Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σάλος από τις δηλώσεις Καμμένου! Ζητούν την παραίτησή του..




Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου που χαρακτήρισε «εγκληματική» και αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί μονόδρομο την παραίτηση του υπουργού και τονίζει ότι «καταγγέλλει αυτά που ψήφισαν με τον Τσίπρα στη Βουλή» Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικά :
"Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική…’".
Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος.
Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες.
Ομολογεί ότι έκαναν ‘’έγκλημα’’. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή.
Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα. »

Το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά είχε φέρει αντιρρήσεις και στο Ποτάμι που αναφέρει «Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος». Τις δηλώσεις έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς,
«Με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" έχει γίνει "για την καρέκλα ρε γαμώτο"», συμπλήρωσε ο κ. Μαυρωτάς, σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής.

Την παραίτηση του κ. Καμμένου ζήτησε και η Ένωση Κεντρώων. «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι μόνο αντισυνταγματική, είναι και ανήθικη. Και όμως ο κ. Καμμένος αυτό το ψήφισε. Περιμένουμε να παραιτηθεί όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος εάν συνέβαινε αυτό" αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Κεντρώων».
Εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε ότι είναι πλέον αυτονόητο ότι ο Π. Καμμένος δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση. Παράλληλα, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση «εκφράζοντας στους λεγόμενους θεσμούς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αυτού και την ανάκληση του».
«Επανειλημμένα έχουμε τονίσει στη Βουλή ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματικό μέτρο, όμως η αναγνώριση του από την κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής άμυνας, ότι δηλαδή η αύξηση του ΦΠΑ είναι αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη για τα νησιά, δύο μέρες μετά την ψήφιση από τον ίδιο και το κόμμα του στη Βουλή αυτού του μέτρου δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη σοβαρότητα της λειτουργίας της κυβέρνησης», τονίζει επίσης ο κ. Κρεμαστινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more