχει Κουρδιστάν,» υποστήριξε Κούρδος διαδηλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more