Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

«Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανάπτυξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του Θοδωρή Ζαγοράκη»
Με αφορμή την επίσκεψη Ελλήνων επιχειρηματιών από την περιοχή της Καβάλας στις Βρυξέλλες, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Καβάλας».
Σκοπός της διοργάνωσης αποτέλεσε η προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, η παρουσίαση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων της Καβάλας, αλλά και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά, καθώς και η ανάδειξη του τοπικού τουρισμού.
Κατά την έναρξη των ομιλιών, ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, να υποδέχομαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα, από τη γενέτειρά μου, την Καβάλα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η φωνή του πολίτη. Οι πολίτες θα πρέπει να το νιώθουν σπίτι τους, ιδιαίτερα όσοι προέρχονται από την περιφέρεια και από μικρότερες, αλλά εξίσου σημαντικές πόλεις. Έχουμε σήμερα επιχειρηματίες από την ελληνική επαρχία, από τη Βόρεια Ελλάδα, από την Καβάλα. Επιχειρηματίες που εξάγουν σε ολόκληρο τον κόσμο και μέσα από τα προϊόντα τους, διαφημίζουν την πατρίδα μας και ενισχύουν την  ελληνική οικονομία. Ακόμα και σήμερα, με τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει ο αγωνιζόμενος Έλληνας επιχειρηματίας, βρίσκει τον τρόπο, με τις δικές του δυνάμεις, αλλά και με τη στήριξη δυναμικών επιμελητηρίων, όπως το παράδειγμα της Καβάλας, να προχωράει μπροστά. Σας ευχαριστώ όλους για το μεγάλο ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή σας να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μας».
Στην εκδήλωση, συμμετείχε με εισήγησή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Άγγελος Τσατσούλης, παρουσιάζοντας τον εξωστρεφή χαρακτήρα των τοπικών επιχειρήσεων, τις τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, και το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Παράλληλα, επεσήμανε τις σημαντικές υποδομές της Καβάλας, που σε συνδυασμό με τη γεωγραφική θέση και την προσβασιμότητα της,  μπορούν να την αναδείξουν σε οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης, υπήρξε συζήτηση και αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων που προωθεί η Ε.Ε. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την τοπική ανάπτυξη, από εξειδικευμένα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την οικονομική υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και θέματα ανταγωνιστικότητας, παρουσίασε με εισήγησή του, από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ο κ. Διονύσιος Τσαγκρής, ενώ θέματα απασχόλησης, κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας ανέπτυξε ο κ. Παύλος Δημητρίου από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης.
Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από την περιφερειακή πολιτική και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ανέπτυξαν η κυρία Εβίτα Αγαλιανού και ο κ. Θεοδόσιος Σουμπανιώτης από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης. Εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική για την ενημέρωση των ελλήνων επιχειρηματιών, ήταν και η ομιλία του Οικονομικού και Εμπορικού Ακολούθου της Ελλάδας στο Βέλγιο, κ. Παντελή Γκάσιου, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία της Βελγικής οικονομίας, τις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Βελγίου, καθώς και τις δυνατότητες εισαγωγής ελληνικών προϊόντων στη χώρα».
Τη συζήτηση παρακολούθησαν στελέχη της Ε.Ε., Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της ελληνικής κοινότητας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο προβολής με τις δυνατότητες της περιοχής της Καβάλας, καθώς και να πάρουν μια αυθεντική γεύση της περιοχής μέσα από τα τοπικά της προϊόντα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more