Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Στην εντατική η υγεία της Πέλλας!

Ράντζα στα Γιαννιτσά- κλειστές  η παθολογική και η ορθοπεδική στην Έδεσσα

Στην εντατική βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό η υγεία της Πέλλας καθώς εκτός από το γεγονός ότι η παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Έδεσσας είναι κλειστή καθώς δεν υπάρχει και ορθοπεδικός στα επείγοντα, το μεγάλο βάρος που έχει δεχθεί το νοσοκομείο των Γιαννιτσών ουσιαστικά δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα. Μάλιστα φαίνεται ότι έχουμε γυρίσει πολύ πίσω μιας και ο φόρτος εργασίας στα Γιαννιτσά ανάγκασε τους υπεύθυνους να τοποθετήσουν ράντζα για τους ασθενείς στον4ο όροφο ! Σίγουρα αυτές οι σκηνές γυρνούν την υγεία δεκαετίες πίσω. Άλλωστε εδώ και λίγο καιρό στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Έδεσσας δεν υπάρχει ούτε παθολόγος ούτε ορθοπεδικός. Το αποτέλεσμα είναι όλοι πλέον να οδηγούνται στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Θυμίζουμε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν η πολιτεία ήθελε να το υποβαθμίσει. Σήμερα όμως δέχεται κατά ρυπάς κόσμο από την Ανατολική Θεσσαλονίκη αλλά και από περιοχές της Ημαθίας αλλά και από την Έδεσσα και την Αλμωπία. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε θα αντέξουν οι ιατροί των Γιαννιτσών; Άλλωστε όλοι θυμόμαστε πως οι ιατροί δυσκολευόντουσαν να καλύψουν τις εφημερίες πόσο δεν μάλλον να εξυπηρετήσουν τους αρρώστους που έχουν πολλαπλασιαστεί.  Οι φορείς αλλά και η προσωρινή διοίκηση των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας προσπαθούν να βρουν λύσεις. Στο τραπέζι έπεσε προ ημερών η πρόταση ιατροί από το ΠΕΣΥ να εξυπηρετήσουν την κατάσταση. Τελικώς όμως υπήρξε εμπλοκή και έτσι δεν δέχθηκαν να εφημερεύουν στην Έδεσσα  μιας και ήδη αυτό στα Γιαννιτσά.  Θυμίζουμε ότι πολλά περιστατικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν καθώς ο Αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος. Μέχρι στιγμής οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάλουν κιχ για αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση που δείχνει ότι η υγεία στην Πέλλα βρίσκεται στην εντατική.  Δήλωση για το θέμα έκανε μόνο ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος και είναι η ακόλουθη:
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Έδεσσας και μετά από πολλά παράπονα συμπολιτών μας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
Είναι απαράδεκτο να παραμένει κλειστή για μία εβδομάδα η Παθολογική Κλινική και να ταλαιπωρούνται με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες. Όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας, οφείλουμε να είμαστε πιο υπεύθυνοι.
Γι’ αυτό το λόγο, καλώ κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more