Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Νεό ασφαλιστικό σχέδιο Κατρούγκαλου! Δείτε τι ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες...

ktrgkl
 
Ύστερα από τις Πανελλαδικές αντιδράσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, παρουσίασε σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, νέα πρόταση που φέρνει έκπτωση στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών έως και 50% για μια τριετία.
 «Στο τέλος της τριετίας οι εισφορές θα επανεξεταστούν, γιατί πράγματι σήμερα είναι ιδιαίτερα υψηλές», εξήγησε ο υπουργός και πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξουν μειώσεις γιατί δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι υφιστάμενες συντάξεις».
 «Με τις παρεμβάσεις που κάνουμε θα αυξηθεί ο φοροδοτική βάση, ώστε να έχουμε μείωση σε τρία χρόνια», υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος.
Αφού οι ελεύθεροι επαγγελματίες αρνήθηκαν να έρθουν σε διάλογο με το υπουργείο Εργασίας, αυτό με τη σειρά του δημοσίευσε τα εξής στοιχεία:
Η κατώτατη μηνιαία ασφαλιστική εισφορά αντιστοιχεί στο 20% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη
Οι νέοι επιστήμονες για τα πρώτα 5 χρόνια θα καταβάλλουν 786 Ευρώ το χρόνο για τα πρώτα δύο έτη και 954 για τα άλλα τρία για την κύρια σύνταξη
Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους ελεύθερους επαγγελματίες, από το αρμόδιο υπουργελιο, οι 2 από τους 3 κλάδους είναι ελλειματικοί, με το ταμείο σύνταξης Νομικών, να παρουσιάζει για το 2015 έλλειμμα 68 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κλάδος σύνταξης του ΤΣΑΥ είχε 53 εκατομμύρια έλλειμμα.
Οι ρυθμίσεις για τις ευάλωτες κατηγορίες παραμένους ιδιαίτερα ευνοϊκές, ενώ για όλους όσους έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 Ευρώ το χρόνο και δεν υπάρχει άλλη ασφαλιστική επιβάρυνση, δηλαδή εισφορά για επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ, ο νέος τρόπος υπολογισμού καταλήγει σε μικρότερες εισφορές.
Παράλληλα, το σύμφωνα με το υπουργείο εξετάζονται ακόμα οι προτάσεις που έχουν καταθέσει οι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν απορρίπτεται, αλλά ούτε εγκρίνεται μέχρι στιγμής, κάποια από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more