Εκτός λειτουργίας με το «έτσι θέλω»(;) βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, το Νηπιαγωγείο Θεοδωρακείου που βρίσκεται σε μια τοποθεσία, με θέα τον κάμπο της Αλμωπίας και τα βουνά Καϊμακτσαλάν (Βόρας) και Τζένα. Tο Θεοδωράκι βρίσκεται στο Ν. Πέλλας, στους πρόποδες του όρους Πάικου (450μ. περίπου υψόμετρο).
Η Διεύθυνση Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης στην Έδεσσα, αποφάσισε ότι ο Προϊστάμενος του σχολείου (Παιδικός Σταθμός & Νηπιαγωγείο) και μοναδικός Νηπιαγωγός του χωριού θα πρέπει να εξυπηρετήσει προσωρινά (μέχρι τέλη Φεβρουαρίου) τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου Αψάλου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Θεοδωράκι υπάρχουν μόλις 3 μαθητές, ωστόσο για ένα ακριτικό χωριό σαν κι αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεσα κρατική μέριμνα. Οι κάτοικοι-γονείς ασχολούνται κυρίως με τη πρωτογενής παραγωγή (γεωργία-κτηνοτροφία), γεγονός που καθιστά απαραίτητη την παιδαγωγική ενασχόληση και φύλαξη των παιδιών κάθε οικογένειας τη στιγμή που οι ίδιοι οι γονείς απασχολούνται καθημερινώς.
Οι ίδιοι οι κάτοικοι, και ‘μεις ως πολίτες, αναρωτιόμαστε τι κάνουν αυτό το διάστημα αυτά τα παιδάκια; Ξαφνικά κι ενώ είναι στη μέση της χρονιάς, σταματούν τα μαθήματά τους και κάθονται στο σπίτι τους… και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την Πρωτοβάθμια, επειδή είναι 3 και όχι 13; «Για να λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα ενός χωριού, κλείνουν το πρωινό και μοναδικό τμήμα του άλλου; Ωραία πολιτική!», μας δήλωσε κάτοικος της περιοχής.
Για να λύσουμε ένα πρόβλημα δημιουργούμε ένα άλλο; Ας ελπίσουμε να βρεθεί άμεσα λύση.
Θάνος Μπακρατσάς